Hvala na pomociMa mozes na dva nacina, zavisi da li ti je luft bas na sredini gdje su ona dva sarafa ( jedan gore, a drugi dole) ili ti je luft u "cijevi". E sad ako je prvi primjer u pitanju onda skidas volan dole gdje je puz, ona cetiri sarafa i odvrnes krajnicu od puza koja je na zglobu, zatim stavis nesto pod prvi kraj traktora, tamo gdje je motor ( da ne bi pao na nos), zatim odvrnes sarafe koji drze zglob za mjenjac, a tamo gdje su postolja za noge tj na zadnjem kraju odvrnes sarafe i eto ga. Ukoliko je drugi primjer u pitanje tj da moras da pravis sredinu ajmo je opet nazvati cijevi ( znam kako se zove, ali ne mogu se sjetiti 😂) onda nema potrebe da skidas volan, samo ona dva sarafa sa srede i sarafe koji sredu vezu za zadnji diferencijal. Opet i kod ovog slucaja moj savjet ti je da poturis sto pod prednji kraj jer je motor tezak i traktor ce se nasaditi na nos, a zadnji kraj je nezgodan i tezi zbog visoke tacke da se prevrne. Ako ti je ovaj drugi slucaj u pitanju prilikom rasklapanja na dva dijela ispast ce kardani iz sredine. Malo sam zakomplikovao ali je jednostavno. Kljuc u ruke i polako. Kad skines ide na strojnu obradu. Savjet moj su piksne na sarafima, a ako je sreda u pitanju onda plastika
Kod mene je luft iMa mozes na dva nacina, zavisi da li ti je luft bas na sredini gdje su ona dva sarafa ( jedan gore, a drugi dole) ili ti je luft u "cijevi". E sad ako je prvi primjer u pitanju onda skidas volan dole gdje je puz, ona cetiri sarafa i odvrnes krajnicu od puza koja je na zglobu, zatim stavis nesto pod prvi kraj traktora, tamo gdje je motor ( da ne bi pao na nos), zatim odvrnes sarafe koji drze zglob za mjenjac, a tamo gdje su postolja za noge tj na zadnjem kraju odvrnes sarafe i eto ga. Ukoliko je drugi primjer u pitanje tj da moras da pravis sredinu ajmo je opet nazvati cijevi ( znam kako se zove, ali ne mogu se sjetiti 😂) onda nema potrebe da skidas volan, samo ona dva sarafa sa srede i sarafe koji sredu vezu za zadnji diferencijal. Opet i kod ovog slucaja moj savjet ti je da poturis sto pod prednji kraj jer je motor tezak i traktor ce se nasaditi na nos, a zadnji kraj je nezgodan i tezi zbog visoke tacke da se prevrne. Ako ti je ovaj drugi slucaj u pitanju prilikom rasklapanja na dva dijela ispast ce kardani iz sredine. Malo sam zakomplikovao ali je jednostavno. Kljuc u ruke i polako. Kad skines ide na strojnu obradu. Savjet moj su piksne na sarafima, a ako je sreda u pitanju onda plastika
Sta prednji ili zadnji klip?Prednji ili zadnji klip?