• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plastenici

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
nemojte ljudi biti smješni,uzet će svi sve,oni itekako zarade na preprodaji svega toga,nema neću uzeti,to što bi oni htjeli da ljudi podižu plastenike pa ih tako plaše.....evo kod mene u lokalu već dva mjeseca oblijeću ljude da potpišu proizvodnju za ovoga ili onoga,a nitko od njih nema plastenik. a i da bi zadovoljili te koji kao hoće samo iz plastenika je nemoguće jer i onaj tko ima plastenik ima malu kvadraturu,to kad mi budemo imali hektar plastenika pa takvih na stotine e onda se može o tome pričati.ja imam kupca kojeg mi svi da se udružimo nemožemo zadovoljiti količinama da nepričam dalje.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
nemojte ljudi biti smješni,uzet će svi sve,oni itekako zarade na preprodaji svega toga,nema neću uzeti,to što bi oni htjeli da ljudi podižu plastenike pa ih tako plaše.....evo kod mene u lokalu već dva mjeseca oblijeću ljude da potpišu proizvodnju za ovoga ili onoga,a nitko od njih nema plastenik. a i da bi zadovoljili te koji kao hoće samo iz plastenika je nemoguće jer i onaj tko ima plastenik ima malu kvadraturu,to kad mi budemo imali hektar plastenika pa takvih na stotine e onda se može o tome pričati.ja imam kupca kojeg mi svi da se udružimo nemožemo zadovoljiti količinama da nepričam dalje.

"Već dva mjeseca obleću ljude da potpišu" to je 15.11 2010.g. u kojoj državi ti živiš jer u Hrvatskoj se ugovori sklapaju početkom godine a možeš ubirat i proviziju od tih obletala. Kad je tako unosna vanjska proizvodnja žašto gradiš plastenik.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Kad su police osiguravatelja pi*anje uz vjetar :) A i Virovitica proizvodi tako povoljne plastenike, zašto da ne? Nisu vrhunski ali služe svrsi.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Kad su police osiguravatelja pi*anje uz vjetar :) A i Virovitica proizvodi tako povoljne plastenike, zašto da ne? Nisu vrhunski ali služe svrsi.

Kontam ja sam se pojavio kao novi u toj zadruzi i sasvim normalno da će uzeti ono čega nemaju dovoljno plasteničke proizvodnje kod nas nema ni približno a svima je vanjske proizvodnje dovoljno. Sasvim je normalna stvar da neće povećavati vanjsku proizvodnju kad cjeli svijet ide prema plasteničkoj i stakleničkoj proizvodnji. Kod nas se isplaćivala elementarna nepogoda za 2010.g. za žito i kukuruz a za povrće o,oo kuna kao da niti ne postojimo a pokušaj proizvodnju kod šaframa (začinska paprika) osigurat dobit ćeš policu protiv požara i neka druga sranja ali ne ono što treba.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Meni se sviđaju plastenici jer se kvalitetnije može odraditi proizvodnja, osiguran si od kiša, leda, vjetra to mi se sviđa. Da sam žurim da imam prvi nešto to me ne zanima. Ionako čudo koliko stvari stižu ranije ako se zasade u travnju. Supruga reskirala nekih 200 rajčica, nije bilo mraza i dobila ih u lipnju. Bili su preko 2 metra uz hrastovi kolac i stajnjak pod korjenom. A sad i kontam da iskoristim agril koji mi je ostao iz plastenika i bit će fin komad bašće :)

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
pa Siki gradim plastenik iz svih poznatih razloga zašto se gradi platenik inače,da ne nabrajam jer nemam volje stalno tebi nešto objašnjavati. kod mene su svi ugovori za papriku i krastavac potpisani u 12 mjesecu,osim onih koji nisu isplatili kooperante,a takvi će ostati kratkih rukava za ubuduće. meni su lani došli da potpišem ugovor za nagodinu a nisu mi ni ovu isplatili,e reko dečki moji sada se prave ugovori,hoću reći isplatite pa ćemo pisati,oni kiji su isplatili ja sam s njima već potpisao,da vidiš kako se isplaćuje ali kasno je sada,reko dođite nagodinu.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
-Kod nas se isplaćivala elementarna nepogoda za 2010.g. za žito i kukuruz a za povrće o,oo kuna -

a gdje ti živiš,nama sve isplaćeno i to i ono što nismo ni zaslužili,20 posto od prijavljene štete svima,uvjet ti je da imaš pola ha povrća isto kao i za poticaj,odnosno 0,25 ha za vlastite potrebe,odnosno 1000kvadrata plastenika itd itd..............

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262

tako je Kontam. neznam na koje misliš kad kažeš ovi iz Virovitice,najbolji su ovi iz Starogradačkog Marofa općina Pitomača,a ne Kladara kako je netko ovdje napisao ako se dobro sjećam.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
-Kod nas se isplaćivala elementarna nepogoda za 2010.g. za žito i kukuruz a za povrće o,oo kuna -

a gdje ti živiš,nama sve isplaćeno i to i ono što nismo ni zaslužili,20 posto od prijavljene štete svima,uvjet ti je da imaš pola ha povrća isto kao i za poticaj,odnosno 0,25 ha za vlastite potrebe,odnosno 1000kvadrata plastenika itd itd..............

Čovječe pa ti pišeš o onom što nemaš pojma daj malo razmisli gdje živiš i gdje ja živim nemoj samo lupat praznu slamu gradi šta hoćeš boli me neka stvar za budale . A da ti objasnim da znaš gdje živiš i zašto su vam isplaćeni poticaji tvoja općina je Suhopolje i imala je proglašene TRI nepogode dvije od poplave i jednu od tuče zato vam je isplaćeno više nego drugima a nemoj lupat bez veze povrće nije dobilo odštetu i molim te da se više meni ne obraćaš.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Čovječe pa ti pišeš o onom što nemaš pojma daj malo razmisli gdje živiš i gdje ja živim nemoj samo lupat praznu slamu gradi šta hoćeš boli me neka stvar za budale . A da ti objasnim da znaš gdje živiš i zašto su vam isplaćeni poticaji tvoja općina je Suhopolje i imala je proglašene TRI nepogode dvije od poplave i jednu od tuče zato vam je isplaćeno više nego drugima a nemoj lupat bez veze povrće nije dobilo odštetu i molim te da se više meni ne obraćaš.

pa ti se meni obraćaš ja samo odgovaram,pogledaj postove i tvoje reakcije na moje,i molio bih te da me ne vrijeđaš,riječ budala je neprimjerena u svakom pogledu,može te biti sram,šta si ti,neki psiho jbt........

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Na forumu se pojavi neki pametnjaković koji nikada nije uzgojio niti jednu biljčicu niti na njivi a kamoli u plasteniku a ide djelit savjete o plasteničkoj proizvodnji i omalovažava sve druge koji tvrde da se nešto ne isplati.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Na forumu se pojavi neki pametnjaković koji nikada nije uzgojio niti jednu biljčicu niti na njivi a kamoli u plasteniku a ide djelit savjete o plasteničkoj proizvodnji i omalovažava sve druge koji tvrde da se nešto ne isplati.

i opet kao takav znam više od tebe psiho. kad budem tvojih godina bit ću diplomirani agronom a ti još u osnovnoj školi. pa zato i jesam na forumu da nešto i naučim,jer to je takvo mjesto ako nisi shvatio,a za divljake postoje nogometni stadioni.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Naj te tako, biti kratkog fitilja stradaju živci. Ajmo na t-portal raspaliti belu :)

Kak delaju kinezi...
screenshot006rr.jpg

screenshot007ep.jpg

screenshot009hd.jpg

screenshot008lq.jpg

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
i ako nisi shvatio,a za divljake postoje nogometni stadioni.

Ovom izjavom ponižava i vređa ne samo sve naše i druge nogometaš i gledatelje nego sve zajedno proglašava divljcima. Mislim da ovdje trebaju velike i ponizne isprike svima a moderatori nek rade svoj posao.

Posljednje uređivanje:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
evo ja sam se malo ohladio. mogu samo reći da inače nisam kratkog fitilja ali siki prejerao si a to me izbacilo iz ravnoteže,nemam namjeru nikoga vrijeđati kao što pokušavaš generalizirati moje postove za razliku od tebe koji si koristio konkretne uvrijede više puta do sada i omalažavao tuđe poslove i način rada i znanja i neznanja,pregledaj postove pa razmisli malo,još jedan razlog da sumnjam da to iz nekog razloga radiš namjerno. uglavnom nećemo trovati temu,nema smisla i ponašamo se ko djeca,prihvačam krivicu i žao i je što sam nasjeo na tvoje provokacije i pao na tvoj nivo. ajmo na t-portal na belu kako kaže kontam. ja se ne ljutim na nikoga,a ponajmanje na nekoga koga ni ne poznajem.malo nas je na forumu i nemožemo si dozvoliti da se svadimo.

B

brle

Guest
Dečki u rubrici povrtlarstvo samo čitam ne komentiram jel smatram da nemam dovoljno znanja ,a prepirete sa bezveze na foru ono "čiji je tata jači " a svi smo u istim govnima moramo biti složni pa sve drugo dalje.... A Siki moj ja i ti smo popušili zato što smo grad Virovitica a sve ostale općine u V-P županiji su isplatile štetu za sve usjeve znači i voće i povrće,duhan kamilicu ito masno. znam ljude koji su dobili po 50000kn za ***** al nek ,nek jednom i seljaci "omaste brk" jel svake god smo jebeni bar s jedne strane. Mada je bilo i onih koji su stvarno ostali bez svega od tih nepogoda.Znači samo grad Virovitica nije isplatio za voće i povrće i mislim kamilicu al nisam siguran. Toliko ja znam i to je moje mišljenje, oprostite što sam se upetljo:)Pozdrav

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
brle tri puta je proglašavana elementarna nepogoda od toga dva puta na našoj i oklnim općinama pa do slatine ali ona najveća i koja je napravila najviše štete je proglašena 04.06 i to za područje cijele županije,e sad dali su dobili svi ja neznam ali ako je proglašena nepogoda svi koji su prijavili štetu trebali bi dobiti odštetu,ako smo je dobili mi gdje su ljudi prijavili i ono što nije nastradalo a kontrole nije bilo onda nevidim razloga da ne dobijete i vi kojih u globalu ima puno manje nego ostalih okolo. ali otom potom,svašta je kod nas moguće tako da......jbg. a šta su vam rekli kad ste prijavili štetu,koji razlog da nema love?

S

salel

Guest

Ja sam dobio odštetu za povrće,a štetu sam prijavio 18.6. Poslije toga je još jednom bila ledotuča ali nisam prijavio pa za to nisam ni dobio.Šteta za 3,8 Ha povrća mi je procijenjena na 196000 kn a dobio sam 46000 kn.Da sam prijavio i poslije leda dobio bih još koju kunicu.Moj kolega (koji je imao skoro 5 ha povrća) nije prijavio štetu pa tako nije ništa ni dobio. Sada si grize jaja.I tako je bilo na području cijele hrvatske,pa i u VP županiji,Svi koji su prijavili štetu,dobili su novce.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
pa normalno da je tako,ako je proglašena elementarna moraš dobiti pod uvjetom da si prijavio. pa ova godina je najbolja što se toga tiče,nikad nije veća šteta isplaćena. a odakle si ti salel?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Greška, povrće je dobilo otštetu. Ima ljudi koji su dobili i preko 100 tisuća kuna. I to je svima isplačivano koje ja znam.

Najnoviji postovi

Na vrh