Prvo slovo abecede viljuškara je bezbjedno spustiti teret, princip rada sekcije razvodnika za podizanje i spuštanje tereta.
Da te pitam Jel jednosmjerni razvodnik kako kaze g" MUHA" ?.
Prvo slovo abecede viljuškara je bezbjedno spustiti teret, princip rada sekcije razvodnika za podizanje i spuštanje tereta.
Za tebe je Plus kirurg..... ali to moraš sa njim a ne mene mješati...Pozovi u pomoć g "plus" on je doktor za viličare pa vidite šta je ussglasite se pa napišite.
Kažes da je na viljuškaru jednosmjerni razvodnik??? Da možda nije sekcija sa jednim izlazom a dvosmjernog upravljanja???
Kako funkcioniše taj tvoj jednosmjerni razvodnik.??? Ako može da opišeš.
Šta je provokacija, uvjek pricaš kako si proveo mnogo godina uz viljuškare. Ja te pitam Jel jednosmjerni ili dvosmjerni razvodnik.
Razvodnik od viljuškara za dizanje- spuštanje je dvosmjernog karaktera prema položaju upravljanja i prema smjeru kretanja fluida ili ulja. Znaci položaj dizanje, neutral, spuštanje. To što ima jedna izvod ili dva nema veze. Ako je jedan izvod i jedno crijevo ulje u njemu se kreče i oba smjera kad diže i spušta. Ako je sa dva izlaza a jedan blindirana u pitanju dvosmjerog karaktera. Nacin resavanja da može biti zatvoren jedan izlaz ili da sekcija ima samo jedan izlaz je u posebno izradenoj štanjgici koja je izbušena kroz sredinu i u njoj se nalazi jednosmjerni ventil i prigušivač.Ondašnji razvodnici su imali čep na toj komori koja je imala jedan izvod i ta komora je mogla biti jednosmjerna i dvosmjerna.
I ti razvodnici su se mogli štukati...
A mogel si (ako si znal, a to se može i danas) od dvosmjernog dobiti jednosmjerni. Uvijet je čep.
Tak su me naučili i možeš vikati uzbuna ali nebuš me promjenil mada je logički da si ti u pravu. Uvijek, ne samo ovaj put.
Pametno moje.Razvodnik od viljuškara za dizanje- spuštanje je dvosmjernog karaktera prema položaju upravljanja i prema smjeru kretanja fluida ili ulja. Znaci položaj dizanje, neutral, spuštanje. To što ima jedna izvod ili dva nema veze. Ako je jedan izvod i jedno crijevo ulje u njemu se kreče i oba smjera kad diže i spušta. Ako je sa dva izlaza a jedan blindirana u pitanju dvosmjerog karaktera. Nacin resavanja da može biti zatvoren jedan izlaz ili da sekcija ima samo jedan izlaz je u posebno izradenoj štanjgici koja je izbušena kroz sredinu i u njoj se nalazi jednosmjerni ventil i prigušivač.
To tako funkcioniše ili još sekcija sa dva izlaza na koju se stavlja (bajpas).
Jednosmjerni razvodnik je kad daje komandu da se pušta ulje u jednom smjeru te se nemože na toj ručici ili komandi da vrati nazad, pritisak i smjer ide obično prema vijak ventil gdje se ispušta. ( Stabilizatori dizalica).