drazenhonda
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Stu 2010
- Poruka
- 2,732
Nemože učenik znati nešta bolje od učitelja, učitelj će uvijek više znati od učenika.
Toliko F400 prosječno napravi u 10-tak godina...Ovo je tema o MIO Standard F-400, ali dobro.
*Prema nekakvim starim PDF podacima s Interneta, prosječan kombajn odradi godišnje prosječno 250 - 266 radnih sati.
Valjda ti je poznato da mnogi i odavno koriste papirnate zamjenjive, a da uljne najčešće koriste samo stari(ji) strojevi.Poznato mi je godinama da mnogi poljoprivredni strojevi, traktori i kombajni koriste tzv. kombinirane filtere za pročiščavanje zraka motora, u kombinaciji ciklonskog i uljnog pročiščavanja / filtriranja. Dobri poznavatelji problematike ih smatraju optimalnim rješenjima za filtriranje...
Suhe papirnate zračne filtere koriste auti pa prelaze neki i po pola miliona kilometara uz redovitu zamjenu filtera.
Samo spužvasti "filter"zraka uopće nije filter.
Ajde da ne citiram sve....sva pitanja su logicna ali kad sam isao u skolu,,doduse davno,,ucili smo o tehnologiji proizvodnje.Znaci kad bi cilindri na radnim masinama,a usput i ostali delovi bili jednaki kvalitetu volvo kamiona bili bi vecni ali kolika bi im bila cena.Evo recimo honda mio ili tomos relativno jeftini,,naravno za ono vreme,,a trajali i radili mnogo godina.Sta mislite zbog cega,Da ove danasnje jeftine imaju uljni filter trajale bi upola duze nego sto traju.Naravno to trazi i druge uslove,veci stepen kompresije itd.I usput sve radne masine i kamioni koji rade u exstremnim uslovima imaju uljne filtere.Ne razumijem zakaj gotovo sva nova vozila (kamioni, radni strojevi, traktori, kombajni) imaju filtere s papirnatim ulošcima? Zakaj su napustili uljne, poglavito na turbo motorima?
Nadam se da nisu i tebe uspeli uvjeriti u to da su uljni filteri izbačeni iz upotrebe ili im je smanjena samo zato jer nemaju lampice ili nekog indikatora začepljenosti??????Najveći problem uljnog filtra je neodržavanje, nema lampice (kao papirnati), najčešće ih se nitko i ne sjeti da postoje...
Djelomično točno.Valjda ti je poznato da mnogi i odavno koriste papirnate zamjenjive, a da uljne najčešće koriste samo stari(ji) strojevi.
Upravo tak, uljni su jeftiniji za održavanje, ali izrada uljnog filtera košta novce jer ima puno dijelova i na njemu ne treba nikad ništ zamjeniti osim ulja.Slažem se da su uljni jefitiniji za održavanje (zamjena ulja i čišćenje taloga), dok su pairnati ulošci relativno skupi, no jesu li toliko superiorniji papirnatim?
Čim lošija kvaliteta prije prodaja novog stroja........
Jebe se njemu za kvalitetu filtriranja......
Tehnika uvaljivanja novog!.... tehnika napredovala 🤭
Ja nemrem verovati koliki danas puše tu tehniku....svaka čast današnjim inžinjerima na izumu te tehnikeTehnika uvaljivanja novog!
Ovakva i slična razmišljanja pojedinaca su mi jako poznata i sam sam doživio kojekakve priče o samom održavanju. Nisam mogao vjerovati da su ljudi uvjereni da rade nešto ispravno, a u stvarnosti su potpuno u krivu.Odeš jednostavno na jedan drugi forum i tamo je najnormalnija praksa da se ulje u motoru kosilice nikada ne mijenja, kosilica se nikada ne čisti, nož se nikada ne brusi i to je jedini i ispravan način eksploatacije motorne kosilice. Sve ostalo su nebuloze, s*anja i slična stanja.
Kolega Plus, pa tak piše u uputama B&S motora, tj da se samo nadolijevaOdeš jednostavno na jedan drugi forum i tamo je najnormalnija praksa da se ulje u motoru kosilice nikada ne mijenja