• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Male motokopačice

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,757
Ne znam o kojoj izvedbi kopačice je riječ, ali u velikoj večini slučajeva potrebno je da motor ima "teški"
zamašnjak. Motori kosilice imaju isključivo "lake " zamašnjake.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,906
Mogla bi biti ovakva kopačica ili barem slična ovoj. Ovo je Robix sa Briggsovim motorom Qvantum 55 , kvačilo je isto konusno - suho, pogon je isto pužni i to direkt sa radilice preko kvačila na pužni vijak. reduktora nema tako da je ova ono idi - dođi i odi. Isti takav Briggs je na rotacionim kosilicama , e sad da li postoji varijanta istog motora za kosilicu i kopačicu , čisto sumljam. Ovaj motor još ima naljepnicu only for export. Proizvođač ovog motora ga proizvede i proda i onda kamo će ga neka firma kamo ugraditi nije njihova briga. Ali ipak ne tvrdim da postoje motori sa lakšim - težim zamjcima u moru takvih i sličnih morora koji su pretežito za kosilice.
20260130_121256.png
Ovakve i slične kopačice su uglavnom loše , reduktor koji sam okačio u prethodno postu je od kopačice Marko. I par takvih kopačica Marko sam imao prilike raditi. Jedna je bila sa Hondinim motorom dok druga sa nekim Briggsom, odmah ispod kvačila je jedan ležaj od pužnog i bez podmazivanja.

Najnoviji postovi

Na vrh