• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
Imam jedan problem.. Znam da je offtopic, ali.. Priključili smo kardan na trakor i sve je to radilo i rotodrljača sve ok. E sad je problem kardan više nejde sa traktora dolje. Zna neko moguća rješenja? Hvala unapred.

Kardan na traktoru ti se skida radi okretanja na 20 zubi, pa ga skini sa rotodrljače i sa traktora pa ga u škrip i izbi na suprotnu stanu van. jednostavno ti se kardan nabio, to se može desiti ako ne mažeš cijevi kardana pa teško klizi kad se diže rotodrljača pa nabija na kardan štift i onda zablokira. Kolega je imao istu tu stvar na 6830.

B

Bobo

Guest
E, sad... kardan upitne kvalitete i moguce je da se usukao ako kvacilo nije odradilo posao kako treba. Pri ovome ne mislim na cjev, jer je kardan za rotodrljacu u pravilu kratke i jako debele cjevi s jako debelom stjenkom, pa mislim da se nije "usjekao" dio koji se navlaci na izlaz traktora...

Ako nikako drugacije, na ugasenom traktoru ukljuci kardan a u kriz kardana uglavi neku veliku sipku i probaj ga rasklimati lijevo-desno pa ces vidjeti u cemu je problem.

Jedino gore od ovog moze biti da se usukao i kardan na traktoru kao kod mog kolege, pa kad je pljunuo pare za zamjenu kardanske osovine, uzeo je onaj "produzetak" kardana i tako sad radi s rotodrljacom. cjeli se produzetak deformira i ako se ne da skinuti nije ga steta pa pici brusilicom po njemu... Koliko sam uspio vidjeti da ima obican kardan bez kvacila na rotodrljaci...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Interesirea me kako se kreću cijene hidroliftova i da li ima više tipova.Mislim na razmak gdje se učvršćuje na rotobranu.

Hvala!

Novi su oko 12 000,00kn

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
To znam da su noivi papreni, da ima di kakv rabljeni, bio bi dobar. Mislim da ne pašu svi na sve brane

D

dmatkovic

Guest
Novi lift za kuhnovu rotodrljaču je 13000kn sa pdv-om, kasnije sam saznao da jedan čovjek što uvaža strojeve ima više komada polovnih, oko 3000kn traži za komad,bio je baš jedan identičan sa dva cilindra kao ovaj za kuhn, kaže da je taj bio od pottingerove drljače

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Moja je talijanska, Vigolo i jako mi sliči na V&N. Daj poslikaj malo svoju pa stavi da vidim jesu slične

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Kako je dolje prčvršćen za branu lift, sa po jednim šarafom na svakoj strani?

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Nitko neće napisat svoju procjenu? Jel ima tko kakvog iskustva s njima i jel zna kakve su?

K

kalesija

Guest
pozdrav ja sam zainteresovan za jednu roto drljacu prodavac kaze austirjska marka KRONE ROTOR sad jedino sto su klini roto drljaca mi izgleda ekstra
ali vidim da masa vas sa foruma izbjegaje kline pa sad jeli bas toliko lose sa klinima koje su to razlike i dali su nozevi ipak bolji

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
jako puno je bolje na rotodrljači imati noževe zato jer se traktor toliko ne muči
a rotodrljača s klinovima dosta muči traktor

K

kalesija

Guest
jako puno je bolje na rotodrljači imati noževe zato jer se traktor toliko ne muči
a rotodrljača s klinovima dosta muči traktor

hval na odogovru
a sad jos ovo dali se ta radna tjela mogu mjenjati mislim kad se istrose klinovi dali se umjesto njih mogu ubaciti nozevi jer vidim dosta ima tih dobrih roto drljaca ali sa klinovima

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
jedino ako utori pašu a od iste marke rotodrljače bi trebalo pasati
dok se klinovi potroše onda se stave noževi za odogovarajuču rotodrljaču

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
imam klinove (cca15cm dužine) zahvat 3m traktor 100ks i uopće se ne muči ....i ima da se praši..
evo je:

@fićona
kaj ti si probal i klinove i noževe pa znaš razliku??

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
pa ja sam videl s klinovima i s noževima
tak da sam skužil da ide teže s klinovima nego s noževima
al to sam videl u tvrdoj zemlji nije bila vlažna nego suha i tvrda

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
To je istina da ide teže sa klinovima nego sa noževima...
A dali si možda vidio da ove sa klinovima naprave bolji posao nego ove sa noževima?
Jer ove sa klinovima mrve zemlju,dok ove sa noževima ju reži,zato i je razlika kako koja ide teško...

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
znam to da mrve zemlju videl sam to
nego velim čovek me pita kaje bolje za njegov traktor od 72 konja rd s klinovima ili noževima
a kam bu del klinove na 72 ks i ak bu na 2 metra rotodrljača onda
a 2 i pol metra bi mu bilo teško s klinovima več zato sam rekel da je lakše s noževima i jeje ali opet je bolje s klinovima jer mrve zemlju kak si i sam rekel

K

kalesija

Guest
slika810062011011293986.jpg
[/URL][/IMG]
evo slika te roto drljace kojamije zapala za oko

K

kalesija

Guest

izgleda da se slabo snalazim sa slikama neidemi od ruke da ih postavim evo link sa oglasom

http://www.pik.ba/artikal/849981/roto-drljaca/

znaci za 80 ks neobradjujem dosta zemlje oko 12 hektara godisnje dosad sam tanjiracam obradjovao ali namucim se pravo predjem po tri put i jednom obicnim drljacama i zato sam odlucio na roto drljacu sad dali mi pase bez obzira na kline definitivno sam se odlucio za roto drljacu a ova na oglasu mi je primamljiva dali bi puno muke pravila mi na 80 ks velicina 2.5 m

Najnoviji postovi

Na vrh