• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Nož je dobrih 5mm širi od spirale i na kraju tog bi stavio još jedan mali nožič kao na donjoj sliki.Na sliki je dupla spirala sa dva noža a mislim da bi i na mome dobro bilo iako samo jedan nožič.
upload img

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,365
Bolje je da su dva noža, jer ravnomjernije reže. Ja bi napravil ova dva bočna noža do visine duple spirale: em bi čelo bilo jače, em bi nož bil jači, em bi ljepše išel po rupi.

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
ja sam takav samo veći pravio za traktor,za gnoj i za rahlu zemlju je ok,ali za tvrdo baš i ne ide,aradi se o traktoru sa prednjom vučom
moraš si predvidit za koliko visine dizanja ti treba,i dobroizračunaj kipanje iz korpe mora ti biti pomaknuto prema natrag jer su ti otraga stranice pa ti je otraga teže ja sam svoj napravio tako da kad iskipa sam se vrati u prvi položaj i zaključa i onda ide dosta brzo
za tomeka nemoj pretjerivat sa širinom,jer je to dosta udaljeno od traktoran i nema baš neku nosivost,osim ako ne napraviš preko svojeg hidraul. cilindra
nadam se da će ti moji savjeti pomoći:(shake):

Hvala Bane1978 i mei treba za gnoj najvise neznam odgovaraju li mi ove mjere sto su na slici:frown:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Da i ja kažem koju jer sam ga i sam radio , ovo što MUHA kaže o lakomosti mislim da to neče imati utjecaja već je bitna kosina noža , a kao što vidim ona je dosta mala , pa ako neće biti i pre mala biće to u redu , mali kontra nož prema dolje puno znaći , prema gore ne bi imao neku svrhu već bi se samo više štopalo , ali zato kada je prema dolje i on prvo odsjeće krug nožu je puno lakše rezati i probijati se , vrh je i dobar i loš , zavisi od zemlje to će pokazati rad , problem je kada se zapuni u pozadinskom djelu više se ne može očistiti te radi kao šiljak , bilo bi dobro da mu dovariš male kanđice koje bi oko njega trgale i radile reda , a u svakom slučaju ti savjetujem još jedan nož radi stablnosti i mirnijeg rada , ali ,, malo niže od ovoga i samo pola dužine , tako da on uzima jedan manji dio a onda onaj veliki lakše izrezuje ostatak

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Evo sta sam danas sklepo i mogu vam reci vrlo korisna stvar da se nesto prenese:icon_razz:
imag0688.jpg

imag0684.jpg

imag0690.jpg

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Dobra idea samo dal ti to možeš tovar podič ili samo vučeš.Na slikama nije podignuto.Ja sam to radio ali sa pravim materialom i zavareno kak treba.Ovo ak svežeš sa gurtnom na kačenje top linka možda može i bit upotrebljivo.:(y):

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Složen je i prihvat svrdla,posle probe ču videt kak se sve skupa ponaša i radi.Prihvat je na variantu da kad se svrdlo negde zakači ili zablokira da odcvika mali vijak koji spaja svrdlo sa adapterom na dif.
photo hosting

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
:icon_rolleyes:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=UeSy_R5EzSg[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=7lZl6F3o8qE[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=XZlJYKC5HWw[/YT]
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=L8SM9mWz020[/YT]

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Đabe tvoji videi i slike od toga u stvarnosti nema ništ.Za koji dan ču ja izprobat to čudo u praksi na susjedinoj njivi pa ču tek tad videt nedostatke u izradi.Videi i slike su nešto što je poslikano u idealnim uvjetima ali to kod mene ne pali, ja hoču lično da vidim jel valja ili ne il treba dorada.Kod ovakvih stvari je dobro da se može sa brusilicom i švasaparatom to doradit kak treba.:icon_thumright:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ovo osiguranje vijkom ti neće biti dobro , pucače nemilice , to osiguranje si trebao napraviti na samom kardanu , i tamo će pucati ali če služiti svrsi , ali kao što kažeš proba će pokazati :(happy):

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,192
I ja tako mislim,ali nisam htjeo govorit prije probe,taj vijak mi izgleda salbo u odnosu na silu koja ce bit preko njega

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,457
Naročito ako se rupa razloha nakon nekoliko pucanja šerafa,ali to je prototip,nedostaci se riješavaju u hodu.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Danas skratio svrdlo tak da je sa špicom na 90cm i ovo osiguranje na lom ostavio isto ali sa pušama da mogu ič od m8 do m12 vijka.Sutra ak ne bude kiše če past proba i ak ovaj način osiguranja neče valjat bušim kroz svrdlo i prihvat i stavljam šraf direkt kroz osovinu.( crvena crta na sliki).
upload img
upload images

mladen_60

Član
Tu od
15 Ruj 2013
Poruka
62
Naletio sam na ovu sliku na internetu. Jel nije tomici ovo preteško?

Prilozi

• ¸tanjuraće.jpg
    ¸tanjuraće.jpg
    10 KB · Pregleda: 236

Najnoviji postovi

Na vrh