• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

CASE

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Prije rata bile su Brene(zglobni IMT )i zglobni JD na Belju,to je bia zadnja serija i vise ih nisu kupovali( a kredit jos odplacivamo))),sada traktori imaju po 300 konja ali su kopaktniji.

R

robert

Guest
auspuh mu sirok ko glava sofera.izgleda nerealno sa toliko brazdi....al bi mogao radit.znam kad sam vadio repu u VU-pik-u,jao koje table!ovakve bi dvije-tri kombinacije imale posla dan i noc,i sto je najvaznije,takav traktor kosta 350-400 000e i plug 80-120 000e,bili bi zapravo najjeftinija varijanta

B

Bobo

Guest
mario kaže:
Pa moglo bi se reči da je dovoljno, kad ne može bolje :D :D :D

Kako ne moze bolje, kad moze?

Imas onaj GREGOIRE-BESSON 20x20" koji je pravljen posebno za svrhu rusenja svijetskog rekorda u oranju ;)

B

Bobo

Guest
Pa da, mogli su i na STX-a naslagat koji uteg, ali ni onda ne bi bili ni blizu ravnopravni...

Tenkic je bar duplo tezi od STX-a i ima 3 puta vecu kontaktnu povrsinu sa zemljom. Kad sam prvi put vidio clip, odmah sam znao pobjednika. Zanimljivo, ali usporedba im ne stima.

R

Ratarko

Guest
Ja to vidim više kao neku zafrkanciju , ljudima bilo dosadno pa trošili dizel .

Transporter ima 800 KS ( tako makar kažu znalci ) a i činjenica da on ne mari za zemlju po kojoj prođe mu također pomaže dok Case Staiger " pazi " na sabijanje zemlje plus više nego dupla razlika u težini kao što si rekao .

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Sličan trasporter sam ja dužio,mislim PK 50 ili tako nekako,imao je samo 240 konja,ovdje je problem u tegovima,traktor se doslovce nije mogao ni ukopati,nego je klizio kao po plasticnoj foliji.

B

Bobo

Guest
ne bih rekao da transporter ima 800KS... MOzda pravi tenk, ali ovo je malo teze oklopljeno vozilo, i mislim da mu je 250-300KS sasvim dovoljno da obavi sve zadace koje se pred njega stave.

Ok, kad su pravili STX, pazili su da dobiju dobar odnos sabijanje/grip, tako da to stoji, ali tenk je ipak duplo tezi od njega, tako da bi ga i sa 300 KS odvukao vrlo lako...

R

Ratarko

Guest
Ljudi koji su komentirali taj video su rekli da ima 800 KS .
Taj test su pravili studenti neke škole u Engleskoj , toliko znam .

B

Bobo

Guest
Nisam citao komenatre, pa ne znam...

Nekako mi se 800KS cini previse za transporter... Koliko bi onda trebao imati pravi tenk KS?

Mogu i ja komentirati da taj transporter tamo ima 925Ks... Ne znam koliko su komentari mjerodavni tamo...

B

Bobo

Guest
2 000KS?!? Onda je vrlo moguce da i onaj transporter s clipa ima 800...

B

branko

Guest
meni je stari pričao da tenkovi imaju oko 2000 ks...

krivo ti je pricao

t-34 - 500 ks
t-55 - 580/700 (modifikacije)
t-72/m-84 - 800
m-84 A - 1000
u bivsoj vojsci sam bio u tehnickoj sluzbi, u radioni gdje su se izmedju ostalog popravljali i tenkovi.
zapadni imaju nesto vise ali neznam tocno po modelima ali krece se od 1000 do 1500. ameri jedino ne koriste klasicne klipne motore vec turbine (na vecini abramsa)

R

Ratarko

Guest
Malo sam provjerio informacije o tome transporteru.

Najvjerojatnije se tu radi se o Warrior Infantry Fighting Vehicle .
Motor mu je Rolls Royce CV8 diesel sa 19.1 litara obujma i 550 KS .

B

Bobo

Guest
i 550KS je dosta... Uzmimo u obzir da onaj STX ima 480, i tu je vec transporter u prednosti...

@Branko: Pod turbina, mislina mlazni motor ili sto???

Ako nije klasicni klipni, moze biti wankell ili mlazni, za drugi nisam cuo, pa da saznam jos nesto novo danas ;)

B

branko

Guest
to so u biti zove plinska turbina da puno ne filozofiram imas ovdje obradjene bas te tipove pogonskih motora Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest
Ok, hvala na linku, Branko!

Nisam do sada znao da se turbine jos uvijek koriste, pogotovo za pogon gdje je pouzdanost vrlo vazna...

R

robert

Guest
transporter ima prilicno uze gusjenice,te bolje kopa a mislim da je steiger ovdje uglavnom kocio,buduci mu gusjenice nisu bas previse kopale unaprijed,nesto malo tek...al nema veze,eto koji se jos traktor nosi sa vojnim vozilima?? 8)

Na vrh