• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prosvjedi

denimede8

Član
Tu od
8 Lis 2011
Poruka
32
Da pitam nešto.
Darko Grivičić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore kako on ne može malo "oštrije" pristupiti ovima pa da se nešto napravi za seljake!?

Priča on i sve to stoji na mjestu što on kaže, ali brate mili pa predsjednik si hpk-e daj malo više se založi!

trebal bi se on vise zalozit i trebali bi prosvjednici sve blokirat onda bi tek shavitili ozbiljno ovak na jdno uho cuju na drugo im izade van i dalje rade po svojem ovi u ministarstvu poljoprivrede i dukat

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
Kao sto sam reko.mljekaraniti jedna nije blokirana. Cisterne nisu vozile jer su mlkjekare rekle da su blokirane a nisu bile kao sto ni nisu sad. Traktori su krenuli prema dukatu, ja krecem doma po traktor i vracamse nazad. I necemo blokirati, samo prosvjedovati.

denimede8

Član
Tu od
8 Lis 2011
Poruka
32
Kao sto sam reko.mljekaraniti jedna nije blokirana. Cisterne nisu vozile jer su mlkjekare rekle da su blokirane a nisu bile kao sto ni nisu sad. Traktori su krenuli prema dukatu, ja krecem doma po traktor i vracamse nazad. I necemo blokirati, samo prosvjedovati.

dobro ja velim samo vi znate najbolje :D

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Priča se da gore spomenuti ima 1 200 razloga da se ne buni previše.Naime radi se o 1200 ha državne zemlje po izuzetno povoljnoj cijeni,pa je to možda jedan od razloga

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Priča se da gore spomenuti ima 1 200 razloga da se ne buni previše.Naime radi se o 1200 ha državne zemlje po izuzetno povoljnoj cijeni,pa je to možda jedan od razloga

upravo tako i sve je prijavljeno za ekološku proizvodnju, oni koji su prolazili ljetos autoputom između lužana i sl. broda mogli su vidjeti na šta mu njve sliče

tinda

Član
Tu od
20 Kol 2011
Poruka
592
Ha kud,šta da ti kažem na đubre jer druge nema ili nekome od susjeda koji predaje drugoj mljekari. Bolje da se susjed obogati nego bacit mlijeko :lol:
Imamo isti problem ko i ti,kod nas danas nije bila pa srečom imamo u rezervi 1 laktofriz pa čemo barem malo sačuvat mlijeka ako neče ni sutra doč cisterna.

sva sreča pa mi prodajemo vindiji ali neče niti kod njih bit bajno kak pričate

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
nema vise povratka,,buna je pocela,,sad stisnut i ic do kraja,,pustanja nema,,,nema jebe sa seljacima,,sad ce vidjet na sta smo sposobni,,:partyman:

K

Ketty

Guest
Zanimljivo: večernji piše da niti jedan vođa prosvjednika nije kooperant Dukata.:?

K

Ketty

Guest
Prljavi veš ili ne al iz Dukata je izašla informacija da cisterne neće voziti do petka pa računajte koliko je to mlijeka za baciti s obzirom da je posljednja cisterna išla u nedjelju...:twisted:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Prljavi veš ili ne al iz Dukata je izašla informacija da cisterne neće voziti do petka pa računajte koliko je to mlijeka za baciti s obzirom da je posljednja cisterna išla u nedjelju...:twisted:
A odkud njima tolike zalihe mlijeka onda da proizvode i dalje svoje proizvode??

Ili ih možda neče plasirat na tržište tih tjedan dana?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775

kaj bi se bacilo, ne pričaj svašta, znaju naši ljudi i svinje mlijekom hranit, i kokoši pojit, a i sir se nije zaboravilo delat...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Kolko se sjećam,dečki iz Dukata su prije nekoliko mjeseci čvrsto stali na tome da neće podizat otkupnu cijenu.Međutim,sad je ona još pala i to je sramotno nisko.Skoro pa imaju monopol i to im dozvoljava takve egzibicije.Nadalje bilo je i riječi da se mlijeko od domaćih proizvođača neće otkupljivati i da je uvoz već osiguran pa ko voli nek izvoli.Znači,dela se o sustavnom uništavanju proizvođača mlijeka.Tome treba stati na kraj,jer ovo kaj delaju,to nije više normalno.Ako se vratimo unazad nekih 5-6 godina,tad je cijena mlijeka bila daleko viša nego sad,čini mi se oko 4 kn za litru,a troškovi puno niži.Primijetimo da je u to doba počela intenzivnija prodaja nacionalnih dobara,te jači ulazak stranih banaka u zemlju.Ako zbrojimo dva i dva dolazimo do zaključka da su strane banke uz pomoć korumpiranih političara dobro osmislile plan za uništavanje hrvatskog ospodarstva i sela.Primamljiva cijena mlijeka,projekti koji su nicali,a banke su velikodušno davale kredite,a sad selo ispašta zbog toga,a njima se polako slijeva kapital.Te iste banke su u vlasništvu jačih članica EU,pa zar bi jedna Njemačka dopustila da uvozi naše meso i ostale proizvode?Ušao sam malo dublje u poantu problema,ali u suštini je tak.Kapitalizam kao sam po sebi nije loše uređenje društva,ali kod nas se razvil u napredniji oblik.LOPOVLUK!I gde je sad država i ti političari koje smo birali?Čitam jučer o svinjogojstvu.Nekad smo bili jedna od vodećih zemalja izvoznica mesa,danas smo po uvozu jači i od Rusije.Volio bih znati ko drži sve konce u rukama i da li su zaista političari pod uzdama malo većih lobija?

Posljednje uređivanje:
K

Ketty

Guest
kaj bi se bacilo, ne pričaj svašta, znaju naši ljudi i svinje mlijekom hranit, i kokoši pojit, a i sir se nije zaboravilo delat...

Je ja imam trenutno skoro 500l mlijeka doma a svinje smo poklali, kokoši nemam a sira od 500 l mlijeka bum napravila malo sutra...

A plaća za ovaj mjesec bu prava...

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
zvao terenku,,kaze da nece uzimat ovo mlijeko,,da vozim doma,,sve sto je starije od 48sati nece vozit,,tak da praznite laktofrize,kuhajte sireve,,davajte gratis,,bilo sta,,:axe:a daljeee,tko zna

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja od jutros dijelim mlijeko po selu...ima da cjelo selo ovaj tjedan bude puno mlijeka...možda stavim reklamu ispred kuće: prodajem sviježe mlijeko, 1kn/l :D

Najnoviji postovi

Na vrh