Kolko se sjećam,dečki iz Dukata su prije nekoliko mjeseci čvrsto stali na tome da neće podizat otkupnu cijenu.Međutim,sad je ona još pala i to je sramotno nisko.Skoro pa imaju monopol i to im dozvoljava takve egzibicije.Nadalje bilo je i riječi da se mlijeko od domaćih proizvođača neće otkupljivati i da je uvoz već osiguran pa ko voli nek izvoli.Znači,dela se o sustavnom uništavanju proizvođača mlijeka.Tome treba stati na kraj,jer ovo kaj delaju,to nije više normalno.Ako se vratimo unazad nekih 5-6 godina,tad je cijena mlijeka bila daleko viša nego sad,čini mi se oko 4 kn za litru,a troškovi puno niži.Primijetimo da je u to doba počela intenzivnija prodaja nacionalnih dobara,te jači ulazak stranih banaka u zemlju.Ako zbrojimo dva i dva dolazimo do zaključka da su strane banke uz pomoć korumpiranih političara dobro osmislile plan za uništavanje hrvatskog ospodarstva i sela.Primamljiva cijena mlijeka,projekti koji su nicali,a banke su velikodušno davale kredite,a sad selo ispašta zbog toga,a njima se polako slijeva kapital.Te iste banke su u vlasništvu jačih članica EU,pa zar bi jedna Njemačka dopustila da uvozi naše meso i ostale proizvode?Ušao sam malo dublje u poantu problema,ali u suštini je tak.Kapitalizam kao sam po sebi nije loše uređenje društva,ali kod nas se razvil u napredniji oblik.LOPOVLUK!I gde je sad država i ti političari koje smo birali?Čitam jučer o svinjogojstvu.Nekad smo bili jedna od vodećih zemalja izvoznica mesa,danas smo po uvozu jači i od Rusije.Volio bih znati ko drži sve konce u rukama i da li su zaista političari pod uzdama malo većih lobija?