Što se bunara tiče, čovjek koji je meni bušio rekao je da nema vode ako nema šodera. Raspitaj se u okolici, ako ne u tvom selu, možda ima u okolnim, na kojoj dubini je šoder u bunarima. Moj bunar ima promjer 10 cm i dubinu 23 metra. Kad sam ga bušio ljudi su mi se smijali što idem toliko duboko jer mi je drava oko 400 m od mene. Ja nisam obračao pažnju. Došli smo do dubine od 6 metara i tu je došao šoder pa sve do 11 m dubine negdje. Nastavili smo dalje i kopali sami mulj sve do 19 m dubine, gdje se opet pojavio šoder. Bušili smo još 4,5 metara koliko smo mogli, jer nam je pritisak odozdola nevjerojatno gurao šoder u kolone i nismo mogli dublje. Stavili smo filtar visine 4 metra i već 6 godina radim bez da pada razina vode u bunaru, a ona je na 5,5 m. Ostali bunari koji su duboki 8 metara skoro su presušili. Naturaagro je bušila 100 m od drave i stavljala štublje promjera 1 metar i odmah im se prvu godinu zamuljio da ga nisu ni koristili, već su vukli vodu iz drave. Dražesno, zar ne?
Nisam maher, već učim svakodnevno i nikad neću znati sve. Svaku godinu nastojim uvesti nešto novo u proizvodnju da ne zaostajem za standardima previše.