• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problemi sa el. instalacijom na TV traktorima

• Temu pokrenuo smandili
  • Datum prvog posta

Eniz826

Član
Tu od
6 Ožu 2018
Poruka
54
Moze pomoc
Na tv 826 kada hocu da upalim alnaser samo pucka nece da okrene zamajac, akumulator sam punio
I kada drzim dugme na klemi + se zadimi a sve sam ih stegao
Kada orikopcam punjac na akumulator on upali
Danas je zamijenjen i regler na alternatoru jer nije punio(i prije toga je poceo da puckara alnaser)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,768
Spoji voltmetar na akumulator. Kad kresneš napon ne bi smio pasti ispod 10 V.
Izgleda da akumulator nema kapacitet za palenje dok mu moraš dodati punjać!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,750
kada drzim dugme na klemi + se zadimi a sve sam ih stegao
Meni ovo vuče na loš kontakt čim se dimi, što znači da se i grije pa je to gubitak struje koji anlaser osjeti.
Provjeri i očisti stupiče, kleme, spoj kabla i kleme pa onda probaj. Možda je i sam kabel loš.

Timber 450

Novi član
Tu od
8 Lip 2021
Poruka
7
Dali netko onda zna kamo se spaja koja žica iz reglera pod oznakom b+ i ac.. Motor je taj španjolski mwm ditter.. Bio bi zahvalan na odgovoru

Prilozi

• IMG_20210608_171704.jpg
    IMG_20210608_171704.jpg
    39.6 KB · Pregleda: 25
Posljednje uređivanje od moderatora:

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Ajde malo prolistaj forum, imaš na desetke tekstova o spajanju reglera i sve su šeme već postavljene.

Timber 450

Novi član
Tu od
8 Lip 2021
Poruka
7
Jesam i to ne jednom, i nemogu nać nigdje kako se spaja ovaj regler s mwm motora znam da b+ ide na akumulator + ali neznam kamo ide ac žica

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Stavio si slike iz kojih se ništa ne vidi, osim da u ruci držiš neku žicu.
Zašto ne poslikaš dobro taj regler, očišćen da se vide oznake proizvođača i oznake svih kontakata.
Ako su oznake na engleskom, B+ znači "battery+"
AC bi moralo značiti "Alternating current" i onda bi trebale postojati minimalno dvije takve priključnice
na regleru, dok na lombardinijevom alternatoru ima tri jer namot ima središnji izvod.
Niko nije nostradamus da zna kuda vodi ta žica koju držiš u ruci,
valjda možeš popratiti kuda vode žice koje su već spojene na regler.
Nije mi jasno kamo bi uopće uštekao te žice kad na tvojoj slici sva mjesta na regleru su već
priključena sa nekakvim žicama i nemaš niti jedno slobodno mjesto?

Timber 450

Novi član
Tu od
8 Lip 2021
Poruka
7
Nismo se razumjeli, žice koje idu iz reglera su b+ i ac, znam da žica b+ ide na bateriju, ali neznam kamo žica iz reglera oznake ac ide, dali ide na bravu, žarulju ili kamo drugamo neznam, oznake na regleru nema nikakve, meni samo treba netko ko zna kamo IDE ŽICA "IZ" REGLERA oznake ac, dali je netko imao s tim manevara i dali mi može reć.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Pišemo istim pismom ali se ne razumijemo.
Kako možeš u istoj rečenici napistati - iz reglera idu žice b+ i AC,
a u nastavku rečenice napišeš - oznake na regleru nema nikakve?
Gdje čitaš onda te oznake b+ i AC ???

Isto tako napišeš da ne znaš kamo ide žica iz reglera, a na slici se vidi
da su sve žice priključene,
nije mi jasno zašto ne popratiš kamo te žice onda vode ?

Timber 450

Novi član
Tu od
8 Lip 2021
Poruka
7
Govorim za oznake da bi po njima našo regler drugi da vidim šemu spajanja ali nema,oznake koje su na regleru na stopicama su po redu "ac" "b+" "ac"

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Znači ipak postoje dvije priključnice s oznakom AC.
A što piše na četvrtoj, vidi se da regler ima četiri žice?
I dalje ne kužim otkuda su žice koje držiš u ruci, a na regleru nema slobodnih mjesta?

Timber 450

Novi član
Tu od
8 Lip 2021
Poruka
7
Regler ima 3 uboda ali iz prvog uboda gdje je oznaka "ac" ide razdjelnica na dvije žice, pa drugi ubod je "b+" pa treci ubod opet "ac".. Tako da iz te razdjelnice ili kako se već stručno kaže na prvom ubodu idu dvije žice jedna dolaz iz magnetna i odlaz te struje koju ja neznam kamo treba spojit

IMG_20210609_105653.jpg
To je ta razdjelnica na kojoj piše ac i ima dva izlaza ko sta se vidi, pa ide b+ pa opet ac, iz ovoga di je označeno neznam kamo ide žica, ovu bijelu zanemari jer je spojena sad na bateriju

trapula

Novi član
Tu od
23 Ožu 2014
Poruka
23
Nažalost i ja imam taj MWM motor na mom tv523.
Ja sam ga odnesao mehaničaru i nakon malo vremena je regler izgorio.Pretpostavljam da je bio preblizu auspuha.,pa ovog drugog kad sam nabavija mi je složio zet i za sada radi.Kada dođem sa posla,večeras poslikam pa ti pošaljem

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Uh, tek nakon devet postova sam konačno shvatio o čemu pričaš,
da ti u ruci držiš drugi kraj žica koje su priključene tamo na regleru (plava i bijela)
i ne znaš kamo s njima.

Timber 450

Novi član
Tu od
8 Lip 2021
Poruka
7
E našli smo se sad haha 😂 da bijelu sam spojio na bateriju jer je b+ oznaka, sad neznam kamo s plavom, oznaka je "ac", nisam previše dičan struji

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Pa jel nisi odmah mogao napisati da u ruci držiš drugi kraj žica koje se vide tamo na regleru.
Da li taj tomek ima originalno lampicu kontrolku za punjenje akumulatora?
Ako ima- ja bi reko da je ta plava ide preko lampice na kontakt bravu.
Ali ako već ima ovaj koji ti se javio isti takav motor, pričekaj da pogleda na svome
kuda ona vodi.
Po slikama i stanju žica, to sve skupa ne odaje nadu da će proraditi,
pogotovo ako je radio bez akumulatora.

• Like
Reactions: ZJ

trapula

Novi član
Tu od
23 Ožu 2014
Poruka
23
E našli smo se sad haha 😂 da bijelu sam spojio na bateriju jer je b+ oznaka, sad neznam kamo s plavom, oznaka je "ac", nisam previše dičan struji
Evo upravo ga danas zet imao i opet pregorile žice.Morat ču opet kod nekog majstora da mi nabavi novi regler.Inače jedna žica (ova pregorena sada meni) ide preko lampice u kontakt bravi a druga ide na bateriju.
Sada ču morat kupit novi regler ili ču staviti alternator kako su mi već odavno predložili.

Prilozi

• 20210609_182544.jpg
    20210609_182544.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 28
Na vrh