Pa sumnjao sam, da češ to kazati. No ako nisi sa ove stroke, ja bi ti svetovao u tom primeru radije štromara, koj če ti to napraviti, il ak je sve to jako u lošem stanju, mijenjati komplet inštalaciju i namijestiti bravu.
Imam ja sličan problem, kod Tv418. Traktor ima odsluženo inštalaciju na motoru(regler,dinamo), a prekidač-ručna komanda za blinkere i dugo svijetlo kod volana, sve je demontirano i traktor se ne upotrebiva na javnom putu, pa me to ne nervira. Al bojim se, da se če tamo na motoru što zapaliti. Pa razmišljam, da sve kompletno odbacim dole, namijestim alternator i namijestim samo kablove i osigurače, za paljenje,punjenje i lampicu oljnog pritisaka. No za sad,još sve radi.
Na kraju bi ti svetovao, ak je tako kako imaš, možeš najbrže riješiti sa nešto ovakvim, prekidačem minus pola. Prije upotrebe to okreneš, a na kraju opet. 100% sigurno, da se neče zapaliti, a ak se bi desilo, da se nešto tekom radova praži, onda isto tako možeš situacijo spasiti sa time. Ovo možeš koristiti umijesto brave. Staviš ga između minus kabla na akomulatoru i između šasije: