• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

CASE

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Prije rata bile su Brene(zglobni IMT )i zglobni JD na Belju,to je bia zadnja serija i vise ih nisu kupovali( a kredit jos odplacivamo))),sada traktori imaju po 300 konja ali su kopaktniji.

R

robert

Guest
auspuh mu sirok ko glava sofera.izgleda nerealno sa toliko brazdi....al bi mogao radit.znam kad sam vadio repu u VU-pik-u,jao koje table!ovakve bi dvije-tri kombinacije imale posla dan i noc,i sto je najvaznije,takav traktor kosta 350-400 000e i plug 80-120 000e,bili bi zapravo najjeftinija varijanta

B

Bobo

Guest
mario kaže:
Pa moglo bi se reči da je dovoljno, kad ne može bolje :D :D :D

Kako ne moze bolje, kad moze?

Imas onaj GREGOIRE-BESSON 20x20" koji je pravljen posebno za svrhu rusenja svijetskog rekorda u oranju ;)

B

Bobo

Guest
Pa da, mogli su i na STX-a naslagat koji uteg, ali ni onda ne bi bili ni blizu ravnopravni...

Tenkic je bar duplo tezi od STX-a i ima 3 puta vecu kontaktnu povrsinu sa zemljom. Kad sam prvi put vidio clip, odmah sam znao pobjednika. Zanimljivo, ali usporedba im ne stima.

R

Ratarko

Guest
Ja to vidim više kao neku zafrkanciju , ljudima bilo dosadno pa trošili dizel .

Transporter ima 800 KS ( tako makar kažu znalci ) a i činjenica da on ne mari za zemlju po kojoj prođe mu također pomaže dok Case Staiger " pazi " na sabijanje zemlje plus više nego dupla razlika u težini kao što si rekao .

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Sličan trasporter sam ja dužio,mislim PK 50 ili tako nekako,imao je samo 240 konja,ovdje je problem u tegovima,traktor se doslovce nije mogao ni ukopati,nego je klizio kao po plasticnoj foliji.

B

Bobo

Guest
ne bih rekao da transporter ima 800KS... MOzda pravi tenk, ali ovo je malo teze oklopljeno vozilo, i mislim da mu je 250-300KS sasvim dovoljno da obavi sve zadace koje se pred njega stave.

Ok, kad su pravili STX, pazili su da dobiju dobar odnos sabijanje/grip, tako da to stoji, ali tenk je ipak duplo tezi od njega, tako da bi ga i sa 300 KS odvukao vrlo lako...

R

Ratarko

Guest
Ljudi koji su komentirali taj video su rekli da ima 800 KS .
Taj test su pravili studenti neke škole u Engleskoj , toliko znam .

B

Bobo

Guest
Nisam citao komenatre, pa ne znam...

Nekako mi se 800KS cini previse za transporter... Koliko bi onda trebao imati pravi tenk KS?

Mogu i ja komentirati da taj transporter tamo ima 925Ks... Ne znam koliko su komentari mjerodavni tamo...

B

Bobo

Guest
2 000KS?!? Onda je vrlo moguce da i onaj transporter s clipa ima 800...

B

branko

Guest
meni je stari pričao da tenkovi imaju oko 2000 ks...

krivo ti je pricao

t-34 - 500 ks
t-55 - 580/700 (modifikacije)
t-72/m-84 - 800
m-84 A - 1000
u bivsoj vojsci sam bio u tehnickoj sluzbi, u radioni gdje su se izmedju ostalog popravljali i tenkovi.
zapadni imaju nesto vise ali neznam tocno po modelima ali krece se od 1000 do 1500. ameri jedino ne koriste klasicne klipne motore vec turbine (na vecini abramsa)

R

Ratarko

Guest
Malo sam provjerio informacije o tome transporteru.

Najvjerojatnije se tu radi se o Warrior Infantry Fighting Vehicle .
Motor mu je Rolls Royce CV8 diesel sa 19.1 litara obujma i 550 KS .

B

Bobo

Guest
i 550KS je dosta... Uzmimo u obzir da onaj STX ima 480, i tu je vec transporter u prednosti...

@Branko: Pod turbina, mislina mlazni motor ili sto???

Ako nije klasicni klipni, moze biti wankell ili mlazni, za drugi nisam cuo, pa da saznam jos nesto novo danas ;)

B

branko

Guest
to so u biti zove plinska turbina da puno ne filozofiram imas ovdje obradjene bas te tipove pogonskih motora Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest
Ok, hvala na linku, Branko!

Nisam do sada znao da se turbine jos uvijek koriste, pogotovo za pogon gdje je pouzdanost vrlo vazna...

R

robert

Guest
transporter ima prilicno uze gusjenice,te bolje kopa a mislim da je steiger ovdje uglavnom kocio,buduci mu gusjenice nisu bas previse kopale unaprijed,nesto malo tek...al nema veze,eto koji se jos traktor nosi sa vojnim vozilima?? 8)

Najnoviji postovi

Na vrh