• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plastenici

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Dečki u rubrici povrtlarstvo samo čitam ne komentiram jel smatram da nemam dovoljno znanja ,a prepirete sa bezveze na foru ono "čiji je tata jači " a svi smo u istim govnima moramo biti složni pa sve drugo dalje.... A Siki moj ja i ti smo popušili zato što smo grad Virovitica a sve ostale općine u V-P županiji su isplatile štetu za sve usjeve znači i voće i povrće,duhan kamilicu ito masno. znam ljude koji su dobili po 50000kn za ***** al nek ,nek jednom i seljaci "omaste brk" jel svake god smo jebeni bar s jedne strane. Mada je bilo i onih koji su stvarno ostali bez svega od tih nepogoda.Znači samo grad Virovitica nije isplatio za voće i povrće i mislim kamilicu al nisam siguran. Toliko ja znam i to je moje mišljenje, oprostite što sam se upetljo:)Pozdrav
Interesantno, bar je virovitica brlog hdz-a. Možda je netko nešto izmučkao i povukao u džep, to im je u krvi.
Interesantna je i izjava da su poljoprivrednici omastili brk!!! Ako je nekome draže od 100 posto dobiti samo 23,6 nek mu bude, ja bih radije ubrao onih 100. Što mi vrijedi što sam za 0,4 ha paprike dobio 10 tisuća kuna kad na tih 0,4 nisam nabrao ni 25 tisuća kuna a trebao sam 100.
I sad će opet biti onih koji će tumačiti kak su povrćari dobili velike odštete, a već ih i znam par.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ja dobio rješenje da sam se kasno prijavio??? :) Breskvi mi žao, ipak su to trajni nasadi :-(

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Greška, povrće je dobilo otštetu. Ima ljudi koji su dobili i preko 100 tisuća kuna. I to je svima isplačivano koje ja znam.

Cabage moja općina je Grad Virovitica i nismo dobili odštetu govorim o gradu virovitici a ne oklonom selima tko god i koliko god dobio malo je u odnosu koliko bi dobio da svega nije bilo meni je propalo 3,5 jutara paprike ali u gradu ne na selu i to je od mene sve. Mislim da neću završit agronomski fakultet na forumu tako da neću više komentirati.

Talijanska izreka kaže "Mnogi idu na studij kao telad, vraćaju se kući kao volovi"

Posljednje uređivanje:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Interesantno, bar je virovitica brlog hdz-a. Možda je netko nešto izmučkao i povukao u džep, to im je u krvi.
Interesantna je i izjava da su poljoprivrednici omastili brk!!! Ako je nekome draže od 100 posto dobiti samo 23,6 nek mu bude, ja bih radije ubrao onih 100. Što mi vrijedi što sam za 0,4 ha paprike dobio 10 tisuća kuna kad na tih 0,4 nisam nabrao ni 25 tisuća kuna a trebao sam 100.
I sad će opet biti onih koji će tumačiti kak su povrćari dobili velike odštete, a već ih i znam par.

cabage mogu ljudi biti sretni što je upoće išta isplaćeno u tome je bit,a tih 23 posto je i tako realna situacija globalno,jer čovjek prijavi 100 posto štetu a nije bila 100 posto i njihova je procjena dat će toliko i 90 posto ljudi se je pokrilo s time,barem ovdje kod nas,jedan je dobio 40000 kuna za malo voćnjaka i pola ha rajčice,voćnjak mu nije ništa nastradao a rajčica nešto malo,a bilo je i ljudi koji su stvarno propali 100 posto ali takvi su i dobili puno više od ovih 23 posto,takve se obilazilo i uz dogovor im je isplaćeno puno više. uglavnom većina je zadovoljna.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ja dobio rješenje da sam se kasno prijavio??? :) Breskvi mi žao, ipak su to trajni nasadi :-(

jel imaš ti kontam ucrtan taj voćnjak i prenamjenu zemljišta?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Cabage moja općina je Grad Virovitica i nismo dobili odštetu govorim o gradu virovitici a ne oklonom selima tko god i koliko god dobio malo je u odnosu koliko bi dobio da svega nije bilo meni je propalo 3,5 jutara paprike ali u gradu ne na selu i to je od mene sve. Mislim da neću završit agronomski fakultet na forumu tako da neću više komentirati.

Talijanska izreka kaže "Mnogi idu na studij kao telad, vraćaju se kući kao volovi"

E čovječe, al se ti znaš naljutiti za bez veze.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
cabage mogu ljudi biti sretni što je upoće išta isplaćeno u tome je bit,a tih 23 posto je i tako realna situacija globalno,jer čovjek prijavi 100 posto štetu a nije bila 100 posto i njihova je procjena dat će toliko i 90 posto ljudi se je pokrilo s time,barem ovdje kod nas,jedan je dobio 40000 kuna za malo voćnjaka i pola ha rajčice,voćnjak mu nije ništa nastradao a rajčica nešto malo,a bilo je i ljudi koji su stvarno propali 100 posto ali takvi su i dobili puno više od ovih 23 posto,takve se obilazilo i uz dogovor im je isplaćeno puno više. uglavnom većina je zadovoljna.

Sam postupak prijave štete je bio loš. Trebale su sve općine raditi po istom sistemu, a svaka je imala svoj, ispada. Ja živim u jednoj općini, a kompletna polja su mi u drugoj. Moja općina je upisivala štete po prijavi pojedinaca, ovome 30%, ovome 50% a nekome i više. U ovoj drugoj opčini su napravili prosječnu štetu od 70 % recimo na paprici i svima radili procjenu na taj postotak i odmah si znao kolika ti je šteta. Meni osobno je bilo toliko, čak i više na toj parceli koju sam prijavio, jer nisam ništa drugo ni prijavljivao zbog poštenja, a da jesam sad bih isto dobio 100 tisuća i smijao se okolo. Nitko nije išao u kontrolu. Znam čovjeka koji je dobio 46 tisuća a promet mu je bio 400 tisuća kuna manji od prijašnjih godina, a radi istu površinu. Onda bih samo konstatirao da nisu svi jednako dobro prošli

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
jel imaš ti kontam ucrtan taj voćnjak i prenamjenu zemljišta?

Ne. Samo u Arkodu ucrtan sa na slici od satelita. Ne znam jel se to računa ili moram ići i prenamjenu zemljišta?

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
E čovječe, al se ti znaš naljutiti za bez veze.

Cabage ja kad serem nastojim da to sranje pokrepim argumentima tako da niukom slučaju nemoram lizat ono što poserem ne pripadam grupi ljidi koji seru pa posle to isto ližu.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ne. Samo u Arkodu ucrtan sa na slici od satelita. Ne znam jel se to računa ili moram ići i prenamjenu zemljišta?

zato te i pitam,nemožeš ni prodavati ako nemaš ucrtano,a kad ucrtaš moraš napraviti prenamjenu zemljišta cca 250kn,jer nemožeš prodavati nešto što nisi proizveo,kako za voćnjak tako i za sve ostalo. isto vrijedi za prijavu štete,šteta na čemu ako se tamo vodi livada,bez obzira na arkod,oni snimaju svakih par godina a ti si voćjak mogao posaditi jesenas i on nije u arkodu. još se tolerira ali ne dugo,kod mene su već par puta sve ljudima pokupili sa štandova. ja npr nisam smjeo na štandu prodavati robu koju nisam prijavio da proizvodim,npr šljive od susjeda. prijatelj mi radi te poslove u županiji tako da mi je rekao šta sve treba,napravi si sve to,trebat će ti.

S

salel

Guest
pa normalno da je tako,ako je proglašena elementarna moraš dobiti pod uvjetom da si prijavio. pa ova godina je najbolja što se toga tiče,nikad nije veća šteta isplaćena. a odakle si ti salel?[/Q

iz đakova i budrovaca,kako kad

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
pa normalno da je tako,ako je proglašena elementarna moraš dobiti pod uvjetom da si prijavio. pa ova godina je najbolja što se toga tiče,nikad nije veća šteta isplaćena. a odakle si ti salel?[/Q

iz đakova i budrovaca,kako kad

ovisi gdje je proglašena elementarna jel:)

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Tema plastenici, pa ću se osvrnuti o štetama u plastenicima. Onaj tko je gledao današnju emisiju Plodovi zemlje vidio je štete u Metkoviću i u zaleđu Zadra u plastenicima u kojima se proizvodila salata. Ti ljudi trpe već drugu godinu zaredom štete od poplava i pitanje je da li će dobiti odštetu koja je mizerna i nije vrijedna spomena. Najvrijednije, u toj priči, spomenuo je jedan proizvođač koji je rekao pun optimizma; nadoknaditi ćemo mi tu materijalnu štetu svojim radom bitno je da nije nitko od čeljadi stradao.
Protiv prirode se nemože a od ove nam jadne države nema kakve pomoći zato ruke na muke i sa pjesmom umjesto jauka(stara kom. fora)

S

salel

Guest
ovisi gdje je proglašena elementarna jel:)
Budrovci su đakovačko prigradsko naselje.Ono- kako kad -se odnosi na to što mi se zimska proizvodnja odvija u Đakovu (grijani plastenici) a ljetna u budrovcima(hladni plastenici i na otvorenom).Ovo mi je prvi puta da sam dobio neku kunu od države mada bih više volio da nije došlo do toga jer mi je stvarna šteta oko 300 000 kn.

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
pa društvo ja nisam dobio ni kune šeta je ni sam neznam kolika dinje lubenice ništa krumpir nula moram kupovati da imam što jesti moj je problem a ima vas sigurno još što je sve bilo posađeno na tuđoj zemlji tako da nisam mogao prijaviti .
Potdrav !

P,S, Sreća da mi je plastenička proizvodnja uspjela.

Posljednje uređivanje:

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
zato te i pitam,nemožeš ni prodavati ako nemaš ucrtano,a kad ucrtaš moraš napraviti prenamjenu zemljišta cca 250kn,jer nemožeš prodavati nešto što nisi proizveo,kako za voćnjak tako i za sve ostalo. isto vrijedi za prijavu štete,šteta na čemu ako se tamo vodi livada,bez obzira na arkod,oni snimaju svakih par godina a ti si voćjak mogao posaditi jesenas i on nije u arkodu. još se tolerira ali ne dugo,kod mene su već par puta sve ljudima pokupili sa štandova. ja npr nisam smjeo na štandu prodavati robu koju nisam prijavio da proizvodim,npr šljive od susjeda. prijatelj mi radi te poslove u županiji tako da mi je rekao šta sve treba,napravi si sve to,trebat će ti.

Ja sam uzeo u najam neki voćnjak jabuka ove godine,kako to misliš da ne mogu prodavati ako nije upisan?
Rekli su mi da ne mogu dobiti poticaj,ako nisam u Arcodu,ali ja poticaj ne mogu ni dobiti,jer ima sam 0,5 ha...
Ovo je lijepo za čuti,da su končno počeli kontrolirati lažne poljoprivrednike,ali sumnjam da će u mom kraju uvesti reda...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Problem je i taj 250 kn. Kod mene je 5000 kn. A što da platim kad me satelit uslikao i sve smo doznačili. Koji klinac je svrha tog Arkoda ako ne priznaju sagtelitsku snimku. Ubi em ti mjernici i njihove takse. Što se tiće plaćanja gradu po m2 prenamjenje to stoji, ali mjernik...

Inaće sve što mo pišemo za voćnjak isto važi i za plastenik!!! Da ne budemo off topic. Satelit fino vidi plastenik.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ovako,Arkod služi samo zbog toga da se ima podatak koliko je zemlje upisano na koju se traži poticaj,jer je do sada bio slučaj da se tražio poticaj na oranicu koja je zarasla u šumu,e to se sada vidi da je šuma,odnosno sad će vidjeti pravo stanje obradive zemlje. problem je kod Arkoda za njih što se ti snimci rade svake tri ili više godina a ne svake. kao drugo točno se vidi kolika ti je površina koju obrađuješ,dakle bez obzira na katastarske međe. a ako se uzme zemlja u najam napravi se ugovor o najmu i upiše se zemlja u svoj arkod a ispiše iz prijašnjeg vlasnika i dobije se poticaj kao i isplata štete u slučaju elementarne. a prodavati smiješ na recimo tržnici samo ono što je upisano u tvoj OPG,i onu kulturu koju si naveo da proizvodiš. nemogu ja izbaciti na štand banane ili mandarine kad ih ne proizvodim. kontam samo za voćnjak ti je bitno da napraviš prenamjenu,pa koliko ti imaš voćnjaka 20ha? i nisam siguran ali mislim da to nije satelitski snimak nego snimak iz aviona. sad rade na tome da u budućnosti imaju satelitske snimke svake godine tako da će imati stvarno stanje u svakom trenutku,što znači nula mogućnosti za prevare ali to je malo dalja budućnost. i još nešto,sad vidim šta je kontam napisao,mjernik ti netreba za te stvari oko upisa,jedino za vlastite potrebe ako ti treba,a i to ti netreba,ja sam preko Arkoda točno našao svoje međe,možda nije u centimetar ali za voćnjak nije toliko ni bitno svejedno se moraš odmaknuti bar 5 metara od međe.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ja sam uzeo u najam neki voćnjak jabuka ove godine,kako to misliš da ne mogu prodavati ako nije upisan?
Rekli su mi da ne mogu dobiti poticaj,ako nisam u Arcodu,ali ja poticaj ne mogu ni dobiti,jer ima sam 0,5 ha...
Ovo je lijepo za čuti,da su končno počeli kontrolirati lažne poljoprivrednike,ali sumnjam da će u mom kraju uvesti reda...

ja mislim da je i dalje ostalo da možeš dobiti na minimum 0,5 ha,pitaj u županiji. a u postu prije sam objasnio kako to ide,ako si uzeo u najam onda napravi ugovor o najmu sa vlasnikom i ovjeri kod javnog bilježnika,neka on izvadi posjedovni list zemlje i to odneseš u županiju ili gdje vi već nosite i oni ti to tamo upišu u tvoj arkod a ispišu iz njegovog ( ako je on uopće upisivao ),ako je voćnjak stariji to znači da će se vidjeti na snimci,i to je to,onda podneseš zahtjev za poticaj. i ako si ga uzeo u dugoročni najam onda si lijepo napraviš prenamjenu zemljišta iz npr livade u voćnjak,i imaš sve po PS-u,a možda će te to i tražiti kao uvjet,sve ovisi dokle su došli sa primjenama i koliko tko traži. i ti onda voziš u svom kombiju te jabuke i zaustavi te kontrola,odkud ti te jabuke,jel to šverc,ti lijepo pokažeš rješenje o OPG-u,gdje je upisano da ti proizvodiš to što voziš,registracija vozila odgovara onoj koju si prijavio na OPG( ali to je malo dalja budućnost),i ti si bez greške. e zato bi šverceri mogli imati problema ali sve to lijepo izgleda ovako kako sam ja to napisao,ali praksa će vjerovatno opet biti ofrlje kaoi sve kod nas..........

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Ma rekla mi ona žena što upisuje za poticaj da treba mjernik. Ako ne treba, spasio si mi 5000 kn. Toliko sam platio kad me susjed tužio da sam ušao u njegovu njivu. Točno znam što je moje, imam novo "kamenje" plastika žute boje sa metalnom kapicom :)

Najnoviji postovi

Na vrh