• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotodrljače, freze, tanjuraće...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Marko, rotaciju bude predpostavljam tjeral claas???
On mi nekak djeluje čvršči od hurlija za to, pošto starog mf-a nema :(

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Marko, rotaciju bude predpostavljam tjeral claas???
On mi nekak djeluje čvršči od hurlija za to, pošto starog mf-a nema :(

Da CLAAS če radit s njom..

@markach:MF je prodan lani u 6mj,dan danas mi je krivo što smo ga prodali.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
ne pratim bas MF teme a i u to vrijeme i ja sam prodao jedan traktor ,tak da me i nije bilo na forumu....žetva....

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Dali bi mi možda mogao neko objasniti u vezi rotodrljače,koja je bolja sa cjevastim valjkom ili paker valjkom i zašto??

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Paker valjak ti je bolji, ljepše napravi iza drljače, ali s tim je odma brana teža dosta...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Paker valjak ti je bolji, ljepše napravi iza drljače, ali s tim je odma brana teža dosta...

Znam da je teža,imamo u planu kupiti novu V&N 2,5m rotodrljaču pa svaki savjet koja je bolja sa običnim ili paker valjkom je dobrodošao :supz:

D

djuka222

Guest
traktorska freza

trebam pomoć pravim sam frezu za imt542 imam reduktor 3 × 1 zanima me debljina osovine razmak između noževa obrtaji noževa i dali netko ima slike :madmana::madmana::madmana:

H

Hurlimann86

Guest

Teža u svakom smislu i po težini i po novcu.
Mi imamo sa cjevastim valjkom i jako smo zadovoljni, a sad kako se kome sviđa.

M

Mikygs

Guest
Pozdrav!

Ovako,kupovao bih traktorsku frezu AT 20-150 GRAMIP (http://www.trgo-agencija.hr/detalji...85a9e6.freza-traktorska-at-20-150-gramip.aspx) ,pa me zanima slijedece:

Na njuskalu na slikama od Trgo Agencije ima ovaj bocni kardan koji po mom zakljucku pokrece samu frezu?
Znaci,ako ima "svoj" kardan,meni jos treba kardan koji se prikljucuje na taktor?
Ako je tako,dali je ovo odgovarajuci kardan za tu frezu?: http://www.trgo-agencija.hr/detalji...-vijkom-cerjak-27x74-6-freza-at20-gramip.aspx

Hvala unaprijed na odgovorima!

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Trebao bi savjet u vezi rotodrljače ili svjetlospremača,što je bolje i zašto,dvoumimo se u vezi rotodrljače i svjetlospremača šta da kupimo pa bi molio za vaš savjet.
Pa ako je neko imao odadvoje neka se izjasni:partyman:

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Pozdrav!

Ovako,kupovao bih traktorsku frezu AT 20-150 GRAMIP (http://www.trgo-agencija.hr/detalji...85a9e6.freza-traktorska-at-20-150-gramip.aspx) ,pa me zanima slijedece:

Na njuskalu na slikama od Trgo Agencije ima ovaj bocni kardan koji po mom zakljucku pokrece samu frezu?
Znaci,ako ima "svoj" kardan,meni jos treba kardan koji se prikljucuje na taktor?
Ako je tako,dali je ovo odgovarajuci kardan za tu frezu?: http://www.trgo-agencija.hr/detalji...-vijkom-cerjak-27x74-6-freza-at20-gramip.aspx

Sa frezom dobiješ kardan, znam ja jer sam istu takvu kupio. Tako da nemaš brige, čim ti dođe kući teraj brate.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Pozdrav!

ako kupuješ novu frezu moraš dobiti kardan sa njom i to ti je sigurno.ako kupuješ gramip frezu razmisli o modelu AT 30 ??? jer ti je teža i jače konstrukcije.

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
Trebao bi savjet u vezi rotodrljače ili svjetlospremača,što je bolje i zašto,dvoumimo se u vezi rotodrljače i svjetlospremača šta da kupimo pa bi molio za vaš savjet.
rotodrlajču zemi samo jedan prohod ti treba a za sjetvospremač ti bu trebalo više prohoda

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
rotodrlajču zemi samo jedan prohod ti treba a za sjetvospremač ti bu trebalo više prohoda

To svi kažu,ali opet onda je i veča potrošnja,jedino šta je bolje napravljena zemlja za sjetvu.

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639

za prolječe sve zavisi kakva je zemlja ako je dobro izmrzla, onda sjetvospremać je zakon i puno brže od rotodrljače i manja potrošnja goriva, a za jesensku sjetvu puno bolje rotodrljača jer dosta se zemlja zapekne zbog viših temperatura a sjetvospremač ih nemože razbit dok rotodrljaća to obavlja s lakočom tak da nije loše imat obadvoje :weedman::weedman:
a najbolje ti znaš šta bi ti bilo bolje za tvoje potrebe

Posljednje uređivanje:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Sve je to točno šta si rekao ali treba imati sredstva za jedno i drugo, sad imamo u planu uzeti novu rotodrljaču V&N 2,5m Terramat, to za nekih 2 mj. kada sjedne povrat pdv-a od traktora.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Najbolje imati jedno i drugo,jer ako imaš različite tipove tla onda ne vrijedi radit s rotodrljača ako je i sjetvospremač dobar ili obrnuto..

RD je jako dobra stvar,ti ideš na 2.5m,to je sasvim OK za tvoj traktor,sjetvospremač bi mogao ič na max 3m,a to je mala razlika,RD je sporija u pripremi ali ideš direkt na brazdu,nema skakanja po kabini i voziš se ko čovjek,radiš jedan prolaz,dok je kod sjetvospremača to drugačije,svakako moraju ič 2 prolaza..

Kad su dobri uvjeti kod mene,i kad je ne jesen izorano i ako prije napravim prolaz gredom ili spremačem da zatvorim brazdu do 8km/h sam radio s RD.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
ako kupuješ novu frezu moraš dobiti kardan sa njom i to ti je sigurno.ako kupuješ gramip frezu razmisli o modelu AT 30 ??? jer ti je teža i jače konstrukcije.

Trebalo bi prvo vidjeti koji traktor čovijek ima. Mislim da je at20 na mojeg 539 pun zgoditak.
AT30 bi mu bila malo preteška.

Najnoviji postovi

Na vrh