Da,za to si pitaoMisliš na ovo na kalaču?
Taj mališa za neke stvari vrijedi više nego veliki,ja cijepam,a tata mi dovlači,i s obzirom na njegove godine,puno mu je lakše "popeti se i sići" sa mališe nego sa "junaka",a i okreneš ga na jednoj traci asfaltaMališa vleče samo one komade koje veliki ne mogu , ajde priznaj da je tak .....
Moje saučešće kolega..nakon drugog reza kupio sam zaštitne hlače...ali u 6.mj.lani otišao u kratkim hlačama..da napravim par rezova motorkom..da napunim karetu. I treća..NE-sreća..Od tri puta..dva puta sam dobio po 5-6 šavova..I to svaki put kao i Ti..lijevo koljeno..srečom..koju i Tebi želim..nije povrijeđeno ništa vitalnog.Evo i ja došao na red (ponovno). Lijeva noga, koljeno. Poslikao sam samo rez na hlačama. Koljeno samo omotao majicom i put prema doma. Na sreću ne treba ništa šivati. Na koljenu su tri reza, ali nisu jako duboka. Zaštitne hlače, nove, doma u ormaru. Ljudskoj gluposti nikad kraja. Opet ista priča. Čistio sitniš.
Čuvajte se i obavezno zaštitna oprema. Učite na tuđim greškama.
Kad sam išao izradu ovog vitla na cjepaču bili su hrastovi preko metar u promjeru,da ga trojica nebi mogli uspravit,a nakon izrade sam ga podignu sa jednim prstom u džepuDa, slažem se. Vrijedi skoro ko pol kalača. Npr ovi komadi sa slike. To sam sam kalal. A to nebi bilo moguće bez vitla na kalaču. Nisam baš tolko jak… 😬 Okreće slike popreko iz nekog razloga.
View attachment 47137 View attachment 47138 View attachment 47139
Dvije motorke dva komada, nije loseLijep dan iskoristili za odlazak u šumu.