bobostar
Aktivni član
- Tu od
- 14 Pro 2009
- Poruka
- 1,556
:scratch hmmm?95% hrane biljka uzima iz vazduha, (azot kog je u vazduhu 78% i ugljen dioksid oko 10% ga je u vazduhu), zašto onda bacati novac?
:scratch hmmm?95% hrane biljka uzima iz vazduha, (azot kog je u vazduhu 78% i ugljen dioksid oko 10% ga je u vazduhu), zašto onda bacati novac?
Sve je to lijepo rečeno ali svi zaboravljaju da je jednostavno nemoguće napraviti jesensku gnojidbu na svim tipovima zemljišta ili bolje rečeno moguće je ali na mojoj zemlji bi to radila samo budala zato što ja svoje povrće sadim na pjesku i od jeseni do proljeća ako ima padalina i kad se snjeg počne topit ode i moje gnojivo pitaj boga gdje samo ne ostaje tamo gdje bi trebalo. Predsjetvena gnojidba mi ostaje i kao meliorativna i kao predsjetvena.
Sve je to lijepo rečeno ali svi zaboravljaju da je jednostavno nemoguće napraviti jesensku gnojidbu na svim tipovima zemljišta ili bolje rečeno moguće je ali na mojoj zemlji bi to radila samo budala zato što ja svoje povrće sadim na pjesku i od jeseni do proljeća ako ima padalina i kad se snjeg počne topit ode i moje gnojivo pitaj boga gdje samo ne ostaje tamo gdje bi trebalo. Predsjetvena gnojidba mi ostaje i kao meliorativna i kao predsjetvena.
Jedno pitanje za članove foruma dali vrijedi ovo organsko gnojivo po ovim specifikacijama za povrtlarstvo, paprika, paradajz i krastavci.
Proizvod je iz Austrije, ovdje kod mene nema više ni Italpollina za nabaviti.
Kako to misliš; nema više; jel' su sve prodali ili je "posao otišao u onu stvar".Jedno pitanje za članove foruma dali vrijedi ovo organsko gnojivo po ovim specifikacijama za povrtlarstvo, paprika, paradajz i krastavci.....
Proizvod je iz Austrije, ovdje kod mene nema više ni Italpollina za nabaviti.
Da ne otvaram novu temu u ratarstvu mogu pitati i ovdje. Jeli netko koristio organsko peletirano gnojivo u sijetvi ratarskih kultura npr. zobi, tritikala, pšenice ,stočnog graška itd.
Kakvi su rezultati odnosno koliko se stavljalo po hektru.
Interesira me najviše zbog cijene jer kg ovog organskog gnojiva se kreće oko 300kn/kg što je dosta jeftinije od NPK gnojiva.
Pa neki dan gledo u trgovini peletirano gnojivo od VELEBITAGRO imaju dvije vrste od pilećeg gnoja i drugo neka mješavina konjsko, pileće i još neko(neznam koje) Ako sam dobro čuo činimi se da su rekli da ovo slabije dođe 300 kn 100 kg a ovo pileće nešto skuplje ali baš ću provjeriti sutra.Ovo sa cijenom si nešto pobrkao, ali ugrubo peletirano gnojivo je otprilike 3:3:3 pa sada sam procjeni!
imam par pitanja u vezi peletiranog gnojiva
naime stupio sam u kontakt s proizvodačem i cijena bi bila 1400kn/tona
s obzirom da do stajnjaka mogu tesko doći zanima me
da li je dovoljno 400kg/po rali što proizvodač preporučuje i kako gnojivo rasuti po polju(rasipač,prikolica)?
Gnojivo je mjesano stajsko,pileće konjsko plus kalcit
Vaša misljenja?[/QUOTE
gdje ima tog gnojiva mene zanima za vocnjak ljeske
Evo baš provjerio cijenu danas .Radi se o gnojivu firme Velebitagro, Pilfert (pileći) dođe 100kg 375kn a Paletko (neka mješavina)100kg 308kn
očito ovi kod mene kao po običaju ubiru veće maržeČudi me zato jer sam ja kupio prije dvije godine 100Kg ispod 200Kn. Pakirano po 50Kg. Ne znam kako se zvalo, bilo je pakirano u blijedoplave vreće.
Ima jedan vic o kafi i kavi, gdje mujo tvrdi da je isto, al' kad ga haso upita jel isto ako on fatu pofali ili povali... mujo se naljuti :mrgreen:Mnogo je riječi utrošeno na ovu temu.Nešto sam već rekla o tome,a sada ću još samo ovo-100 kg peletiranoga košta 300 kn.Jedna prikolica svježega stajnjaka-dakle minimalno 3 tone,ili 3000 kg košta isto 300 kn.I sada mi neka netko reče da je tri tone i sto kila isto....