sttipa
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2013
- Poruka
- 2,405
Prema tehničkim karakteristikama imamo dva razlicita priključka. Za tvoju varijantu je vjerovatno bolje. Za moju varijantu to je nebitno. Razlog razlika u broju okrtaja noževa za duplo. Takođe razlika i u debljini noža kod mene je nož 800x80x8. 8mm baš se nebi jednostavno hladno motao a vruće motani je druga priča pogotovo ako je nepotrbno. Za mene je brzina rezanja osnovni parametar, drugi parametar je postojanost oštrice, svi ostali parametri daleko manje su važni. Sve sam to odrađivao ( Kovani ) i utvrdio da se ne uočava razlika u radu.Meni je super ravni noz sa zavrnitim gornjim straznjim djelom(ne da mi se sada u garazu pa slikati i zato prilazem sliku sa neta, nadam se da je jasno na kaj aludiram)…. Radi dodatnu ventilaciju zraka te podize masu i melje u sitnije djelove….
View attachment 91147
Ono što vidim da ti u proces rezanja ( drobljenje) ulazi i dio noža koji nije oštren i njegov nosač trokraki gdje su vijci čime je iskorištenost manja, ali to nije neka mana jer je vrh presudan. Koliko iznosi od osovine do vrha noža?.Evo ovako sada izgleda kod mene, ne sviđa mi se baš to. Ne znam kakve noževe dati napraviti ili gdje ih kupiti. Zvijezda mi djeluje oke iz jednog komada