Ma odustao sam od krpana. Dosta je novaca. Našao sam nešto za manje novaca a covjek mi tvrdi da je brzi od krpana. 18t je cjepač. Sad ne znam da li po pravilima foruma smijem staviti slike.@slavko55
Bez veze. Ionak je za brzinu važan protok ulja, a to postiže i pumpa grupe 2. Pumpa gr2 je manja, podnosi veći tlak od grupe 3 (i jeftinija je za zamijeniti).
Krpan, Uniforest, Titan...koriste direktno pogonjenu zupčastu pumpu (bez reduktora) s gusanim kućištem...tak da bilo kojega kupiš nebuš pogriješil.
@Tommy
Postoji razlika u profilu sjekire između ta dva stroja...a možda i u još nekim detaljima
Krpan je 18500. Razlika je 4000kn.Koja je razlika u cijeni?
Ma vidio sam ih više sa tim položajem pumpe.Izgledom ovaj kalač sa slike slići na kalače koje radi proizvođač od kojeg sam ja kupil. Možda i netko drugi radi s ovakvim položajem pumpe?
Možeš uzeti KRPAN CV 14, a ako si u mogućnosti, još bolji izbor, posebno ako radiš veću količinu drva KRPAN CV 18, neće ti biti žao, vjeruj mi.U potrazi sam za novim cjepačem metrica. Imali tko možda Krpan CV 14 K pro. Pa da podjeli iskustva. Da li je tih 13t dovoljno? Ili imate neku preporuku što kupiti?!
iwanho: kako si zadovoljan s kalačem od privatnog proizvođača što imaš.Silu koju navodi proizvođač nikad ne treba uzeti zdravo za gotovo. Obično daju silu kod jako velikih pritisaka. Provjeri koliko je unutarnji promjer cilindra i izračunaj silu kod pritiska od 160 bar. To je onda "zdrava" sila kalača.
Izgledom ovaj kalač sa slike slići na kalače koje radi proizvođač od kojeg sam ja kupil. Možda i netko drugi radi s ovakvim položajem pumpe?