• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Sa minimum obrtaja u drugoj brzoj i kardan u sporoj i naj manja prepreka dolazi do pucanja drvene poluge, morat ću smanjit ovu pogonsku remenicu.:icon_scratch:
22491083.jpg
 

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Vjerovao ili ne, ssucur ja nisam nikad slomio drvenu polugu, s tvornički orginalnom sam kosu i prodao. Sve iskreno, kosio sam sebi oko 1,5 hektara i toliko uslužno i provjereno čiste livade, i dobro znano gdje su ,,mejnici,, te mislim da je to i sačuvalo, nikada nigdje ni povijena kosa ili nešto slično. Kosilo se i u brzoj i u sporoj ali opet sve osjetljivo i sa sluhom.:icon_pidu:
 

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Ima li načina da se skrati hod kardana kod podizanja i spuštanja freze?
Neki kažu da je moguće postići skraćivanjem i "lomljenjem" topling poluge??
 

Prilozi

  • traktor-yanmar-f175d-slika-36924989 - kopija.jpg
    traktor-yanmar-f175d-slika-36924989 - kopija.jpg
    65.7 KB · Pregleda: 388

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Vjerujem da si primjetio da je kardanski izlaz na traktoru osjetno vislji od tocke oslonca nosecih poluga i tu ce uvijek dolaziti do hoda,,,
Hod je moguce smanjiti ukoliko se kopcanje na frezi spusti na otprilike isti omjer koji je na traktoru, tad ce i topling poluga imati smisla i sluzit ce svojoj svrhi uz onu osnovnu da skluzi kod nosenja prikljucka,,,
 

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ebga, ne razumijemo se.:mur: Sa tominom origi sam kosio u sporoj i brzoj brez pucanja poluge. Kod te kose odnos remenica 1/1, a kod ove kose pogonska remenica tri puta veća. U sporoj i kardan na nižim obrtajima sve preko pola gasa je prebrzo (ne vidiš polugu) Darko kosa kosi super, brije, ali nisam zadovoljan brzinom košenja. Srediće se to.:icon_e_wink:
 

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Ma razumijemo se mi dobro, znam da je kod orig. omjer 1/1, ali nije mi se sve to dalo pisati i objašnjavati, vidim ja tu tvoju kosu. Ali hoću reći da ima i siledžija pa slomi bez obzira koiji je omjer, ako ti daš gas i brzi okretaji, nema veze koiji je omjer mora nešto otkinuti a ta letva je najoesjetljivija. Ja oko sebe neznam da je i kod koga ta letva origi., naprave po 4-5 komada u rezervi da imaju jer ih stalno lome. Oni jadni misle da je to je to zbog letve:mur:, ali j..ga, nekom je lakše utrubiti u onu stvar nego u glavu. Pozz
 

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97
brzina košnje ovisi najviše o gustoći trave ( ako je kosa uredu)

ako nešto stalno puca neki dio je prenašpanan

može se podešavati i podmetanjem ili smanjivanjem podložaka kod glave kose
 

mac1

Član
Tu od
5 Svi 2012
Poruka
38
Jel pase freza od starog tipa na novu tj. na 800 seriju ?
Pod starom mislim na onu (vecinom) zelenu kaj se sarafi kardan a dize se samo lancima koji idu oko kardana :(rofl):
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Danas imo fraj dan pa oprao gumenjak i rasturio ga.Neverovatno kako je drvo(hrast) dobro ohranjeno,nigde trulo a nema nit jedne bušotine od crva.Kočnice isto u super stanju-obloge su debele nekih 7mm tak da su ko nove,ležajevi isto svi dobri.Probo sam ga več i malo brusit staru boju dole i najbolje ide sa fleksom i žičanom četkom.Sad koliko ču imat fraj vremena tako če i renoviranje napredovat.:icon_wink:
image sharing
how to capture screen
image hosting over 10mb
image hosting no registration
image hosting site no sign up
temp image upload
 
E

el pibe

Guest
Abarth dobrog posla imaš:(sweat):.A vidim da se radi puno jer je "gneča v pepelniku":icon_thumright:probaj farbu skidati sa citlingom.To je po meni najbolji način za skidanje boje sa drveta.Sastruže ju skroz,ovako sa brusilicom se samo razvlači rastopljena boja okolo i štopa se alat.Kad se sastruže boja poslije se samo popravi šmirglom.Imam i ja jedan takav "gumenjak"kojem bi dobro došlo osvježenje i renovacija ali morat će pričekati zimu,neće moći prije.
 
E

el pibe

Guest
Upravo to kaj je ZJ postavil.Ja sam si napravio nekoliko komada od tračne pile i starog ""fukšvanca.Da nebute mislili da sam prost.To je ručna pila(fuchsshwanz)ili lisičji rep po domače.Lako se nabrusi kak se vidi i u ovome videu.Staklo isto može poslužiti samo nema uvijek razbijenog stakla na lageru,jedino napraviti dogovor u nekakvoj birtiji di su malo nagli:icon_winkle:
 

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
945
Apsolutno sam zadovoljan s objašnjenjem. Ja tako staklom znam zagladiti držalo za motiku ili neki drugi alat.
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
@Abarth Kod tebe sve mora biti po PS-u, pa i gumenjak, svaka cast na radovima.

@Darko Gledaj sare mozes nos stavit u nju :D Nek ti traju bar jos toliko :D
 

Najnoviji postovi

Na vrh