• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo TD 7506

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,968
Da, takav sam na kraju i kupio. Koristio ga tada kod ugradnje da vidim jel radi i možda još jednom. Jednostavno kod današnjih temp po zimi, potrebe za grijanjem na takvim motorima skoro da i nema.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,023
Da, takav sam na kraju i kupio. Koristio ga tada kod ugradnje da vidim jel radi i možda još jednom. Jednostavno kod današnjih temp po zimi, potrebe za grijanjem na takvim motorima skoro da i nema.
Ako je takav ko iz Masive Iskrin onda ima izvod za dovod goriva, što znači da nije suhi.
Slažem se oko potreba za koriščenje grijača.

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
86
hvala svima na odgovoru,,
@MUHA ,ne trebam sad grijac,ali kao sto sam reko vec,neki dan sam kupio traktor,nepoznat mi je,a volio bi uci u zimu koliko toliko spreman,,
,,
a sta je onda bolje(ako je bolje),suhi ili mokri grijač?

imam Imt560 koji slabo pali na minusu,pa ako je taj suhi bolji mozda,onda bi njega na imt stavio

goran007

Član
Tu od
12 Sij 2014
Poruka
86
Ima zimske nafte svaku godinu, dodaju oni aditive po zimi, samo ponekada ih 'iznenadi' hladno vrijeme ili natočiš neku zaostalu naftu od ljeta. Za plavu naftu nisam siguran kako stoje stvari.
aha,,,onda ti sipaš eurodizel preko zime ?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,968
560 ima mokri grijač(spaja se na naftu).
Nama se još nije dogodilo da se plavi dizel smrzne, berem ne na ovim temperaturama koje malo kad padnu ispod - 5.
Meni se na dajcu zna dogoditi da se dolje u kućištu filtera napravi ona nekakva sluz pa neće nafta dalje prema pumpi.
Stavio sam prije tog filtera onaj mali prozirni gdje vidim kakvo je stanje sa smećem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,023
hvala svima na odgovoru,,
@MUHA ,ne trebam sad grijac,ali kao sto sam reko vec,neki dan sam kupio traktor,nepoznat mi je,a volio bi uci u zimu koliko toliko spreman,,
,,
a sta je onda bolje(ako je bolje),suhi ili mokri grijač?

imam Imt560 koji slabo pali na minusu,pa ako je taj suhi bolji mozda,onda bi njega na imt stavio
Mokri je bolji samo zato kaj, ako se pokvari, kroz njega nafta ne može u motor. Sve ostalo mu je minus.

Ako svaki dan koristiš traktor po zimi onda ga daj složiti da bu palil kak treba, ako ga koristiš povremeno onda mu za tih par puta kaj ga trebaš na minusu ubaciš brener u usisnu granu i pališ kad ti treba.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
250
aha,,,onda ti sipaš eurodizel preko zime ?
Ne. Ali za strojeve koji rade na plavca imam neki aditiv koji mi je ostao od tko-zna koje zime. I par karnistera plave u ložioni za prvu pomoć/hitne slučajeve. Plavac i eurodizel bi trebali biti isto gorivo, samo je plavac obojen. Dok nije bilo isto - ekipa sa CR motorima imala je grdih problema.

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
250
Kad smo kod grijača - Same ima prilično ozbiljan električni grijač na usisnoj grani. A oni stariji (Same) zrakom hlađeni imali su električno grijanje kabine....

Najnoviji postovi

Na vrh