Zadovoljan sam. Moje potrebe nisu velike, 15-17 metara, a kalam izrezane na 30 cm. Samo jemput sam kod bratića skalal oko 4 m metrica. Također bez problema, a debljina je bila do 50 cm. Kak nisam imal nikakvog prethodnog iskustva s kalačima, zamolil sam za ugradnju manometra da si mogu lakše poštelati pritisak propuštanja sigurnosnog ventila. Deklariral ga je na 16 t, ali kod 160 bar daje oko 12 t. Meni dovoljno.iwanho: kako si zadovoljan s kalačem od privatnog proizvođača što imaš.
Imal sam i ja taj problem. Došel proizvođač, rekel da je jedna serija imala ugrađenu prejaku oprugu pa ručka ne ostane u gornjem položaju ak se ne drži. Skratil oprugu i sad dela dobro.Jedan kolega je takav razvodnik 2-3x na godinu servisiral jel se nije htel vraćati cilindar gore ako nisi držal rukom razvodnik u položaju.
To mora cijepati kao od šale , ako ima dovoljno ulja i ako je dovoljno okretaja na kardanu , a sjekira neće onda razvodnik nije dobro poštelan , moj je cjepač sa klipnjačom promjera 60 mm traktor isti 542 i cijepa bukove trupce cjepanice i od 60 cm debljine po sredini ili kako hoću bez problemaPozdrav,sa starim sam sklopio cjepac za drva traktorski koji ide na imt 542 preko kardana i multiplikatora na zupcastu pumpu grupe2 protoka 50 litara,razvodnik je 80 litara, cilindar 110/60 duljine 1m i kad cijepamo cini mi se slab,npr dns smo cjepali furke bagrema duzine 30cm fi40 i nema snagu da ga dere po pola nego moramo ici na sitnije u krug,sad neznam u cemu je problem,dal je pumpa slaba ili je problem u razvodniku pa propusti na odredrednom opterecenju
Čovjek kaže fi 110 to nije tanko. Nije rekao dali je to unutrašnja ili vanjski mjera svejedno to je dobra mjera cilindra.Ovak na oko, prema slici, klip je dosta malog presjeka!
Izračunaj površinu klipa u cm i pomnoži sa tlakom. To ti je tonaža sa kojom radiš!
Šta je od toga što si nabrojao novo a šta korišteno. Tada bi se moglo približno doći do dijela koji nije dobar. Pumpa je malo pospora i preko tih miltiplikatora, treba da ima oko 1500 o/min.Pozdrav,sa starim sam sklopio cjepac za drva traktorski koji ide na imt 542 preko kardana i multiplikatora na zupcastu pumpu grupe2 protoka 50 litara,razvodnik je 80 litara, cilindar 110/60 duljine 1m i kad cijepamo cini mi se slab,npr dns smo cjepali furke bagrema duzine 30cm fi40 i nema snagu da ga dere po pola nego moramo ici na sitnije u krug,sad neznam u cemu je problem,dal je pumpa slaba ili je problem u razvodniku pa propusti na odredrednom opterecenju
To mora cijepati kao od šale , ako ima dovoljno ulja i ako je dovoljno okretaja na kardanu , a sjekira neće onda razvodnik nije dobro poštelan , moj je cjepač sa klipnjačom promjera 60 mm traktor isti 542 i cijepa bukove trupce cjepanice i od 60 cm debljine po sredini ili kako hoću bez problema
Ulja ima 40 litara,pumpa i muktiplikator su koristeni na nekakvom starom cjepacu ali nije puno radilo,traktor stavim na pola snage sad klk on vrti na kardanu okretaja nemam pojma,na koji nacin stelam razvodnik,ima matica koja osigurava imbus,tu maticu sam otpustio i probao vrtit imbus ali nisam nista posebno dobio,cilindar je noviČovjek kaže fi 110 to nije tanko. Nije rekao dali je to unutrašnja ili vanjski mjera svejedno to je dobra mjera cilindra.
Šta je od toga što si nabrojao novo a šta korišteno. Tada bi se moglo približno doći do dijela koji nije dobar. Pumpa je malo pospora i preko tih miltiplikatora, treba da ima oko 1500 o/min.
Normalno je da osjeti opterećenje, al ne baš da stane. Probaj si, što je Cobra napisao, podesit na onom ventilu. Što imbusom pojačavaš. Morao bi to cijepat ko bundevu.....
Izgleda da razvodnik zajebava,sad je jaci ali mi sad nevraca nazad sam nego moram drzati,bit ce red probat s drugim razvodnikom a ako se stvar ne rijesi onda pumpa propusta,nema sta drugoNisam baš siguran! Kad radi gadno mijenja zvuk, ima preveliko opterećenje!