eve edna varijantaEvo i ja imam jedno pitanje,mozda neko od vas ima i odgovora na ovom forumu,radi se o tv 730 ,polako pokusavam da ga sredim i sad naletio sam na problema ima znatno luft u sredini ,ja mislim da ima i odvise posto i na gornoj strani na onaj debeli lim gde lezu caure ima mali ostecenja.Molicu da neko mi pomogne
pozdrav svima!
@samir 732 & @antimon77 dobro nam došli!
auuuu,@antimon77 - šta su mu radili da je pokrijan na sve strane?
jednostavno za nepoverovati, da se može tako pokrijati kućišta i dekle.
al šta je tu je, nema nazad...treba sad izmudrovati najbezbolnije rešenje, da se TV dovede u funkcionalno stanje. Jeste da 1000e nije neka lova za takav traktor, ali u ovakom stanju...hmmm
Pa zašto si uopšte obavljao trgovinu na neviđeno???
Pa nije na doslovno neviđeno bile su par fotki tek da se prepozna da je uopće traktor a ne avion ... )), heheh šalim se naravno , čovjek je objasnio u kakvom je stanju vjerovao sam na riječ što je danas rijetkost a opet mogu reći da se možda i nismo shvatili oko nekih djelova i oštećenja ali to je danas tako ( tko ne riskira taj i ne profitira )... možda smo pričali samo o oštećenjima predjeg kućišta ... a na kraju ima tu svega pomalo u pitanju je i zadnje ( koje se možda uspije srediti ) pa treba piksirati zglob što bi bilo za očekivati na svakom novo-kupljenom ... i tako eto za sad još neki nedostaci nekih šarafića .. sajli .. sve u svemu mislim da je to ok za početak ... ima posla to sigurno ali svatko zna svoje , neznam kako drugi misle ali 1000e za tomu 30ks mislim da je u redu pa da je u bilo kakvom stanju vrijedi dat još ako se malo kužiš u šarafanje možeš ga dobrano utegnit , već da dam 3 - 3,5 za kao ispravno a da opet budem nezadovoljan te nanovo uložim još par stoja ...
..a de mi reci jeli znaš kak se kreću djelovi tamo kod vas za tomicu jasu li skuplji / jeftiniji već u hr ...šta misliš jeli bi ja mogao tamo naći negdje polovnih djelova za mog ....
...evo konačno dođe i tomo na red za sređivanje nakon duggo duggo vremena ... naime ipak sam kupio nova kućišta a s obzirom da je tomo kupljen u rinfuzi zamolio bi VAS za par savjeta , ako sam dobro shvatio po radioničkoj specifikaciji ide sam jedna podloška na zupčanik za promjene smjera prem'da ako se malo bolje pogleda slika kako stoji u kućištu nije mi baš svejedno složiti s tolikim zazorom od pokloca kućišta... . pitao bi vas dali podloška treba da ide s donje strane na osovinu ili s gornje do poklopca kućišta ? 2. i isto tako dali je na drugoj slici prevelik zazor između valjčića ?
..da dodam još koju sličicu, ... unaprijed jedno veliko Hvala
...evo konačno dođe i tomo na red za sređivanje nakon duggo duggo vremena ... naime ipak sam kupio nova kućišta a s obzirom da je tomo kupljen u rinfuzi zamolio bi VAS za par savjeta , ako sam dobro shvatio po radioničkoj specifikaciji ide sam jedna podloška na zupčanik za promjene smjera prem'da ako se malo bolje pogleda slika kako stoji u kućištu nije mi baš svejedno složiti s tolikim zazorom od pokloca kućišta... . pitao bi vas dali podloška treba da ide s donje strane na osovinu ili s gornje do poklopca kućišta ? 2. i isto tako dali je na drugoj slici prevelik zazor izmeđdu valjčića ?
imas misa u kucistu kaj ti pogrickal zubcanike :
Odstojni prsten mora biti sa prednje i zadnje strane zupčanika,
dali si provjerio da je ista dužina kućišta??
pa vidiš o tome sad i ja razmlišljam da ovo nije možda duže .. ali na slici sem onog prestena ide još jedan odstojnik hoćeš reć ? ili je to taj drugi na koji mislimo ..?
Odstojni prsten mora biti sa prednje i zadnje strane zupčanika,
dali si provjerio da je ista dužina kućišta??
istina zubi su se krenuli runit to ću kupit novo .. ali dali je potrebno i valjčiće potrebno mjenjati s obzirom da nevidim neka oštećenja na njima , ovaj zazor dali je inače takakv kao normalan ili su se utori od valjčića potrošili u zupčaniku -------?
Treba sa obe strane biti odstojnik(podloška), ako ti fali ili izgubljen, onda otokari drugu i montiraj.
Gledaj da nema puno lufta, al da i nebude pritegnuta uz deklu(kad bi je sklopio)!
Nego gledam ovu sliku, i čini mi se da je ovaj zubčanik bio naopako postavljen, jer je dosta okrunio zube prilikom prolazka uključnog zubčanika preko nje. A krunio zato, jer nije bio dobro postavljen(naopako)! Ovako kako si ti uslikao, tako treba da stoji, i netreba ga menjati, jer je druga strana u dobrom stanju, a ova gde je okrunjena...više se neće habati!
Ona strana sa zakošenim zubima ide prema unutra!
pozzz joe!
pozdrav svima.,
evo tomak po mokrom i natorenom tlu ore los video ali et pokusajte nesto uocit :drink:
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=PLF_DxWTiX8&feature=autoshare[/YT]