65 A pomogne itekako ako akumulator je malo popustio.. Mislio sam ipak bez akumulatora sa vanjskom pobudom....
Ne može jer imaš bez tereta cca 50 V ..a i pod teretom neče pasti na manje od cca 25 V . s tim bi mogao nepovratno oštetiti akumulator a i nejbati usput .obicni da odradi koju pomoc preko akumulatora bez da bi sta menjao na aparatu.pozzz..
Sumnjam da bi te alt slušao ,,možda uz neko kopliciranije upravljanje .Mislio sam ipak bez akumulatora sa vanjskom pobudom....
meni treba samo za pomoc,inace ima akumulator samo na ovo hladno vrijeme zajebe nekad ujutro,pa dali moze svajs aparat inverter ili obicni da odradi koju pomoc preko akumulatora bez da bi sta menjao na aparatu.pozzz..
treba skinuti par namotaja sekundara, da bi izmjero oko 20Vac, dodavanjem gretzov spoja ili mosta napon pada na 14Vdc
nema šanse da na grecovom spoju padne napon za 6 volti , čak ni sa opterećenjem , jednostavno teško da diode mogu izdržati toliki pad napona
napon će pasti ako je trafo neodgovarajuće snage
pravio sam više ovih startera punjača i mnogo prepravio sa švajs aparata tako da imam malo iskustva sa tim i znam šta pričam :supz:
pošto su diode prilično skupe najbolje je napraviti usmjerač sa dvije diode , znači namotati sekundar na 2X16-18v , ne treba baš ni pretjerivati
Radije imaj jedan polovni akumulator pun, pa ga prinesi i priklemaj.Koliko bi kostao jedan takav starter, da moze paliti, zetora 72, t-40 i takve masine, ja sad imam dosta dobar punjac marke mivar ,ima opciju brzo punjenje ,i dosta brzo "vrati iz mrtvih" prazan akomulator.
Ovo za akumulatore bez održavanja... Nisam baš siguran da je sve to tako.Svi su klasični akumulatori s čepovima, osim ove male Varte plave, ona je "bez održavanja", kad ju cimam čuje se se da ima vode....
Takav Bosch imam na XA i do sad mi je najduže izdržao,I
Kakvog ste mišljenja o BOSCH SILVER akumulatorima???
http://www.google.hr/imgres?q=bosch...bnw=125&start=11&ndsp=29&ved=1t:429,r:27,s:11
Ne čini mi se preskup, oko 600 kn 63 Ah.
Ovo za akumulatore bez održavanja... Nisam baš siguran da je sve to tako.
Istina je da postoje akumulatori u kojima je umjesto one kiseline nekakva želatina koja ima istu funkciju kao i kiselina i u njih se ne može sipat ništa. Ali ovi što se mućkaju... Postoji na njima plastika koja drži svih 6 čepova pa ti se čini da se ne mogu otvorit. Ali mogu, i njih bi trebalo prigledat, i eventualno nadolit destilirane vode.
Exide 100Ah, 10 godina