Frezu takvu posjeduje moj paša. Prenosni odnos freze za tv18 je 2:1, kardan dva puta. Montira se direktno na diferencijalni nosač na četiri vijka. Na izlaznu osovinu kardana se stavi leptir spojnica, a drugi par se nalazi u nosaču freze na osovini. Freza ima zlobni nosač, i podižu je poluge preko lanca. U zglobu je krst kardana istog promjera kao i središnji koji spaja diferencijal. E sad zaboravio sam jedna strana je činiti se sa kablom a druga na korner. Za desetak dana ti poslikam. Ako imaš neke slike postavi da ih vidim pa ti kažem šta je isto ili različito. Postavi i šta ti imaš.od Imt 507...je 1/3....to sam provjerio...e sada na koliko se vrti Tomina ona TV 95...
znaci moglo bi se prepraviti..imas sliku da vidim kakav kardan i sve ostalo, problem sa kronerom izlazni nije standard i ruku kako si preradio
E hvala puno znaci kardan dva kruga za jedan motika, po matematici 540:2=270...mada sam na nekim forumima vidio da je odnos 740 spore a brze 1120..hm znaci posto IMT freza ide 3/1..idealno u brzoj znaci...ako je 540ob..jos samo da mi Vidanje poslika slike freze i kardana prepravke i kacenja jer je drugacije na IMT...Frezu takvu posjeduje moj paša. Prenosni odnos freze za tv18 je 2:1, kardan dva puta. Montira se direktno na diferencijalni nosač na četiri vijka. Na izlaznu osovinu kardana se stavi leptir spojnica, a drugi par se nalazi u nosaču freze na osovini. Freza ima zlobni nosač, i podižu je poluge preko lanca. U zglobu je krst kardana istog promjera kao i središnji koji spaja diferencijal. E sad zaboravio sam jedna strana je činiti se sa kablom a druga na korner. Za desetak dana ti poslikam. Ako imaš neke slike postavi da ih vidim pa ti kažem šta je isto ili različito. Postavi i šta ti imaš.
Puno skače koliko imaš motika i kakav je redosled. Na jednoj ploči trebaju 4 motike, dvije na jednu stranu zakrenute i dvije na drugu. Ili me oko vara ili kod tebe nije redosled takav.Nije bila ukljucita stabilizacija slike na tomice. Eve bez podatresanja 50.94 MB file on MEGA ... Rucica hidraulike u trenutku snimanja je ostala na sredini pa frezac ne moze da se utopi u zemlju...Na tvrdom bi trebao neki teg da optereti frezac
Sve sam ovo pročitao i onda te upitah. T 18, kojeg posjeduje moj paša ima takođe frezu, isto je lagana možda 100 kg, kada freza ona je mirna, i površinski i maksimalno dubinom. Gledajući vašu frezu djelije mi da se vaša sporije okreće ili ima manji broj motika, pa zbog toga poskakuje. Mi nekad frezemo direktno bez oranja i tada ide plitko i ne poskakuje. Dali je kod vas na svakom (nosač) ploči po 4 motike?.Napisa već da je ostala rucica hidraulike u položaju da ne spušta,freza je standardna od imt 509 s tim što je sa strana proširena za po 8cm da bi pokrivala točkove.