• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 800

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Imam jedno glupo pitanje, kada sam završio čišćenje hladnjaka sve sam naprskao WD sprejom da ga zaštitim od korozije, sada sam sve sklopio nazad i komšija mi kaže da je WD sprej jako zapaljiv pa me sad zanima da li može da bude nekih problema?

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Hladnjak se ne smije prskati ničim masnim jer će se na tu masnoću koja bi štitila od korozije hvatati prašima i razno smeće. Onda to povuče vlagu pa još ubrza raspadanje.

Ako već ima neke korozije ja bi to radije očistio i zaštitio razrijeđenom bojom za metal. Tek da ima neki tanki zaštitni sloj, a da ne ometa hlađenje.

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Da li na TV821 može da se stavi akumulator MUSTANG SUPERCHARGED NAPON 12V KAPACITET 100Ah POLARITET D+ STARTNA SNAGA 800A DIMENZIJA (D-Š-V) 352 X 175 X 190mm
Da nije previše jak?

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Ne znam ništa o tv 800 ali općenito ako je napon odgovarajuć,
akumulator ne može biti prejak.

Navodiš podatak o 100 Ah.
To je podatak o strujnom kapacitetu akumulatora,
znači da on može davati struju jednog ampera 100 sati,
ili jedan sat struju 100 ampera.
To je teoretski, stvarnost je malo drukčija.
Ako na njemu piše 800A onda je to maksimalna struja koja se iz njega može povući.
Veći problem je ako ugradiš akumulator koji ima nazivne vrijednosti
manje od onog što je tvornica propisala.
Ugradnja predimenzioniranog akumulatora čisto je bespotrebno bacanje novaca,
jer cijena akumulatora drastično raste kako su veći ovi brojevi na njemu.
Osim toga javlja se i problem dimenzije, i nemogućnosti
postavljanja u prostor koji je tvornički za njega predviđen.
Pa zar se na guglu ne mogu pronaći podaci kakav je akumulator predviđen za taj TV ?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,792
Za tv 826 ide do 80 ah jer dimenzijski ne stane veći tako da vjerojatno je i na 821 ista stvar

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Čudno da na 826 ne stane. Izmerio sam držač za akumulator na mom i (D-Š-V) 352 X 175 X 190mm taman stane.
Taj akumulator sam našao na akciji i jeftiniji je od nekog od 75 ah pa sam mislio to da uzmem ako odgovara za TV821

Posljednje uređivanje:

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Kada ručicu reduktora ubacim u brze brzine onda onda dodiruje blatobran. Jel to svuda tako ili nešto kod mene nije u redu? Malo je i skinula boju sa blatobrana, inače je original ručica.
Još jedno pitanje, kada ulicom po asfaltu vozim u trećoj brzoj i hocu da skrenem na raskrsnici da li mogu u trećoj brzoj (samo da smanjim gas) ili treba stati i ubaciti u manju, skrenuti pa opet u trecu?

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
892
Svaki akomulator iznad 55AH može ti ovaj mali traktor zapaliti. Pitanje jesamo, koliko puta. 64 il 75AH bilo bi ok. Imam ja na 418 aku od 55Ah i ide več 5 godine bez problema.
topling mu izmijeri sam. Dole prikači priključak i podigni hidravliko samo malo toliko, da ti taj priključak stoji u pravi ljegi, kao kako bude radijo. Izmijeriš dužino centar oke, do centar oke. A topling u trgovini mora dostiči ovu mijeru, kad bude cca pola več izšaraufan ili malo manje.
Ak so prav štelane ručke, ništa se ne dodirava. A ak želiš več pomoči, ubaci sliku, tad če ti ko bolje pomoć.
Poštovani prijatelj. Za mijenjavanje na dole podao si si ogovor več sam sasvim na kraju teksta. Žao ovu so jako zastareli nesinhronizovani mijenjači, i mijenjavanje tekom vožnje nije moguče. A oni koji imamo ove traktorčiče, istovremeno imamo i malo posla pa imamo i vrijeme, se zaustaviti tekom mijenjanja:). JEr profi radnik i kupi profi stroj, a taj mijenja ko auto.
Nadam se, da sam ti pomognijo bilo što. Inače imao sam nekad ja 826.

Posljednje uređivanje:

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
892
Kolega, ja bi ti svetovao, da svaki kabel na staroj bravi zapišeš(boja kabla i kontakt, na kojeg je namiješten), pa onda suprotni zapored na novoj. Tako sam ja mijenjao programator na pralnem stroju.

Eniz826

Član
Tu od
6 Ožu 2018
Poruka
54
Aha, samo je problem sto su u mene kablovi katastrofa, radi mi standard sto mi treba a to je svjetlo prednje ostalo je sve zapetljano
a kontakt brava mi nije povezana pa moram klemu da skidam sa akumulatora sto mi je dosadilo svaki put jer kad mi ostane iscrpi mi akumulator
Hvala na odgovoru :D

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
892
Pa sumnjao sam, da češ to kazati. No ako nisi sa ove stroke, ja bi ti svetovao u tom primeru radije štromara, koj če ti to napraviti, il ak je sve to jako u lošem stanju, mijenjati komplet inštalaciju i namijestiti bravu.
Imam ja sličan problem, kod Tv418. Traktor ima odsluženo inštalaciju na motoru(regler,dinamo), a prekidač-ručna komanda za blinkere i dugo svijetlo kod volana, sve je demontirano i traktor se ne upotrebiva na javnom putu, pa me to ne nervira. Al bojim se, da se če tamo na motoru što zapaliti. Pa razmišljam, da sve kompletno odbacim dole, namijestim alternator i namijestim samo kablove i osigurače, za paljenje,punjenje i lampicu oljnog pritisaka. No za sad,još sve radi.

Na kraju bi ti svetovao, ak je tako kako imaš, možeš najbrže riješiti sa nešto ovakvim, prekidačem minus pola. Prije upotrebe to okreneš, a na kraju opet. 100% sigurno, da se neče zapaliti, a ak se bi desilo, da se nešto tekom radova praži, onda isto tako možeš situacijo spasiti sa time. Ovo možeš koristiti umijesto brave. Staviš ga između minus kabla na akomulatoru i između šasije:

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Kad ukucaš na gugl tomo vinković elektroinstalacija imaš tamo šema za to, imaš i jednu moju koju sam ja radio i po njoj uradio instalaciju za 420, puno je posla al, može se. lp.

Eniz826

Član
Tu od
6 Ožu 2018
Poruka
54
Ima dosta njih nasao, pa kad uhvatim vremena bar da spojim ovu bravu jer na selu ovdje mi ne trebaju ni zmigavci ni ostalo samo svjetla a osigurac ni jedan ne radi hehehehehehe

Polgar

Novi član
Tu od
26 Ožu 2018
Poruka
6
prije od prilike tjedan dana kupljen prvi Tomo Vinkovic u obitelji TV-830
od opreme
ima standardni nožni gas, nosač prednje ralice i na novo složeni hidro volan.
prošireni je sa dvije distance sa svake strane i blatobrani su premješteni

koristit če se za finu košnju trave na jednoj parceli.

u planu je kupnja ove kosilice Panex fmn-150 sa tri noža

http://panexagm.com/roto-malcer/

molim vas da prokomentirate tu kombinaciju

slike stroja

https://postimg.org/gallery/fb73v3i4/

toliko od mene za sada

pozdrav!

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
892
Hvala na slikicama. Eto tako da ti kažem, kupijo si super stroj, od nekog čovijeka sa dušom za stroj. ZA takav stroj vrijedi dati i koj EUR više, negu za kakvog iztrošenog. ZAdovoljan češ biti, a i model ti je najbolji.
A oko malčera, mogu ti kazati da ak uzmeš ovoga, uzmi širine 1,4, jer inače budeš gazijo travo sa strane. Ak je malčer za 540 izlaza napraveni, 1 il 2 spora i to je to.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
892
Pa to upada malčerima, več i tako oglas nastavljen. Naravno da bude kosilo, al za razliko od obične kosilnice nasijeka travo na manje krače kose. NEma veze, kako se stroju kaže- bude radilo bez brige.

Najnoviji postovi

Na vrh