• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
825
View attachment 61511
Puklo mi pogonsko vratilo kardana na TV420...jbg. frezao sam tešku zemlju
nisam stručnjak za te tomo vinkoviće. ako kažeš da ti je puklo pogonsko vratilo ona ti nema pogon na zadnji kraj. ali ti ima pogon kardan i prednji kraj. dali to vrijedi?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,790
Nema, nismo sad ništa više isprobavali, vjerojatno bude poslao im sve skupa na reklamaciju ako mu nije garancija istekla, duže vrijeme je to stajalo i čekalo na ugradnju.

Beslic

Član
Tu od
26 Svi 2022
Poruka
32
Nisam popravio prvi lom a sad opet problem...pukne mi nosač donje poluge. Nakačim prikolicu i u krivini poluga otkine ovaj dio... Tomo ostao kod majstora koji misli da se ovo može zavariti. Kako se zove ovaj dio kroz koji prolazi poluosovina (ako budem tražio rabljeno)?

Prilozi

• Lom ušice na Tomi.jpg
    Lom ušice na Tomi.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 31
  • Tomo zadnji dio.jpg
    Tomo zadnji dio.jpg
    59 KB · Pregleda: 31

Avaks21

Novi član
Tu od
14 Sij 2021
Poruka
19
Pozdrav članovima grupe imam jedan problem sa tomekom 523 kada zakačim kosu i idem niz brdo kosim dolazi mi nekakav čudan zvuk iz mjenača kao lupanje i to sa desne strane ondje negde oko ručice za uključivanje kardana,ovako sve normalno radi znači samo kada zakačim kosu i idem niz brto to lupa.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,331
Nisam popravio prvi lom a sad opet problem...pukne mi nosač donje poluge. Nakačim prikolicu i u krivini poluga otkine ovaj dio... Tomo ostao kod majstora koji misli da se ovo može zavariti. Kako se zove ovaj dio kroz koji prolazi poluosovina (ako budem tražio rabljeno)?
Nisam siguran u varenje toga....a trebao bi se zvati zadnji desni rukavac...
Npr:
Screenshot_20230702_220223_Njukalo.jpg

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,614
Neki to zovu i truba,moglo bi se i to zavarit,imaš par postova prije kako sam vario polugicu mjenjača,trebao bi biti sivi lijev,gus ili giza,
Jedino bi mogao biti problem sa unutarnje strane variti,pa bi trebalo sve sa jedne strane provariti
trebalo bi se toga i naći od rashodovanih po oglasnicima

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Nisam baš novi na forumu ali sam bio pod drugim imenom.
Ima TV-523. Prije 3-4 godine promijenio sam oba kardana i od onda postoji problem podmazivanja donjeg kardanskog vratila. Naime mazalice donjeg kardana su okrenute tako da su nedostupne za podmazivanje, prednja mazalica okrenuta je prema motoru a zadnja prema diferncijalu.
Pitanje je da li je moguće skinuti donji kardan (nakon izbijanja osigurača - čivije) i staviti drugi kardan.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,331
Nemozes izvaditi kardan samo tako moras ga rastaviti na pola...

Treba ugradnja ovakvih mazalica
Screenshot_20230809_194400_Chrome.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,194
Ovdje gdje je strelica na slici trebala bi biti mazalica, ali je ona na strani prema motoru. View attachment 63489
Ili rastaviti traktor, pa ti bude sve nadohvat ruke, pa tako možeš onda podmazati kardan, ili pokušati ubaciti sada kako je kutnu mazalicu, ako ti je dostupno naravno, pa možda smotati traktor u jednu ili drugu stranu, da se lakše dohvati.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,614
Ako si vješt u tome,kad skineš kardane sa TV,možeš skinuti i okrenuti križeve,pa će biti na dohvat ruke

zem

Novi član
Tu od
24 Svi 2023
Poruka
8
Pozdrav, nova pitanja. Bocno na rukavcu je kod mene neki saraf, prema katalogu pretpostavljam da bi to trebalo biti:
007.0.3.3.0.009 vijak osigurac
002.03.4.0.007 brtva
002.03.0.0.037 vijak
Pitao sam u masivi, al kazu da nemaju, i nisu mi znali reci nista vise o cemu se radi. Pa sad, netko od vas ko je rastavljao tomu, jel moze malo vise informacija? Sto je to tocno, jel se moze negdje kupit zamjensko (ili original)? Ako netko ima slucajno sliku to bi isto bilo super. I druga stvar, jel mogu to odsarafit van da pogledam bez da moram poslije skidat rukavac.

Ne bi ni dirao, al curi mi ulje ovdje pa bi volio to rijesit.

Prilozi

• 20230830_162038.jpg
    20230830_162038.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 27

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Daj oznaći nekom bojom na slici o kojem vijku se radi.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Na vrh