Re: mf4400 sisu serija
krx pozega kaže:
Ugrubo Ratrko to sve što sam naveo znači da sve lakše radove odradi bolje nego tvoj hurliman a još ga i zaore...jesi sad skonto o čemu govorim
E tu si se fino zapetljao u svoje klupko
Ako je tvoj MF tebi teški traktor onda nikako ne može odraditi lakše poslove bolje od mog Hurlija , zar nije tako ?
Zaorati ga može ali to je teški posao , hehe :mrgreen:
Nisam orao...vukao sam onu tanjutaču te trasportieao vagon žita i išao brzprazan i potrošnja mu je bila tu negdje...
Kultiviranje sam naravno spomenio zbog svoje okretnosti,i težine a jako mu takvi poslovi leže jer on je meni ipak teški traktor makar ga ti tako ne bi naravno nikad nazvao..
Nisam siguran niti u tvrdnju da je jedinstven u kultiviranju , moj Hurli bi opet bio bolji sa svojih 2.800 kg jer kultivacija je lagan posao i za mog Hurlija a kamoli tvog Masseya , jedino ako pričamo o kukuruznom kultivatoru širem od 6 reda ali to bi opet bio teški posao . Moj Hurli tako dobro kiltivira kukuruze sa 6 rednim Gaspardo kultivatorom sa deponatorom gnojiva da se tu jednostavno ne može sekunda dobiti na cijelom hektaru , mogla bi ali brži rad bi posjekao kukuruz a to opet nije dobro .
Bilo kako bilo uopće ne dvojim da je tvoj MF traktor univerzalan za sve poslove jer ta klasa traktora od 100 KS jednostavo je . Nema se tu što reći kontra , univerzalniji je od mog Hurlija definitivno i drago mi je da si ti zadovoljan sa njim.
Ono što mene zanima i što bi stvarno bilo dobro od tebe je ovo : Kada budeš išao orati ako je moguće da napuniš rezervoar do čepa te odeš poorati neku parcelu te ga opet napuniš do čepa . Naravno i vrijeme koje si potrošio za oranje da zapamtiš , isto je bitno .
Ne zanima mene to da se takmičim sa tobom ili slično , gluposti , zanima me zbog drugih stvari koje mi se trenutno motaju kroz glavu a i ostali članovi bi sigurno bili sretni da vide neke statistike . Tvoj MF je jako popularan traktor , ko i ovi SDF od 100 KS , samo nam ( ljudima ) fali informacija iz prve ruke .
Bilo bi dobro kada bi član
robi isto to rekao svom prijatelju koji je kupo onaj DF Agrofarm 100 da napravi mali test u oranju pa da se stvarno vidi usporedba , to bi nam najviše pomoglo svima , makar ja tako razmišljam.