• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Spremanje sijena i trave

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
992
Ja sam špricao muhe po štali, po gnjoju ispred kuće, u biti po svuda sa Neopitroid alfa.. Mogu reći kao da i nisam pošprical. Muha koa u priči.. Imate neko učinkovitije sredstvo za preporučiti?

M

MOCO

Guest
ja sam jučer neopitroid alfa pola te flašice istresao u 2l mlijeka i pinzlom mazao po mjestima di je najviše muha, a opet moram pazit da mi stoka to ne može lizat, jutros vidim da krepavaju, al nisam baš zadovoljan.
Prije 10 dana špricao sam (leđna šprica+10lvode) isto neoptr.alfa onako kako piše u uputstvu- i ništ, ko i da nisam!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
to ti je insekticid,,za zlatice,,kosta 15 kuna,,u mom kraju,,imas ga u poljo apotekama,,,,,pa jak je insekticid,,ucinkovit zato,,treba pazit da nemoze stoka do njega i lizat ga

Zašto to radite? To je insekticid za vanjsku upotrebu i ne bi se smio koristit u zatvorenom prostoru. Preotrovan je i treba mislit i na vlastito zdravlje.

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
malo kasnim, al počelo je počelo...;)

kolega zeko2511 u plavoj majci...

i za kraj grdosija...:D

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
992
Kupio sam danas sredstvo koje se zove Agita i danas sam ga upotrijebio. Namazao sam štokove po štali, malo strop, ispred kuće i čini mi se damuhe krepavaju. Nadam se da bude uspješno sredstvo. 93 kn mu je cijena, pakovanje od 100 g.

M

MOCO

Guest
meni je agita prve dvije godine super djelovala, lane ništa, a ove sam godine izgleda bacio cca 400kn jer muhe hodaju po mjestu gdje je agita al ne krepavaju!
sinoč sam primjenio butox 1l preko 600kn dovoljno za 30krava i 5-10 teliča, sipa se kravama duž kralježnice, mislim da su noćas bile mirnije nešto od komaraca, al još nemogu sa sigurnošću reć.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
treba naći otrovnu gljivu muharu,isitniti je na komadiće i preliti mlijekom.posudu objesiti u štali da nemože doći niko do nje lako i zbogom muhe.idu na mlijeko i unutra ih čeka otrov

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Kako si zadovoljan sa ovim produžetkom tunela? Jel ti jako zbija bale?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
To nema veze sa sabijanjem bala nego je to elevator koji samo prenaša balu na prikolicu da se nemora ručno trpat. A sabijenost bale se štela na balirci na one dvije ručkice što se vide gdje se vidi da su stavljeni lanci od elevatora.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Znam gdje se štela nabijenost bale. Ali ipak i ove daju otpor pa utječu na sabijanje bale.Jel ima razlike kad je tunel prisutan a isto je pritegnuto kao i kad ga nema?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
To nema veze sa sabijanjem bala nego je to elevator koji samo prenaša balu na prikolicu da se nemora ručno trpat. A sabijenost bale se štela na balirci na one dvije ručkice što se vide gdje se vidi da su stavljeni lanci od elevatora.

U dado, dado, gadno bi se ti prevarao, šteta što balirka nezna pričat pa da ti kaže jel joj je svejedno kad gura tih 10 bala stalno jednu iza druge....99% majstora-servisera balirki će ti potvrditi da upravo takav elevator najviše trga izlazni tunel (bat i njegov pogon)...

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
nešto malo se osjeti razlika ali na otavi nisam osjetio baš ništa,čak sam morao i dotezat one federe za sabijenost bale jer sad na otavi su bile labave špage,mislim da na to utječe i dužina trave i veličina reda.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,898
Nemam taj tunel na balirci,al nekom logikom se dolazi do jednostavnog zaključka da je teže tjerat balirku s tim tunelom,i da svi pokretni elementi više trpe.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nepruža veliki otpor taj tunel jer ja mogu te bale iz njega izgurat prema gore.
Netjera ju traktor ništa teže preko kardana jedino je teže za vuči punu prikolicu i balirku skupa nego samo balikru.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,193
Netjera ju traktor ništa teže preko kardana jedino je teže za vuči punu prikolicu i balirku skupa nego samo balikru.

poanta je u tome da balirka to osjeti,ne buš to vidil sada,nego za nekoliko godina...;)

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
poanta je u tome da balirka to osjeti,ne buš to vidil sada,nego za nekoliko godina...;)

Za nekoliko godina nebudemo se više bavili poljoprivredom jer če nas otkupljivači mljeka ai država uništit sve do zadnjega. A možda za koju godinu budemo prešli na okrugle bale ako se mala kockica potrga.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ljudi kakva situacija sa ovom vručinom u štalama,kako se drže kravice i prateči podmladak,gadan pad mljeka,slabo se jede,uglavnom otužna situacija i nadam se da ne bude ništa krepnulo jer svaki dan ovuda prolaze ovi što odvoze uginule životinje i to nekad i više puta dnevno,fuj a i sad ima nekoliko visoko stelnih pa se nadam da budu nekako izdržale

Najnoviji postovi

Na vrh