Što se cijene tiče, mislim da će se znati već slijedeći tjedan jer su berbe u toku, i interes je svih koji imamo da čim prije poberemo pa se nemamo vremena baviti trgovinom. Cijenu diktira ponuda i potražnja što nije ništa novo. Neznam zašto ste toliko povisili ton i nervozni, lijepo je vrijeme za sve radove od berbe do jesenske zaštite, gnojidbe,cijena će biti solidno dobra za nas proizvođače, uvijek je bolje da je za kunu viša. Mislim da je više problem u slabim prinosima koje mnoge plantaže imaju, naročito one u "punom rodu". Jer cijena se množi sa količinom, niti velika cijena po kg, koliko da bude, ne može pokriti neke, stamotno niske prinose po ha ili stablu ili neznam čemu. Nama proizvođačima je najbitnije da je rodna godina, suho vrijeme za berbu, da možemo sve prodati i naplatiti po solidnoj cijeni.
Boli me briga što je u nekom centru 200 kn ljudi kraj njega hodaju i gledaju, dobra reklama za nas koji prodajemo po prihvatljivoj cijeni. Da sam kupac ne bi ni zrno kupila po tim cijenama.
Osnovna greška proizvođača je što se žele uklopiti u cijenu koju vide na polici nekog trgovačkog centra. "E oni prodaju po 200 a meni su platili 50-60 ili 70 kn." Nek ga prodaju i po 500 ako će ga tko kupiti, ja se pokrivam odlično u onih 50-60 ili 70 i kraj priče.