• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
536
To je onaj plastični usisni filter, postoji još jedan papirnati uložak (mali) koji bi se trebao kao redovito mijenjati. Ovaj usisni je zaista u jadnom stanju, jel to radilo na rabljeno motorno ulje u hidraulici?

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,510
To se dogodi kad se ulje pregrijava. Sve šta je gumeno i plastično ode u k*rac...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,883
To je onaj plastični usisni filter, postoji još jedan papirnati uložak (mali) koji bi se trebao kao redovito mijenjati. Ovaj usisni je zaista u jadnom stanju, jel to radilo na rabljeno motorno ulje u hidraulici?
Ovaj

To se dogodi kad se ulje pregrijava. Sve šta je gumeno i plastično ode u k*rac...
Pregrijava se jer je nekaj neispravno ili se radi na način i sa strojevima koji nisu zamišljeni za taj traktor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,883
a ne, ne. Pumpu si mjenjal jer nisi znal gde je kvar, kak i ulje. Od ulja i filtera svi kreču, a poslje kak se natrefe na stvarni kvar.

Tino

Iskusan lik
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,510
Dobro ak ti znaš bolje od mene 🤷
Pumpu sam mijenjal jer se grijala i nije bilo pritiska iza na izvodima. Uz nju se mijenja i ulje i filteri kad ga već moram spustiti van. Sa zamjenom pumpe se pojavil drugi kvar koji prije nije bil jer je bilo premalo tlaka.
Al eto, ja sam ocito idiot pa se ne razmem kj delam 🤷

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,883
jos hidraulik popraviti i more u rad

A kaj bi ja znal, ja se samo sečam da se hidraulik popravlja cca godinu dana, a sad pak veliš da se nakon zamjene ulja i pumpe usljed velikog tlaka pojavil sljedeči problem.

Sa zamjenom pumpe se pojavil drugi kvar koji prije nije bil jer je bilo premalo tlaka.

A znaš kad je ovaj bedak ( ja ) popravljal razvodnik hidraulike?
Onda kad su majstori popravljali i razmišljali kaj delaju, a ne mjenjali napamet pa kak ispadne...

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
536
Ako je hidraulično ulje toliko pocrnilo - onda se baš gadno (možda i duže vrijeme) pregrijavalo. 'Srećom' u torpeda ne ide baš puno ulja u hidrauliku, pa nije neki problem za promijeniti.

Najnoviji postovi

Na vrh