• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,126
Pa nemojte tako,nije sve tako crno,da se razumijemo i ja imam doma uređaja i freza i tarktora koji su stariji od mene,ali još uvijek rade.
Ali uzmimo za primjer staru stilericu iste snage i novu,razlika u težini i vibracijama je velika kako i svi sami znate,znači ide se na to da se čovjeku čim više olakša posao,nekad je bilo štelaj platine,pa karb itd,danas toga nema više jest da si se sam u šumi mogao pomoći,ali ruku na srce kvarovi su danas rijeđi osim ka d se uređaj potroši.
Stariji auti su imali doseg od oko 160 000 km,današnji idu do 400 000 km a o udobnosti da ne govorimo,ali s obzirom na sve imaju više elektronike i struje i samim tima je mogućnost kvara veća,ali je i učinkovitost puno veća
I ja volim stare uređaje,ali ipak više volim radit s onim sa čim mi je lakše i sa čime sam produktivniji
Istina, to sve stoji.
Naravno da je danas sve modernizirano, ali sama kvaliteta proizvoda je slabija nego li u prošla vremena.
Danas imaš garanciju na par godina i to je uglavnom to, ako preživi više od garancije to je već uspjeh, kako je i kolega Lee Champa spomenuo, nažalost sve se vrti oko novca, zaraditi čim se više može, a prodaje se kupcima kojekakva roba.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Jutroooooo, dečki ja sam tak uzbuđen jer ujutro idem u šumu👍🥸🥸🥸😎🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠😊👌
Za sad je sve manje više spremno, malo se bum prije zdignul da si kavu skuham, popijem, pa još malo si i u termosicu zemem za na put🙂💪
Navinul si alram već sad u pol3 ujutro 👌😎

Danas kad dojdmem sposla sve si lepo doma složim da mogu u miru iti. A ne sve u zadnji čas slagat. 🤠
IMG_20220225_074751.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,126
Rekli su nešto za danas popodne, uglavnom pljuskovi, sutra bi trebalo biti dobro vrijeme.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,579
Istina, to sve stoji.
Naravno da je danas sve modernizirano, ali sama kvaliteta proizvoda je slabija nego li u prošla vremena.
Danas imaš garanciju na par godina i to je uglavnom to, ako preživi više od garancije to je već uspjeh, kako je i kolega Lee Champa spomenuo, nažalost sve se vrti oko novca, zaraditi čim se više može, a prodaje se kupcima kojekakva roba.
I to što kažeš sve stoji,ali to sa crkavanjem nakon garncije se najviše odnosi na kućanske uređaje.dok recimo konkretno sa motorkama to baš ne stoji
Igrom slučaja šogor mi je radio u autoindustiji pa kaže nije problem danas napraviti kvalitetan komad,nego treba napraviti da radi,ali da ne bude preskup
Nekad si imao dvije tri marke pila u ponudi i to je bilo to i bilo je bitno proizvođačima da je kvalitetna i brend se prodavao,danas sve samoposluge prodaju motorke i ako recimo stihl napravi najkvalitetniju motorku koja košta 15 000 kn,a u samposluzi prodaju po 500 kn
Šta se onda dešava stihl će prdati 50 motorki,a samoposluga 5000,
Stoga su primorani i oni spustit kvalitetu da bi bili konkurentniji cijenom
Znam da to nikamo ne vodi,ali danas je tržište jednostavno takvo,ako nisi konkurentan cijenom propadaš

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,265
Nekad je poznati proizvođač automobila provezao svoje vozilo po test pisti i vozač je označavao (+) i (-) po traženom spisku. To vozilo je onda išlo van ili ponovo u radionicu na popravak (-).
Danas je to preskupo!
Zašto bi tvornica plaćala taj postupak nekoliko desetaka oreja kad to može neki tam u Rvackoj napraviti za satnicu od 5€.
Tako se dogodila saobračajka u Njemačkoj kad su žmigavci bili spojeni "u križ"!

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,028
E, a baš su ve pogodili. Jučer cijeli dan i danas do podne sam pobacal 8t agrocala po voćnjaku jer sam gledal prognozu i najavljeno pogoršanje. Pogodili su samo tak. Da im nisam vjeroval ve bi čekal 10-tak dana da se zemlja posuši. Uzmi si godišnji gda bu lepo vreme i ruši i uživaj u šumi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Priajtelj meni je godišnji da se počinem, a ne da još i delam 😉ovak jedva sebi dolazim od posla, a kamoli još na godišnjem da delam. Možda bu sunce sutra, ko zna.

Najnoviji postovi

Na vrh