• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,435
Ima 2 brzine i rikverc, koje rade na mjestu. Jedna od njih je jednaka brzini vrtnje motora.
Za pogon cirkulara, npr.

Mil_Ko

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2023
Poruka
179
Ima 2 brzine i rikverc, koje rade na mjestu. Jedna od njih je jednaka brzini vrtnje motora.
Za pogon cirkulara, npr.
pa da ali kako se uključuje i čemu mali kardan kad i veliki može isto da pokreće sve mašine

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,435
To je kardan iza mjenjača, i ima veće brzine vrtnje, ali i rikverc. Taj se kardan uvijek vrti kad je ušaltana bilo koja brzina.

Koristiš kojega trebaš.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,925
Ništo si pomiša #ZJ. :D

Kako se i vidi na slici da je kosa priključena na donje vratilo. Isto tako se na donje vratilo priključuje freza i može koristiti dvi marče (brzine). I isto tako se na donje vratilo priključuje kardanska prikolica za koju se koriste sinkronizirane brzine sa prednjim pogonom.

Znači donje vratilo ima tri pozicije: I brzinu, II brzinu (obje za pogon freze) i III sinkronizirana pozicija za pogon kardanske prikolice.

Dok gornje vratilo se vrti uvijek direkt sa motora i može se koristiti za: pumpu za špricanje, pumpu za navodnjavanje, pogon mlina ili recimo cirkulara. :cool:

tesadoro

Novi član
Tu od
8 Velj 2026
Poruka
1
Stavio sam Loncin motor ma Labin Mondial i sada mi vijci lamele udaraju u lljesta kvacila. Kamo to rijesiti ? Probao dam staviti sajbu da odmaknem motor ali onda mi sajla ne odvaja podon.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,925

# ZJ Bravo !(y)

Samo sam te htio isprovocirati da zaviriš u šalabahter.😬

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,435
Da, baš...
Šalabahter očito (ponekad) treba tebi...neke stvari znam i bez njega... ;)

Nema veze...drago mi je da smo pomogli kolegi, nebitno tko je u pravu (y)

Na vrh