Kao sto sam i prije pisao ovdje (vecina se dobro sjeca da je bila gadna prepirka) da mi elektronika u zivotu jednostavno ne pase...
Ne zelim imati u traktoru niti "putno racunalo" a kamo li sto drugo. Kad mi napise tamo potrosnju od 45l/ha oranja, samo cu se vise zivcirat, a posao se svakako odraditi mora. Nekako mi je lakse kad se rezerva upali, obici jos 10-ak krugova i kuci na tankanje...
Ostali primjeri takodjer dolaze u obzir, jer na mojim malim povrsinama i grbavim njivama je tako svejedno hocu li orati na 24, 25 ili 26cm dubine. Mehanika mi ima dovoljnu preciznost, a na velikim prikljuccima, cak i moderni traktori opremljeni elektronikom moraju imati kotace za regulaciju dubine rada...
EHR je jako dobra stvar, ali tek kad se pocnem baviti ozbiljnijom poljoprivredom.
Jedino od pmagala sto bi mi stvarno bilo korisno je elektro-hidraulicni reverzer, posto imam male njive, pa se dobar dio vremena okrecem na uvratinama...
A ostale cica-boce mi ne trebaju, niti kad bih se necim ozbiljnijim bavio, jer pouceni tudjim iskustvom kad u pola sjetve kardanu otkaze polsusnost, mozemo samo sjediti i plakati... A bas iz tog razloga imam ovakvo misljenje o elektronici. Otidje kad ti najvise treba i kad se najmanje nadas...
NAPOMENA: Ovo je samo moje misljenje i ne odrazava misljenje ostalih, normalnih zemljoradnika i poljoprivrednika