• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 800

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
I to je manje zlo nego napinjanje pogona radi različitog opsega guma na prednjem i zadnjem mostu.
Na polju svejedno, no veći je problem na tvrdoj podlozi (cesti).

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
:icon_e_biggrin:AAbarth, savjeti takvi ovakvi dobro dojdu, a malo za dobro volju dobro da je zajebancije heh.
Malo brže se koliko sam ja na našome TV-ju vidijo, trošijo spredaj, a to mi da misliti, da bi dobro bilo jih mijenjati komplet(prednje nazad, i zadnje naprijed). Ak kupi se samo jedne nove, ja bi jih stavijo obavezno nove spredaj. Veča težina stroja spredaj gume više stiskava, pa je manje razlike tekom vožnje, ak se ne punijo gume do kraja dozvolene granice. Bar to su moje predpostavke...

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Hoću da promenim ulje u TV 821. Za motokultivator (motor LDA 450) sam koristio Shell Rimula R4 15W40 i imam kući još 4l pa me zanima da li je odgovarajuće i za TV 821?
Za prednji i zadnji menjač sam mislio da kupim NISOTEC HIPO EP SAE 90 GL 5, zanimam me da li je to odgovarajuće jer ranije sam čuo da za starije mašine više odgovara GL 4 iz ne znam tačno kojeg razloga?

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Nems, previše kompliciraš. Ja bi samo sipao to, jer ovo su stari strojevi, koji zahvalni su za takva i ovakva ulja, a nove mašine dosta su zahtevne i žele odgovarajuče specifikacije. U TV-je ja sipavao sve po spisku, a svi radili bezprekorno.

Mranderson, bar po istini je kazao:)

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Pozdrav svima, krenuo sam da sređujem TV, hladnjak je bio prljav pa sam prvo to počeo da radim ali nisam mislio da treba rastaviti pola trkatora..., za sada sam uradio sledeće: skinuo sam filter vazduha, auspuh, alternator, hidrauličnu pumpu, rezervoar hidraulike, onda onu metalnu konstrukciju da bih mogao da skinem poklopac od motora, tamo je bilo puno nečistoće, rebra hladnjaku su bila isto puna, danas sam očisto jedan deo sutra sledi nastavak. Zanima me kada očistim da li treba naprskati hladnjak nekim sredstvom da ne rđa i da se ne prlja? Još me zanima sada kada je sve rastavljeno da li treba još nešto očistiti ili podmazati na ovom delu? Ovako izgleda: https://imgur.com/a/WAf1t
Kada sam skinuo rezervoar hidraulie video sam da je filter otpao, šeta se po rezervoaru, kupiću novi ali kako ovaj da izvadim?
Inače ovo radim prvi put u životu pa mi je svaka pomoć dobrodošla
I izvinjavam se ako nisam pisao u dobroj temi, neka administratori prebace.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Pa ti si to detaljnije išao čistiti, nego ja. Ja samodemontirao filtar i auspuf, i demontirao samo oko cilindara ove limove, a onda sve kompresorom izpuhao i drvenom šipkom malo grobo prvo izkopao. A istina u ventilator nisam ni gledao, samo sam unutra puhao zrak.

Kod mene na 418 ima filtar direkt u pumpu zašaraufano, a ti imaš drugače.Jer pumpa ti je odzvani.Tako, da tu neču pametovati.

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Da li dihtung (brtva) za auspuh i filter vazduha se stavlja ispod onih limova što pokrivaju hladnjak ili na njih? Ne mogu da se setim kako je bilo...

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
Ak govorim na pamet, logično bi mi bilo, da su divje brtve (pod i nad limom). A ja kod mene uvijek sam jo imao nad limom.Znači između auspufa i lima.

askaj

Član
Tu od
12 Velj 2011
Poruka
54
Da li dihtung (brtva) za auspuh i filter vazduha se stavlja ispod onih limova što pokrivaju hladnjak ili na njih? Ne mogu da se setim kako je bilo...
Jedna brtva se stavlja između cilindra i lima i jedna između lima i auspuha, znači trbaju ti dve brtve za auspuh i dve za filter. Prvo još pogledaj dali ima koju brtvu zalepleno na lim sa unutrašnje strane, to se često događa

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Tako sam i ja mislio, ali ipak da proverim. Kod filtera vazduha je bilo dva komada pa sam jednu stavio ispod lima a jednu na. Kod auspuha je bio samo jedan komad, stavio sam ispod lima a između auspuha i lima ću onda staviti hermetik lepak.

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Kao se menja filter ulja hidraulike? Da li treba da se odvrne ovo što sam na slici zaokružio?
https://imgur.com/a/4Xhof

4Xhof

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Imam jedno glupo pitanje, kada sam završio čišćenje hladnjaka sve sam naprskao WD sprejom da ga zaštitim od korozije, sada sam sve sklopio nazad i komšija mi kaže da je WD sprej jako zapaljiv pa me sad zanima da li može da bude nekih problema?

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Hladnjak se ne smije prskati ničim masnim jer će se na tu masnoću koja bi štitila od korozije hvatati prašima i razno smeće. Onda to povuče vlagu pa još ubrza raspadanje.

Ako već ima neke korozije ja bi to radije očistio i zaštitio razrijeđenom bojom za metal. Tek da ima neki tanki zaštitni sloj, a da ne ometa hlađenje.

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Da li na TV821 može da se stavi akumulator MUSTANG SUPERCHARGED NAPON 12V KAPACITET 100Ah POLARITET D+ STARTNA SNAGA 800A DIMENZIJA (D-Š-V) 352 X 175 X 190mm
Da nije previše jak?

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Ne znam ništa o tv 800 ali općenito ako je napon odgovarajuć,
akumulator ne može biti prejak.

Navodiš podatak o 100 Ah.
To je podatak o strujnom kapacitetu akumulatora,
znači da on može davati struju jednog ampera 100 sati,
ili jedan sat struju 100 ampera.
To je teoretski, stvarnost je malo drukčija.
Ako na njemu piše 800A onda je to maksimalna struja koja se iz njega može povući.
Veći problem je ako ugradiš akumulator koji ima nazivne vrijednosti
manje od onog što je tvornica propisala.
Ugradnja predimenzioniranog akumulatora čisto je bespotrebno bacanje novaca,
jer cijena akumulatora drastično raste kako su veći ovi brojevi na njemu.
Osim toga javlja se i problem dimenzije, i nemogućnosti
postavljanja u prostor koji je tvornički za njega predviđen.
Pa zar se na guglu ne mogu pronaći podaci kakav je akumulator predviđen za taj TV ?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Za tv 826 ide do 80 ah jer dimenzijski ne stane veći tako da vjerojatno je i na 821 ista stvar

nems

Novi član
Tu od
29 Sij 2017
Poruka
16
Čudno da na 826 ne stane. Izmerio sam držač za akumulator na mom i (D-Š-V) 352 X 175 X 190mm taman stane.
Taj akumulator sam našao na akciji i jeftiniji je od nekog od 75 ah pa sam mislio to da uzmem ako odgovara za TV821

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh