• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plastenici

L

LIMA

Guest
GEDC0846.jpg

GEDC0861.jpg

Picture053.jpg

Mi vežemo dva paradajza na jednu špagu. Prebacim špagu preko žice i vežem jednoga za drugoga klipsom.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Lima zašto ne staviš za svaki red pome ili krastavca žicu na koju ćeš ih vezati. Razmak između žica neka bude 30-ak cm.Nije neki trošak a jako je važno zbog prozračnosti i oplodnje kada biljke narastu. Ovako sa jednom žicom bude grmoliko i zna se lišće upaliti i uzrokovati pojavu botrytisa.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
kemicar kaže:
Kaj paradajz još ne cvjeta? E tak sam i ja slično složio samo s bambusom. Koliko kila treba držati jedna špaga (1 paradajz?)?
Kod nas je u oplodnji treća cvjetna grana, a špaga drži jednu pomu koja je teška 10-ak kg kada je pred berbu, opterećena sa 6-7 etaža i njenom lisnom masom.

L

LIMA

Guest
PetullaRZ kaže:
Lima zašto ne staviš za svaki red pome ili krastavca žicu na koju ćeš ih vezati. Razmak između žica neka bude 30-ak cm.Nije neki trošak a jako je važno zbog prozračnosti i oplodnje kada biljke narastu. Ovako sa jednom žicom bude grmoliko i zna se lišće upaliti i uzrokovati pojavu botrytisa.
Prijašnjih godina sam stavljao za svaki red posebnu žicu a od lani vežem dva po dva. Stane mi više paradajza u plastenik. Malo više optrgavam listove i na taj način dajem biljkama više zraka. Ovaj sistem sam vidio kod Dimitrova i išao sam lani probati i pokazalo mi se puno bolje od verzije vezanja po jedan red. Nekako su mi biljka stabilnije , jedna biljka zateže drugu i , mada je više paradjza, imam više mjesta za prolaz.

K

kemicar

Guest
PetullaRZ kaže:
kemicar kaže:
Kaj paradajz još ne cvjeta? E tak sam i ja slično složio samo s bambusom. Koliko kila treba držati jedna špaga (1 paradajz?)?
Kod nas je u oplodnji treća cvjetna grana, a špaga drži jednu pomu koja je teška 10-ak kg kada je pred berbu, opterećena sa 6-7 etaža i njenom lisnom masom.

ne znam kak bu to bambus držao,ak ne budem vam pričao.

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Čuj kemičar tako sam i ja nekad kolčao pomu.Pomu vezao za kolac a kolce međusobno povezao. Međutim desilo bi mi se da od težine pome i natapanja(mekano tlo) kolci popuste i sve se nagna i popada. Ti to više ne možeš podići i onda praktički bereš pomu sa poda.Problemi. Zato dobro učvrsti,poveži i zabodi kolce.

K

kemicar

Guest
PetullaRZ kaže:
Čuj kemičar tako sam i ja nekad kolčao pomu.Pomu vezao za kolac a kolce međusobno povezao. Međutim desilo bi mi se da od težine pome i natapanja(mekano tlo) kolci popuste i sve se nagna i popada. Ti to više ne možeš podići i onda praktički bereš pomu sa poda.Problemi. Zato dobro učvrsti,poveži i zabodi kolce.
ne bambus kao kolce već kao konstrukcija na koju vežem špagu. Ne bu se rasklimalo al dal bu se polomilo...

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
pozdrav ljudi. planiram ove godine kupiti plastenik pa malo čitam šta pišete i kako radite. e sad,ako može mala pomoć jer mi dosta toga nije jasno. kako iskoristiti plastenik da radi maksimalno i koliko se tu uopće može zaraditi,šta saditi i kako? riječ je o plasteniku od cirka 150 kvadrata za početak,pa kad naučim malo,onda širenje. planirao sam presadnice raditi,pa kad one prođu onda krastavce salatare,pa poslije cvijeće,za to tržište postoji kod mene. e sad,jel to tako moguće,poklapa li se jedno za drugim itd? uglavnom trebaju mi smjernice kada se šta sadi i kada dolazi? inače se bavim voćarstvom i sadnjom povrća na otvorenom a o plastenicima nemam pojma a hoću i to pokušati pa ako netko ima volje da me malo uputi?

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Čuj dane001 po meni morat ćeš se opredjeliti za jednu proizvodnju jer jedno sa drugim i trećim ne ide.Ako imaš interesa za proizvodnju i prodaju presadnica povrća, morati ćeš ih proizvoditi tijekom cijele godine, cvijeće također. Za te dvije proizvodnje mora biti grijani plastenik i vladaju drugačiji uvjeti od proizvodnje povrća. Postoji pravilo koje kaže da se cvijeće i povrće nesmiju uzgajati u istom plasteniku(zbog štetnika). Za koju proizvodnju ćeš se odlučiti ovisi i o tržištu. S obzirom da se baviš povrćem na otvorenom možda je najbolje da pokušaš sa povrćem u plasteniku. Ne znam.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
PetullaRZ kaže:
Čuj dane001 po meni morat ćeš se opredjeliti za jednu proizvodnju jer jedno sa drugim i trećim ne ide.Ako imaš interesa za proizvodnju i prodaju presadnica povrća, morati ćeš ih proizvoditi tijekom cijele godine, cvijeće također. Za te dvije proizvodnje mora biti grijani plastenik i vladaju drugačiji uvjeti od proizvodnje povrća. Postoji pravilo koje kaže da se cvijeće i povrće nesmiju uzgajati u istom plasteniku(zbog štetnika). Za koju proizvodnju ćeš se odlučiti ovisi i o tržištu. S obzirom da se baviš povrćem na otvorenom možda je najbolje da pokušaš sa povrćem u plasteniku. Ne znam.

pa mislio sam najviše te presadnice koje se sade u drugom mjesecu ili kada,to bi kod mene išlo mislim,jer nema ih baš puno koji to rade a vidim da njima i ne ide to loše. pa onda kad dođu svi sveti malo cvjeća i tako,nemislim ja to puno,onako za pred kućom prodati i opskrbiti selo i oklolicu sa time pa dokle doguram. e sad da pitam ove ovdje što to rade nema smisla,konkurencija misle i znaš kako to već ide. ali nema puno o tome na netu kada se šta sadi i na koji način,čuo sam da su sjemena skupa i tako. mislio sam ako netko radi tako nešto slično pa da mi pomogne da krenem. tko je daleko da mu nisam konkurencija :D .

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
nedaleko od mene jedni se bave upravo kako si opisao dane001. Imaju dva plastenika i svaki je 250m2 u kojem uspjevaju uzgojiti sadnice paprike,rajčice, krastavca,tikvice i salate i sve to prodaju na tržnici u 4mj.Te sadnice kupuju ljudi koji imaju vrtove oko kuća za svoje potrebe. Kada to izbace iz plastenika posade krastavce i mahune(dvije brza kulture) i to beru i prodaju do kraja 7 mjeseca(čini mi se) da bi to počupali i krenuli uzgajati kizanteme za prodaju za Svi svete. Može se to iskombinirati ali problemi nastaju kada se namnože štetnici a pogotovo na krizantemama su veliki problemi. Znam da su im lisne uši, tripsi i bijela mušica radili velike probleme.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
PetullaRZ kaže:
nedaleko od mene jedni se bave upravo kako si opisao dane001. Imaju dva plastenika i svaki je 250m2 u kojem uspjevaju uzgojiti sadnice paprike,rajčice, krastavca,tikvice i salate i sve to prodaju na tržnici u 4mj.Te sadnice kupuju ljudi koji imaju vrtove oko kuća za svoje potrebe. Kada to izbace iz plastenika posade krastavce i mahune(dvije brza kulture) i to beru i prodaju do kraja 7 mjeseca(čini mi se) da bi to počupali i krenuli uzgajati kizanteme za prodaju za Svi svete. Može se to iskombinirati ali problemi nastaju kada se namnože štetnici a pogotovo na krizantemama su veliki problemi. Znam da su im lisne uši, tripsi i bijela mušica radili velike probleme.

e pa to da,baš tako sam mislio. a kad se malo uklopim i vidim kako to ide,ako bude uopće išlo onda se lako opredjelim za ono šta valja i šta ide. bio bih zahvalan kad bi netko napisao kad se sadi paprika,rajčica i salatni krastavac i koliko traje berba,i koliki su prinosi? vidim da dosta toga sadite pa me zanima kako to funkcionira?

K

korisnickoime

Guest
Koje su cijene novih plastenika po m2. Imamo ponudo od GIS IMPRO-a koja je abnormalno visoka. Širina 30 m, 3 lađe po 10 m dužine 70 m, bočno i krovno provjetravanje,automatsko i meterološka stanica. Znate li neku firmu ? Hvala unaprijed

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
korisnickoime kaže:
Koje su cijene novih plastenika po m2. Imamo ponudo od GIS IMPRO-a koja je abnormalno visoka. Širina 30 m, 3 lađe po 10 m dužine 70 m, bočno i krovno provjetravanje,automatsko i meterološka stanica. Znate li neku firmu ? Hvala unaprijed
colic-trade.com su zastupnici za Richel-ove plastenike
konstrukcije.si su zastupnici za Schwarzmann-ove plastenike

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
korisnickoime kaže:
Plasrenik bez krovnog provjetravanj je 250,00 kn po kvadratu
sa krovnim provjetravanjem 350,00 kn kvadrat
krovno provjetravanje 4 eura po kvadratu plastenika
proizvođača ima u Hrvatskoj berem pedeset

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
[
e pa to da,baš tako sam mislio. a kad se malo uklopim i vidim kako to ide,ako bude uopće išlo onda se lako opredjelim za ono šta valja i šta ide. bio bih zahvalan kad bi netko napisao kad se sadi paprika,rajčica i salatni krastavac i koliko traje berba,i koliki su prinosi? vidim da dosta toga sadite pa me zanima kako to funkcionira?[/quote]

vanjska paprika se sadi od 10.04 do kat te volja sredina šestog kod mene berba traje dva mjeseca salatni krastavac sadim početkom petog isto i vanjsku rajčicu

D

dogi

Guest
plastenik

Prodajem nove pvc plastenike. Konstrukcija od veoma kvalitetnog pvc materijala, UV folija-garancija tri sezone, crijeva za zaljevanje, sistem "kap po kap", racve, spojnice, crijevo za dovod vode. Cijena i vise nego povoljna, 10 KM po kvadratnom metru!

plastenik-10km-po-kvadratu

informacije na mob: 061-612-007 kontakt osoba: Fadil Dogdibegović, Kakanj.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Kako ide proizvodnja u plastenicima? Evo kako je kod mene, poma je počela crveniti a krastavac beremo već mjesec dana.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

e Petulla,kupio sam plastenik nedavno,400 kvadrata. gledam tvoje krastavce pa ako možeš pomoći oko sistema sadnje,kako najbolje saditi što se tiče razmaka,koju sortu,koliko rodi po struku da vidim koliko bi meni stalo i na koju zaradu mogu računati? čitam malo po internetu pa ima svega i svačega,najbolje je ovako čuti od nekoga tko se bavi s time.

adviser

Član
Tu od
23 Lis 2009
Poruka
148
Pročitao sam negdje da tona ugljena mjenja 4m3 drva i 2000 litara nafte? Jer si kad probao sa ugljenom ili ti se neda?
probaj sa time čega ima svugdje oko tebe ::
> SLAMA = 4m3 briketa = 1000lit lož ulja . a tuje slam pšenice ,ječma uljane repice ,soje ,.....

Najnoviji postovi

Na vrh