NikolaT55
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Velj 2020
- Poruka
- 2,126
Super, lijepo ide. A i vidi se da je dobra zemlja za obradu. Slično kao kod mene pijesak.
Super, lijepo ide. A i vidi se da je dobra zemlja za obradu. Slično kao kod mene pijesak.
Istog razmisljanja sam i ja. mada mi ne trebaju strojevi zbog male kolicine ali nitko ti nece raditi usluge u trenutku kad ti treba. I propadne ti dosta toga. I svi mrmljalju u bradu ne bum ja na tvojim njivama unistavo strojeve. A nikog nisam ni pitao da mi badave odradi.Bit ću iskren mladenko, sadili smo jučer ujutro krumpire, sa malom 14-sticom, frezom jel. Njiva je izorana ali nije ju veliki traktor izfrezao (ovo što smo sinoc radili) jer u mom mjestu ili nitko nije mogao ili nije htio ili imaju drugih obaveza (koliko god da plaćamo). Otac frezao sa malom tom frezom, ubio se, ja probao 4 reda, ubio se i ja - znači nikad manje nisam radio a većeg umora nisam osjetio hvatajući tu frezu i pokušavajući je ravnat i poravnati... i onda smo posadili samo 100 kg od ukupnih 300 kg, i ja popizdio, da izvinite, krenio zvat odmah ljude sa oglasa i stari mi rekao onda za ove u Radovinu i da po njegovom mišljenju odlična freza. Po svemu izgleda kao Hofmann freza koja mi po intuiciji izgleda kao robusna freza i pošto je odmah imao na lageru, posli ručka ja po nju. Priču o dolasku ste čuli i to je to.
Uvik smo ovisili o tome o nekom drugome ali da me "j*be" netko svako malo i da ne mogu planirat i da uvik moram kasniti radi drugoga e nećemo tako više. Krumpiri su ionako ove godine vjv na 6,00-6,50 kn po prodajnoj cijeni pa valjda će me još netko i pitati da mu pofrezam njivu i evo, makar da se ove godine 25% isplati, ja zadovoljan.
Zato smo sinoć odmah uletili u njivu da se danas može posaditi ostatak ili makar još barem 100 kg bez većeg fizičkog napora.
Ak meni neka usluga uleti odradim, uzmem pare i jebe mi se, potrgat ce ili na mojoj njivi ili tudjoj. Bude se popravilo. Bitno da strojevi zamljenjuju fizicki rad i uopce ih ne zalim tu su da rade i zaradjuju.
hvala svima na pomoći, kupio sam danas frezu u Radovinu, ekipa iz moje okolice znat će o kome se radi, dovezao je doma didovim autom pošto su naša sva bila zauzeta za nešto drugo. Zvao sam okolo dosta ekipe ali nitko ne nudi dostavu nego se moram sam snaći
Freza je Messis UM-180 (Shaktiman - Indija)
U cijeni je 2 godine jamstva, kardan, i set za reparaciju - 14.300,00 kn
Ne, krumpiri su posađeni na drugoj lokaciji. Ovdje će ići najvjerojatnije djetelina.Tu sve krumpir sadiš?
Iskreno da ti kažem nisam išao za time, kažem prvi puta imam ovakvu frezu ili sa ovime radim tako da je sve ovo učenje. I je bez navoja, stavljen je drugačiji od onoga na fotki, zar ne vidiš usporedbu na fotkama?Onaj dio šarafa koji ide u "škare" mora biti bez navoja. Obično je kvalitete 8.8 dovoljan.
Šteta kaj nisi pogledal kakav je bil prije.
Ovo smilje, to koliko vidim nije orano?Freza je posli toga frezala 4-4,5 sati, odradio sam full posao u komadu, i moram reći da je sve pretvorila u brašno. Dobro, ova zemlja je malo poput pijeska, ali inače kad bi drugoga iznajmljivali da nam pofreže, to bi uvik bilo onako napola, nikad zadovoljni... Tu je freza cijelo vrijeme bila 20 cm u zemlji, znači na svojim sanjkama najniže spuštena, zabijena u pod, uopće je traktor nije osjetio... Pa čak ni na onom drugom lošijem terenu.. Sve je odradila bez većeg napora. Za sad sam jako jako zadovoljan kupovinom.