• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,435
Ima 2 brzine i rikverc, koje rade na mjestu. Jedna od njih je jednaka brzini vrtnje motora.
Za pogon cirkulara, npr.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
179
Ima 2 brzine i rikverc, koje rade na mjestu. Jedna od njih je jednaka brzini vrtnje motora.
Za pogon cirkulara, npr.
pa da ali kako se uključuje i čemu mali kardan kad i veliki može isto da pokreće sve mašine

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,435
To je kardan iza mjenjača, i ima veće brzine vrtnje, ali i rikverc. Taj se kardan uvijek vrti kad je ušaltana bilo koja brzina.

Koristiš kojega trebaš.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,925
Ništo si pomiša #ZJ. :D

Kako se i vidi na slici da je kosa priključena na donje vratilo. Isto tako se na donje vratilo priključuje freza i može koristiti dvi marče (brzine). I isto tako se na donje vratilo priključuje kardanska prikolica za koju se koriste sinkronizirane brzine sa prednjim pogonom.

Znači donje vratilo ima tri pozicije: I brzinu, II brzinu (obje za pogon freze) i III sinkronizirana pozicija za pogon kardanske prikolice.

Dok gornje vratilo se vrti uvijek direkt sa motora i može se koristiti za: pumpu za špricanje, pumpu za navodnjavanje, pogon mlina ili recimo cirkulara. :cool:

tesadoro

Novi član
Tu od
8 Velj 2026
Poruka
1
Stavio sam Loncin motor ma Labin Mondial i sada mi vijci lamele udaraju u lljesta kvacila. Kamo to rijesiti ? Probao dam staviti sajbu da odmaknem motor ali onda mi sajla ne odvaja podon.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,435
Da, baš...
Šalabahter očito (ponekad) treba tebi...neke stvari znam i bez njega... ;)

Nema veze...drago mi je da smo pomogli kolegi, nebitno tko je u pravu (y)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,734
Je, kaj je je. Vu toj glavi se sakaj najde. Provjereno. Čak sam si i postavil pitanje kak je moguće da vu takav mali hardver stane tak veliki softer? (y) (y):ppozdrav:

• Haha
Reactions: ZJ
Na vrh