Hele
Dobro znana faca
- Tu od
- 6 Sij 2013
- Poruka
- 1,961
Imam problem na TV 731 koji mi majstor ne može sredit (solidan majstor). Kaže da je cijeli traktor dobio lufta i zato pod opterećenjem cuka. Naime, cijeli traktor mi cuka dok frezam, sada kada sam frezao je bilo katastrofa, zemlja je bila užasna jer je bilo prvo frezanje voćnjaka ove godine. Kada prolazim sa frezom po već isfrezanom to cukanje se dešava puno rjeđe i slabije. On kaže da me freza malo gura, malo vuče, i kako cijeli traktor ima lufta da me zato cuka.
Slično mi se dešava ako mi kotači ulaze u neku rupu ili manju grabu... prvo kad kotači dođu na "nizbrdicu" onda traktor krene (povuče ga), odmah motor zaustavi i onda motor povuče. Dok frezam osjećaj je kao da cijelo vrijeme naglo stišćem i puštam kvačilo. Kada se vozim sa traktorom sa podignutom frezom cukanja nema, osim kad su kao šta sam napisao manje grabe, rupe, onda cukne kada se spušta.
Getriba je bila skinuta i sve je u redu, ključ je promijenjen (bili su malo čoškovi zglodani).
Kakva su vaša mišljenja, što bi moglo biti?
Slično mi se dešava ako mi kotači ulaze u neku rupu ili manju grabu... prvo kad kotači dođu na "nizbrdicu" onda traktor krene (povuče ga), odmah motor zaustavi i onda motor povuče. Dok frezam osjećaj je kao da cijelo vrijeme naglo stišćem i puštam kvačilo. Kada se vozim sa traktorom sa podignutom frezom cukanja nema, osim kad su kao šta sam napisao manje grabe, rupe, onda cukne kada se spušta.
Getriba je bila skinuta i sve je u redu, ključ je promijenjen (bili su malo čoškovi zglodani).
Kakva su vaša mišljenja, što bi moglo biti?