• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prva reparatura pumpe&dizni

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Pa rekel sam da nema čorbe ali bitno da si ti to riješil.
Nadam se da smo pomogli bar malo.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
A dobro , sad bar znaš gdje je jašjle ili kako već .
I toči to ulje u visokotlačnu pumpu , 2-3 put godišnje i to tako dugo dok na čep izlazi nafta .
Ne čudi se nafti u visokotlacnoj pumpi , elemeti propuštaju -to je normalno .
Nafta i ulje se ne mješaju ..pa kad doljevaš ulje ono diže naftu pa nafta curi van van .
Ulij npr. 2 deci ulja , mjeru od gemišta .Kad se sve scuri kaj misli vrati mali čep bočno . Jasno?

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
@puknuti: jasno :mrgreen:

muhaničar koja dizna nije bila dobra, nemam pojma, nisam obilježil, izgleda da ona svijetla nije bila dobra znači treća.

Nekaj si spomenul da se kod rada bež termostata jako grije treći cilindar :?: :?: Ili ti ili neko drugi...
Uglavnom sad imam neki osjećaj da ne radi wasser pumpa. Motor se dosta grije, i termostat očito otvara jer dolazi vruča voda gore u kiler. ali nema protoka koliko vidim.
Kak ispitati vodenu pumpu? Kaj ak ne radi, da li ima lijeka ili mora ići nova?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Kad je traktor vruč tj termostat otvoren daj malo gasa i pogledaj u kiler pa buš videl da miješa vodu.
Pa imaš sat za temperaturu ako je ispravan pošto je turkiše.
Nova pumpa vode ti je 200 kn hrvatska sa 2 godine garancije a ako mijenjaš ležaje, pakung, osovinu i peraju to ti dođe oko 150 kn bez garancije.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Taj turski sat je sranje žešće, na malom 533 nisam imo nikakav, i stavim ja turski, odma nije valjo i zamijenio za drugi.
Na poljskom poluproizvodu mi ''nije'' temperatura išla na radnu a novi termostat stavljen, napravim redukciju i stavim i na njega tursko gov*o. Sad mi je drugi crko (otopila se neka kričavo narandžasta boja s kazaljke i zaljepila se za onaj donji graničnik kad traktor mora radit i po suncu, na to nisu mislili :blackeye ), stručno ja to odljepio nježnim udarcem al neće sad da pokaže iznad 50C.

Dovodim se u napast da napravim digitalni..

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Pogledao ja i u wasser pumpu kad sam već pri tomu poslu. :p Unutra ništa zanimljivo :eek:
Sve izgleda normalno, pumpa nije puštala ako neće sada kad ju nanovo stavim početi puštati :twisted: , prvo sutra po diftunge i onda sve opet natrag slagat. Unutra se nema kaj potrošiti samo ako eventualno prejde lager ili pusti pakung :?:
Ne znam zakaj bi novu kupoval?

Ne znam onda otlud vruča voda na vrh kilera, a unutra se ne vidi da teče... :scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
A gde bi tvojemu trebala biti vruča voda.

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
muhanicar kaže:
Kad je traktor vruč tj termostat otvoren daj malo gasa i pogledaj u kiler pa buš videl da miješa vodu.
Pa imaš sat za temperaturu ako je ispravan pošto je turkiše.

Ne znam kaj s tim satom možda ga stavim ujutro kuhat s kavom da ispitam, a ak ne radi nosim ga natrag u dućan, tam mi rekla ženska da nek donesem ak bude problema, jer sam ja to odmah i predvidel pa sam pital...
Prvi put je radil, zanimljivo kak bi se baš tak brzo skvaril, ipak je turski nije kineski :lol:

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
muhanicar kaže:
A gde bi tvojemu trebala biti vruča voda.
A kak dojde nutra ak ne vidim da teče? :x
Ak ja to ne vidim onda mi je teško verovati :?
Dobro v jutro budem valjda pametnejši... nema ništa bez gemišta... v pol sedam vjutro :mrgreen:

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Mene ja na 539 dok je bil nov novcat isprepadal orginal Teleoptik termometar :shock:

A traktor radi tek par minuta :scratch

Tak su ga konstruirali da kad upališ svjetla, na ugašenom traktoru nakon pet minuta temperaura ode u crveno

Lampica od rasvjete instrumenta ponaša se ko gijač :D

B

Bobo

Guest
rudamaca kaže:
Mene ja na 539 dok je bil nov novcat isprepadal orginal Teleoptik termometar :shock:

A traktor radi tek par minuta :scratch

Tak su ga konstruirali da kad upališ svjetla, na ugašenom traktoru nakon pet minuta temperaura ode u crveno

Lampica od rasvjete instrumenta ponaša se ko gijač :D

Ovo mi je jako jako tesko za povjerovati...

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Turski sat ne radi, ispitah ga baš malo prije. Skinu sam ga s traktora i stavio u rajnglu s vodom na šparhet...
Diže se jako sporo jedva do 60 C i tu stane vode zavri ali dalje od 60 ni makac! :evil: :blackeye
Sutra na reklmaciju s njim :!:

Sad slijedi ispitivanje indijskog termostata :)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Stric ostavi se tih satova ..to ti je samo muka .radovito čisti saća kilera , remen itd. i sve bu prav .
Taj sat ti može fulati 10 % da ni ne skužiš ...a ako termostat otvara na 86-7 tih 10 % ti je dosta da zakuha , a kad zakuha vidlo se bu do Konjščine .Lol

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
puknuti kaže:
Stric ostavi se tih satova ..to ti je samo muka .radovito čisti saća kilera , remen itd. i sve bu prav .
Taj sat ti može fulati 10 % da ni ne skužiš ...a ako termostat otvara na 86-7 tih 10 % ti je dosta da zakuha , a kad zakuha vidlo se bu do Konjščine .Lol

:rolfer: :rolfer: :rolfer:
nekaj se dimi tam prema bistrici! Možda SticVujc vuru testira 8) 8) 8)

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
puknuti kaže:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Je kad sam ga platil onda ga hoću i imati tak da bum tražil novoga ili lovu natrag pa u potragu za nekom boljom markom sata...
termostat ispitan u rajngli radi otvara tak da sam ga stavil natrag sve sprobal i nigde ne pušta vodu na pumpi.
To je sve za danas od mene.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
StricVujc kaže:
puknuti kaže:

Je kad sam ga platil onda ga hoću i imati tak da bum tražil novoga ili lovu natrag pa u potragu za nekom boljom markom sata...
termostat ispitan u rajngli radi otvara tak da sam ga stavil natrag sve sprobal i nigde ne pušta vodu na pumpi.
Tebi se sigurno dopada žena koja radi u trgovini traktorskih dijelova u Zlataru ,preko puta sajmišta :lol:
PAzi da ne kreneš radit generalku radi nje .

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
puknuti kaže:
StricVujc kaže:
puknuti kaže:

Tebi se sigurno dopada žena koja radi u trgovini traktorskih dijelova u Zlataru ,preko puta sajmišta :lol:
PAzi da ne kreneš radit generalku radi nje .
:blackeye
:D

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Bobo kaže:
...

Ovo mi je jako jako tesko za povjerovati...

Bilo je i meni teško za povjerovati da je nekaj tak moguce,zato me dobro ispreplašilo . Bil sam sto posto siguran da je zakuhal, novi traktor, nekaj nisu dobro pritegnuli pa iscurila tekućina, ili termostat ne radi, ili vec neka IMT fušarija.

Nije se ni zagrijal, sve provjerim i u redu je , temp normalna . Još se posvadim sa starim ,kak sad kuha a mao prije je bil u redu , probavamo i provjeravamo sve OK. Upalim svjetla da sparkiram traktor u šupu i temperatura odšeće u crveno :mrgreen:

A termometar je još uvjek gore isti, i isto se ponaša kad upalim svjetla .LED žaruljica je tridesetak kuna,možda jednom ,ak se sjetim , ili mi postane bitno riješim problem .

M

Mariozn

Guest
decki pozdrav svima..imam jedan problem dao sam pumpu i dizne na reglazu i to sve ljepo nazad stavio odzracio i nakon 5min upali,i poslje nema sanse,gorivo dolazi u pumpu ali nece u dizne sta bi to moglo bit radi se orakovici 65 rotaciona pumpa...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Kaj ti znači ovo da nakon 5 minuta upali? Nakon 5 minuta alnasanja :?:
Kaj se događa ako probaš na šlep?

Najnoviji postovi

Na vrh