L
LIMA
Guest
Mi vežemo dva paradajza na jednu špagu. Prebacim špagu preko žice i vežem jednoga za drugoga klipsom.
Kod nas je u oplodnji treća cvjetna grana, a špaga drži jednu pomu koja je teška 10-ak kg kada je pred berbu, opterećena sa 6-7 etaža i njenom lisnom masom.kemicar kaže:Kaj paradajz još ne cvjeta? E tak sam i ja slično složio samo s bambusom. Koliko kila treba držati jedna špaga (1 paradajz?)?
Prijašnjih godina sam stavljao za svaki red posebnu žicu a od lani vežem dva po dva. Stane mi više paradajza u plastenik. Malo više optrgavam listove i na taj način dajem biljkama više zraka. Ovaj sistem sam vidio kod Dimitrova i išao sam lani probati i pokazalo mi se puno bolje od verzije vezanja po jedan red. Nekako su mi biljka stabilnije , jedna biljka zateže drugu i , mada je više paradjza, imam više mjesta za prolaz.PetullaRZ kaže:Lima zašto ne staviš za svaki red pome ili krastavca žicu na koju ćeš ih vezati. Razmak između žica neka bude 30-ak cm.Nije neki trošak a jako je važno zbog prozračnosti i oplodnje kada biljke narastu. Ovako sa jednom žicom bude grmoliko i zna se lišće upaliti i uzrokovati pojavu botrytisa.
PetullaRZ kaže:Kod nas je u oplodnji treća cvjetna grana, a špaga drži jednu pomu koja je teška 10-ak kg kada je pred berbu, opterećena sa 6-7 etaža i njenom lisnom masom.kemicar kaže:Kaj paradajz još ne cvjeta? E tak sam i ja slično složio samo s bambusom. Koliko kila treba držati jedna špaga (1 paradajz?)?
ne bambus kao kolce već kao konstrukcija na koju vežem špagu. Ne bu se rasklimalo al dal bu se polomilo...PetullaRZ kaže:Čuj kemičar tako sam i ja nekad kolčao pomu.Pomu vezao za kolac a kolce međusobno povezao. Međutim desilo bi mi se da od težine pome i natapanja(mekano tlo) kolci popuste i sve se nagna i popada. Ti to više ne možeš podići i onda praktički bereš pomu sa poda.Problemi. Zato dobro učvrsti,poveži i zabodi kolce.
PetullaRZ kaže:Čuj dane001 po meni morat ćeš se opredjeliti za jednu proizvodnju jer jedno sa drugim i trećim ne ide.Ako imaš interesa za proizvodnju i prodaju presadnica povrća, morati ćeš ih proizvoditi tijekom cijele godine, cvijeće također. Za te dvije proizvodnje mora biti grijani plastenik i vladaju drugačiji uvjeti od proizvodnje povrća. Postoji pravilo koje kaže da se cvijeće i povrće nesmiju uzgajati u istom plasteniku(zbog štetnika). Za koju proizvodnju ćeš se odlučiti ovisi i o tržištu. S obzirom da se baviš povrćem na otvorenom možda je najbolje da pokušaš sa povrćem u plasteniku. Ne znam.
PetullaRZ kaže:nedaleko od mene jedni se bave upravo kako si opisao dane001. Imaju dva plastenika i svaki je 250m2 u kojem uspjevaju uzgojiti sadnice paprike,rajčice, krastavca,tikvice i salate i sve to prodaju na tržnici u 4mj.Te sadnice kupuju ljudi koji imaju vrtove oko kuća za svoje potrebe. Kada to izbace iz plastenika posade krastavce i mahune(dvije brza kulture) i to beru i prodaju do kraja 7 mjeseca(čini mi se) da bi to počupali i krenuli uzgajati kizanteme za prodaju za Svi svete. Može se to iskombinirati ali problemi nastaju kada se namnože štetnici a pogotovo na krizantemama su veliki problemi. Znam da su im lisne uši, tripsi i bijela mušica radili velike probleme.
colic-trade.com su zastupnici za Richel-ove plastenikekorisnickoime kaže:Koje su cijene novih plastenika po m2. Imamo ponudo od GIS IMPRO-a koja je abnormalno visoka. Širina 30 m, 3 lađe po 10 m dužine 70 m, bočno i krovno provjetravanje,automatsko i meterološka stanica. Znate li neku firmu ? Hvala unaprijed
Plasrenik bez krovnog provjetravanj je 250,00 kn po kvadratukorisnickoime kaže:Koje su cijene novih plastenika po m2. Imamo ponudo od GIS IMPRO-a koja je abnormalno visoka. Širina 30 m, 3 lađe po 10 m dužine 70 m, bočno i krovno provjetravanje,automatsko i meterološka stanica. Znate li neku firmu ? Hvala unaprijed
Kako ide proizvodnja u plastenicima? Evo kako je kod mene, poma je počela crveniti a krastavac beremo već mjesec dana.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
probaj sa time čega ima svugdje oko tebe ::Pročitao sam negdje da tona ugljena mjenja 4m3 drva i 2000 litara nafte? Jer si kad probao sa ugljenom ili ti se neda?