@krx
Ne zavlači Rusa uopče, no ima jedna stvar oko toga, nemoj ni pomišljati sa njom u radu naglo skrenuti desno, 1000000% češ nešto polomiti ili svinuti. Å to se tiče tog dizanja ili zanošenja, ja ču stavit utege naprijed na hidrauliku, čisto radi toga da mi na uzvišenjima ne kližu prednji kotači kod skretanja (nije jako ali se primjeti). Bilo bi dobro da staviš nešto naprijed... Prilikom rada na parceli najbolje je okretati se obrnuto od kazaljke na satu. Å to se tiče štelanja kuta baterija pogledaj slijedeče slike, točno u tom položaju ja radim s njom.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Isprobavao sam i manji kut i veči, kod manjeg preslabo miče zemlju, a kod večeg če ti više zadnji desni disk pravit jarak. Treba biti neka sredina.
Princip rada je značajno drugačiji nego sa X tanjuračom. Prikazao sam ga na slijedečim slikama:
Obrisan neispravan link.
Ako hočeš da ti ne treba sjetvospremač nakon tanjuranja jednostavno slijedi upute. Važno je da kod zadnjeg prohoda (meni je to 3.) završavaš parcelu od sredine prema van, obrnuto od kazaljke na satu, kao što je nacrtano. Tada če ti uvijek jarak ostajati samo sa tvoje desne strane traktora, a na kraju če lijepo pokrit prostor do međe. Nije potrebno da lijevim kotačem voziš po prethodnom jarku več samo da diskovi pokrivaju jarak nekih 10-15 cm, tada če on potpuno nestati, a to se traži. Ako nešto na slikama nije jasno, pitaj.
Å to se tiče izrade voznog dijela
Ratarko naravno da bi ga začas izmislio i u biti več imam ideju i lako je izvediva jer u principu njegova tanjurača ima (možda čak namjerno) ostavljeno mjesto za to.
krx ajd poslikaj tanjuraču odozgo, sa strane (ravno u jednolikoj visini) i od iza pa ču ti na te slike docrtat ideju i postat. Tako če biti najjasnije.
Evo, toliko, ako nešt nije jasno, pitaj.