• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,579
Pa trebalo bi mu provjeriti odnos u prijenosu tj. za koliko krugova kardana se koliko krugova okrenu noževi

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
od Imt 507...je 1/3....to sam provjerio...e sada na koliko se vrti Tomina ona TV 95...

znaci moglo bi se prepraviti..imas sliku da vidim kakav kardan i sve ostalo, problem sa kronerom izlazni nije standard i ruku kako si preradio
Frezu takvu posjeduje moj paša. Prenosni odnos freze za tv18 je 2:1, kardan dva puta. Montira se direktno na diferencijalni nosač na četiri vijka. Na izlaznu osovinu kardana se stavi leptir spojnica, a drugi par se nalazi u nosaču freze na osovini. Freza ima zlobni nosač, i podižu je poluge preko lanca. U zglobu je krst kardana istog promjera kao i središnji koji spaja diferencijal. E sad zaboravio sam jedna strana je činiti se sa kablom a druga na korner. Za desetak dana ti poslikam. Ako imaš neke slike postavi da ih vidim pa ti kažem šta je isto ili različito. Postavi i šta ti imaš.

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
Frezu takvu posjeduje moj paša. Prenosni odnos freze za tv18 je 2:1, kardan dva puta. Montira se direktno na diferencijalni nosač na četiri vijka. Na izlaznu osovinu kardana se stavi leptir spojnica, a drugi par se nalazi u nosaču freze na osovini. Freza ima zlobni nosač, i podižu je poluge preko lanca. U zglobu je krst kardana istog promjera kao i središnji koji spaja diferencijal. E sad zaboravio sam jedna strana je činiti se sa kablom a druga na korner. Za desetak dana ti poslikam. Ako imaš neke slike postavi da ih vidim pa ti kažem šta je isto ili različito. Postavi i šta ti imaš.
E hvala puno znaci kardan dva kruga za jedan motika, po matematici 540:2=270...mada sam na nekim forumima vidio da je odnos 740 spore a brze 1120..hm znaci posto IMT freza ide 3/1..idealno u brzoj znaci...ako je 540ob..jos samo da mi Vidanje poslika slike freze i kardana prepravke i kacenja jer je drugacije na IMT...

Prilozi

• IMG_20220105_154931.jpg
    IMG_20220105_154931.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 19
  • IMG_20220105_154953.jpg
    IMG_20220105_154953.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 19

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,579
Neznam da li tv ima na izlazu 540 okr/min,ako netko ima taj podatak volio bi da napiše
Ove slike freze koje si postavio ima jako malo motičica,inače original o tv ima sa svake strane reduktora 3 reda po 4 motičice,tako da čini mi se da bi tu trebala veća brzina vrtnje od originala da se dobije isti efekt usitnjavanja

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
Pa nisam neki strucnjak ali frezanje na velikom traktoru sam radio u 1 ili 2 sporoj, a da znaci traktor ide polako a da freza vrti dovoljno da sitni zemlju, koristio sam fix 540ob...ne preko brzina, kod TV stari tip vratilo se vrti 540 na sporim ili 780 npr...brzim...e ako je 2/1...3/1...i nekako...vec ako 1/1...4/1...ili prebrzo ili presporo... tako nekako

Posljednje uređivanje od moderatora:

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
E hvala na pomoci, otprilike poluosovina od forda sa dva zgloba ili jedan zglob od auta a na drugoj do traktora zglob i inverzija sa sitnog na standardni kroner...vidim i vagire sa strane ...Ok...radi ...ima funkciju...stim sto PE18 ima hidrauliku sa centralnom U profilom sa rupama...nije kao kod tebe Vidanje al nesto cu skontati...e da dobijem odgovor na drugom forumu o brzini izlaznog vratila na starom PE18.
dejo

Zaslužan član​

Tačan odnos okretaja vratila u odnosu na motike ne znam, a brzina vratila kod PE 18 750 (spori hod) i 1175 (brzi hod).Ono što znam da brzina motika ne sme da pređe 400 obrtaja

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Nije bila ukljucita stabilizacija slike na tomice. Eve bez podatresanja 50.94 MB file on MEGA ... Rucica hidraulike u trenutku snimanja je ostala na sredini pa frezac ne moze da se utopi u zemlju...Na tvrdom bi trebao neki teg da optereti frezac
Puno skače koliko imaš motika i kakav je redosled. Na jednoj ploči trebaju 4 motike, dvije na jednu stranu zakrenute i dvije na drugu. Ili me oko vara ili kod tebe nije redosled takav.

paparaco

Član
Tu od
5 Pro 2016
Poruka
109
Mislim da skace jer je lagana, od MTK je suplja osovina debljine 4mm...tako da bi se moglo staviti kakav gusani teg odozgo haha...i u mene je lagana

Posljednje uređivanje od moderatora:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,579
Vidanje
Za oko mi je zapeo još jedan detalj,na prednjoj osovini diskovi i to samoventilirajući,od čega si to pripasao,da li su original odgovarali i kako si spojio kočenje,ako imaš slikica?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,579
Kao orig.sam mislio,da li pašu rupr ili je naknadno na novo bušeno.Tomica nema original,ali imam Pasquali koji je isti tomica koji isto nema naprijed kočnica,ali kolega ima isti model kao ja ali izgleda da je bolje opremljen i ispred ima original doboše kao na zadnjoj strani,jedino nisu povezani,pa na prednjoj strani ima polugu kao ručna kočnica

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,057
Napisa već da je ostala rucica hidraulike u položaju da ne spušta,freza je standardna od imt 509 s tim što je sa strana proširena za po 8cm da bi pokrivala točkove.
Sve sam ovo pročitao i onda te upitah. T 18, kojeg posjeduje moj paša ima takođe frezu, isto je lagana možda 100 kg, kada freza ona je mirna, i površinski i maksimalno dubinom. Gledajući vašu frezu djelije mi da se vaša sporije okreće ili ima manji broj motika, pa zbog toga poskakuje. Mi nekad frezemo direktno bez oranja i tada ide plitko i ne poskakuje. Dali je kod vas na svakom (nosač) ploči po 4 motike?.

bing2008

Član
Tu od
16 Sij 2022
Poruka
57
pozdrav društvo TV
tražio sam u temi ovako pješke al nisam baš našao..
Imam pitanje, znam da je nekom možda glupo al ja nemam pojma o "novijim" tomicama jer sam do sad imao, tj. još uvijek imam stari PE18...
Odnedavno imam i tv730 pa me zanima neki mali utovarivač za njega. Na njuškalu se pojavljje Prima UP90 pa me zanima jel to možda paše na 730? Cijena od 8500 kn mi je sasvim ok za tako nešto samo ako paše za moj 730!
Inače po oglasima je nemoguća misija naći nešto ovako..
Zna li netko da postoji neki dobar meštar koji pravi tako nešto?
C16-CB558-F08-E-4-BC9-82-CA-FE58-F93-E393-D.jpg

opcija mi je i mali stražnji rovokopač al na oglasu nalazim samo jedan, negdje daleko na otoku što bi mi bilo komplicirano dopremit do Virovitice gdje živim

Posljednje uređivanje:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,261
Lijepo izgleda samo mi je malo sumnjiv oslonac na trube prednjih kotača - samo u jednoj točki!
Tebi treba ovako nešto - prednja rama.
Traži TV-komunalni!
Tomo - prednji nosač.jpg

Na vrh