• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,904
Moraš skinuti akumulator. Mislim da je šaraf za nadolijevanje ulja sa imbus maticom. Natiskaj tekuću mast pa si miran.
Moram priznati da nisam bil u pravu kad sam napisal da buš tekuču mast natiskal nikad.
Okolnosti su bile takve da je doma bilo samo tekuče masti a subota popodne, na put treba krenuti....

Najprije se sunčala par sati, onda se kuhala sigurno vuru.

A onda sam ju tiskal
prešal
gural
upuhival
.....

To sam delal tri put.
Prvi put
Zadnji put
I nikad više

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,904
Ideja ti je za pet, nema otpada pošto mast nema rok trajanja.

Svi ste pozvani na tortu, ja bum ju spekel i ukrasil.

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
177
mogu si mislit kak je to fino mirišalo. Nema niš lepše nego miris kuhane masti (a da nije svinjska)

O

Obrisan račun 60700

Guest
Kako smanjiti broj obrtaja ler gasa? Ne govorim o onom vijku, do kraja je zavrnut. U pitanju je IMT 539. Opet broj obrtaja 800. Šta uraditi???
Lp

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,904
Kako smanjiti broj obrtaja ler gasa? Ne govorim o onom vijku, do kraja je zavrnut. U pitanju je IMT 539. Opet broj obrtaja 800. Šta uraditi???
Lp
Ako je zavrnut onda bi trebal biti pojačan do kraja, a ti bi smanjival?
Kakva je pumpa gore (klipna ili roto) i koliko okretaja imaš sada na leru?

Pogledaj na sat od pritiska ulja! To je neko mjerilo broja okretaja!
To kad je motor u kxxxx, kad je motor prolazan mjerila su druga.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,125
Izgleda da ga nisi razumio, pitao te je zbog čega bi smanjivao okretaje, recimo moj Torpedo isto radi na cca 700-800 o/min, pa nisam nikada smanjivao ler gas.

O

Obrisan račun 60700

Guest
Izgleda da ga nisi razumio, pitao te je zbog čega bi smanjivao okretaje, recimo moj Torpedo isto radi na cca 700-800 o/min, pa nisam nikada smanjivao ler gas.
Ok, moguće da sam ga pogrešno razumio. Izvinjavam se.
Na 800 obrtaja puno brže radi. Volio bih da je kazaljka na 600 obrtaja. A pomoću šarafa se više ne može smanjiti broj obrtaja.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,243
Taj tvoj osjet da brzo radi, možda mora biti tako bez obzira na želje.
Kakvo će biti podmazivanje, koliki pritisak ulja, hoće li zadovoljiti?
Zato sam napomenuo onaj indikator ulja!

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
1,015
Kad smo kod pritiska ulja kod 539 na leru hladan traktor, pritisak ulja na 3, nakon 2 sata srotanja na velikom gasu pritisak pada na 1, temperatura ne prelazi 80. Ruku na srce, nikad nisam ni obracal paznju na to, ali neki dan sam slucajno to primjetil. Razina ulja, normalna, ne bi rekel da je pomjesal naftu i ulje. Traktor veselo prima gas, mirno radi, ne dimi osim kod naglog dodavanja gasa . Jel to tak uredu ili je zrel za remont?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,243
3 bara je maksimalno dozvoljeno, na tom tlaku još ne "ispire" klizne ležajeve
Taj 1 bar je u kritičnom području nepodmazivanja.
Je l ulje preporučene gustoće?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,995
Kad smo kod pritiska ulja kod 539 na leru hladan traktor, pritisak ulja na 3, nakon 2 sata srotanja na velikom gasu pritisak pada na 1, temperatura ne prelazi 80. Ruku na srce, nikad nisam ni obracal paznju na to, ali neki dan sam slucajno to primjetil. Razina ulja, normalna, ne bi rekel da je pomjesal naftu i ulje. Traktor veselo prima gas, mirno radi, ne dimi osim kod naglog dodavanja gasa . Jel to tak uredu ili je zrel za remont?
Mnogi nemaju ni 1 bar na leru odnosno imaju na cca 600-700 okretaja cca 0.5 i veselo voze,tak da ovih tvojih 1 je sasvim uredu
Slobodno bi ga počastil štelanjem ventila i pregledom klavijature, Al onda budeš najvjerojatnije skužil da klavijatura ima lufta i treba ju mijenjati a onda bude porasel i pritisak ulja i onda si tek u problemu :) ;)

Na vrh