Ti najbolje znaš dali ćeš imati potrebe nešto vatiti ili ne. Pored potrebe da se nešto zavari koliko je to kvalitetno, mnoge poznajem koji slično imaju potrebu ali nemaju rutinu i neodrade to onako kako bi trebalo ili željeli pa izgube volju. Ako pricamo o aparatu svestranon (za više vrste metala) onda ništa od hobi varijanti. Može samo doći u obzir crni čelik u rel i mig, ostalo bez pulsa ništ. Industrijski aparati su druga priča, a cijenu ozbiljne.Neograničen, samo ne bih volio platiti nešto što neću nikad koristiti.
Neznam ništ o tom aparatu, ali ako nema puls, ograničen je na crni čelik i inox. Mada pocetnici nemogu obojene ni variti.Iz vlastitog iskustva, preporučam ti jedan od Proinstalovih aparata.
Dobra garancija, mogućnost kupovanja dodataka po želji (gorionici, kabeli različitih duljina, pogoni na 1,2 ili 4 kotačića, plnovi i boce, pribor)... Aparat možeš probati prije kupnje...
Ovaj jednostavni, kojeg imam, može biti MIG/MAG, REL, s punjenom žicom, sa i bez plina, lift TIG, ima Arc force i Hot start, mali napon u mirovanju, 4 pogonska kotačića...
Kabeli su kupljeni po želji (masa 4m, bez kabela za elektrode jer ga imam, doplaćen polikabel 6m....).
Manjeg je kupil kolega koji se bavi ozbiljnijom bravarijom, z njim povaril krovište za radionu...veli da je prezadovoljan.
Da, nema puls, jer mi ne treba. Aluminij ne mislim zavarivati, a nemam niti bocu za Ar, a niti iskustva....Neznam ništ o tom aparatu, ali ako nema puls, ograničen je na crni čelik i inox. Mada pocetnici nemogu obojene ni variti.