Za početak bih vas molio da malo smanjite tenzije
....
Zar se može desiti da kod uključene blokade prednji točkovi stoje a da se vrti samo zadni lijevi ?.....
Ako je
sve ispravno ne može, ali tad čovjek nebi ni tražio pomoć ovdje. Ako nije može se desiti i dalje možemo pisat jedino kad i kako može
Ako prednji kotači nemaju pogon kod uključene špere onda je polomljen konusni zupčanik jer nemože pogoniti tanjurasti koji pogoni obadva kotača kada su u šperi.......
Šta ako su ocvikani vijci na tanjurastom? Šta ako je pukla desna poluosovina?
Pa ja mislim da je konusni nemoze pogoniti prve ali pogon ostaje na zadnje kotače .da je bilo koji drugi puknuo ostao bi i bez zadnjeg pogona.
A moglo bi i da su mu na tanjurastom popucali zubi.
independent javi kada otvoriš mjenjač šta je puknulo!!
Zar nebi bilo drobljenja i pucanja u takvom slučaju? Ne kažem da je nemoguće da totalno zbrije sve zube na glavnom vratilu ali dok se to desi bude dosta zaglavljivanja u vožnji.
Za početak prije bilo kakvog nagađanja i još gore šarafanja, ja predlažem da se podigne samo prednji trap, oba točka, okretanjem jednog točka drugi treba da se vrti kontra, bez ikakvog zapinjanja. Mjenjač i reduktor moraju biti uključeni. To bi značilo da je diferencijal unutra ispravan, trkači i planetari.
Kad se uključi blokada, mjenjač i reduktor postave u ler, okretanjem jednog i drugi točak bi pokušao isto ali još bi okretao i kardan prema nazad, tad podignuti i jedan zadnji točak i okrenuti nekoliko krugova.
Spustiti jedan prednji, ostaju u zraku jedan prednji i jedan zadnji, isključiti blokadu i opet okretati jedan točak, nebitno prednji ili zadnji, onaj drugi bi se takođe trebao vrtit sam preko prenosa.
U nekom od ovih slučajeva bi se kvar trebao otkriti sam.