• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,405
@smilan dat ću napraviti komplet novih noževa od hardoxa. Zanima me dali ih napraviti ravne ili da su povinuti prema dolje da može niže kositi? Imate koju sliku noževa što se najbolje pokazalo?
Meni je super ravni noz sa zavrnitim gornjim straznjim djelom(ne da mi se sada u garazu pa slikati i zato prilazem sliku sa neta, nadam se da je jasno na kaj aludiram)…. Radi dodatnu ventilaciju zraka te podize masu i melje u sitnije djelove….
IMG_5615.png

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
823
Evo ovako sada izgleda kod mene, ne sviđa mi se baš to. Ne znam kakve noževe dati napraviti ili gdje ih kupiti. Zvijezda mi djeluje oke iz jednog komada

Prilozi

• IMG_20260510_160426.jpg
    IMG_20260510_160426.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 3
  • IMG_20260510_160859.jpg
    IMG_20260510_160859.jpg
    25 KB · Pregleda: 3

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,375
Meni je super ravni noz sa zavrnitim gornjim straznjim djelom(ne da mi se sada u garazu pa slikati i zato prilazem sliku sa neta, nadam se da je jasno na kaj aludiram)…. Radi dodatnu ventilaciju zraka te podize masu i melje u sitnije djelove….
View attachment 91147
Prema tehničkim karakteristikama imamo dva razlicita priključka. Za tvoju varijantu je vjerovatno bolje. Za moju varijantu to je nebitno. Razlog razlika u broju okrtaja noževa za duplo. Takođe razlika i u debljini noža kod mene je nož 800x80x8. 8mm baš se nebi jednostavno hladno motao a vruće motani je druga priča pogotovo ako je nepotrbno. Za mene je brzina rezanja osnovni parametar, drugi parametar je postojanost oštrice, svi ostali parametri daleko manje su važni. Sve sam to odrađivao ( Kovani ) i utvrdio da se ne uočava razlika u radu.
Evo ovako sada izgleda kod mene, ne sviđa mi se baš to. Ne znam kakve noževe dati napraviti ili gdje ih kupiti. Zvijezda mi djeluje oke iz jednog komada
Ono što vidim da ti u proces rezanja ( drobljenje) ulazi i dio noža koji nije oštren i njegov nosač trokraki gdje su vijci čime je iskorištenost manja, ali to nije neka mana jer je vrh presudan. Koliko iznosi od osovine do vrha noža?.
Ono što bi ti mogao izvesti je možda krst, dva noža koji se na osovini ukrštaju. U toj varijanti bi trebao odraditi prihvat na osovinu ( flašnu) ili već kako je to udrađeno da ideš kao zamjenu cijelog nosača. Ili možda ovakvo. IMG_20210410_145943.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh