K
krx pozega
Guest
Re: Rotodrljače, freze, tanjurače ...
Rotosem od 2,5 metera gdje imade dobar polovni....
Rotosem od 2,5 metera gdje imade dobar polovni....
krx pozega kaže:Samo kad bi mi rekao kako se na njemačkom kaže rotodrljača,sijačica,rotosem..
Ratarko kaže:Rototiler je malo teži stroj za traktor , ne po kilama nego po potrebnim konjima za rad . Sa rotodrljačom se lakše radi u bilo kakvim uvjetima , na drugu stranu ona dalje lošije rezultate u jesen kada sijem žito i ječam a na njivi su mi suhe buse , jednostavno ih ne može usitniti , podiže ih , promješa , poravna ali maloih usitni ako su bile tvrde . Rototiler tu radi duplo bolji posao , iza njega je zemlja puno sitnija . Po blatu i mokrom rotodrljača mi je bolja .
Kod obje kombinacije možeš naravno koristiti posebno rotodljaču ili rototiler ali sijačicu ne možeš koristiti solo . Vidio sam nekakve kotače sa nosačima koji se montiraju ispod sijačice kada nema rotodrljače ali to ne preporučam ...ili zajedno ili nikako. Pneumatska sijačica od 3 metra je teška oko 800 kg .
Ovo pitanje za najbitniju razliku između rotodrljače i tilera nisam shvatio ? Tiler ti i je kao freza , znači horizontlno rotirajuća osovin koja na sebi ima radna tijela u obliku klinova , sve to izgleda prilično dojmljivo-robusno dok na drugu stranu drljača ima okomito rotirajuća radna tijela i ako radiš plitku obradu a radna tijela su ti nova i velika puno busa ti se provuće između .