• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,794
Uz te standarde ima i "kurvinskog posla"!
Neki tokari naprave navoj da kad se ošteti moraš doći samo k njima? Jedino oni imaju kombinaciju zubčanika za takav navoj.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,843
Matica kojom se sarafi truba (kuciste poluosovine), na centralno kuciste, na IMT539, izgleda nije standardna kakva se moze kupit u zeljezari.
Matica koju ti trebaš je M12x1.5. Neznam odakle si ali bolje opskrpbljena željeznarija bi to trebala imati.
Ili kakav dučan dijelovima.
Toga bi trebal imati i lokalni automehaničar jer takve matice se koriste na kuglama, nekim krajnicima.... a sa novima obično dođu nove.

Kaj se tiče češlja za navoje kojeg Lijeska spominje.
To je korisna sprava ali može i zavarati. Ne zove se badava češalj za brzu kontrolu navoja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,457
Bude. Tam iza, gdje je nareckano, imsš šlice za razne debljine lima, pa poglegaj koji ti paše.
Ovaj šlic, kak je sad postavljeno, je za poklopac.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,960
je, to je majstor stavil gore...bum probal pomaknuti segere iza...inače sam imal gumene ali moram sad staviti poklopca jer s gumenim nebrem pomaknuti spojnicu...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,843
Kad pomakneš seger onda buš najvjerojatnije trebal još dva segera jer ako dobro vidim sad ga napred nema.
Ako ti je šlic preširok, a baš ti taj paše možeš razmak ispuniti pločicom odgovarajuče debljine ili navlečeš gore jedan ili dva segera pa tek onda onaj u utor.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,960
imam s oba dve strane segera samo se ne vidi na sliki....ali moguće da bude predebeli šlic za jedan seger...nekaj bum smislil...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,457
Pogledaj na onoj mojoj slici, na stranici prije. Montirano je tam negdje pri kraju, a nosač je 3...4mm debel.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,960
Vidim da imas ipak one gumene zastite...more se nataknuti to na push pull? Jer na obicnoj sam moral poteci isto kak da.cijevi stavljam

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,457
Isto tak. Idu dok su nove i mekane.
Za skidanje ih samo povlečeš, a za postavljanje treba rukom gurnuti zadnji dio spojnice/crijeva malo naprijed i onda postaviti i pustiti spojnicu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,457
Je, a za to mu pak trebaju dve ruke. :confused:
Istina. Ali postoji rješenje i za "jednu ruku":
zastita-hidraulicnih-spojnica-slika-41341634.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,457
@llmb0611, ne daj se omesti.
Postoje takvi poklopci i sa skupljanjem ulja, ali ne znam gdje ih (pri nama) ima za kupiti...vjerojatno nisu baš ni jeftini.

Spomenul sam ti da trebaš spojnice povleći više van upravo radi takvih poklopaca ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,843
Postoje takvi poklopci i sa skupljanjem ulja
Za IMT, ne vjerujem da su izmislili i proizveli takav poklopac.

Pas kosti, koja nauka oko dva priključka i dva poklopca koji budu sve skupa deset puta godišnje korišteni, ako i tolko

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,457
To je samo par ideja, a kolega nek odluči kaj želi i kaj misli da mu je najbolje...

Na vrh